Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet kivitelezni a...

Hogy lehet kivitelezni a külön kasszát?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel tervezünk összeköltözni, de egyelőre nem szeretnék még vele teljesen közös kasszán lenni, tehát hogy egy számlára megy mindkettőnk fizetése és onnan költünk. Hogy lehet a gyakorlatban megoldani, hogy a közös dolgokat elosszuk? Természetesen a bevételünkkel arányosan szeretném megosztani a kiadásokat is. Ti, akik külön kasszán vagytok, hogy csináljátok? Ki kezeli a pénzt? Hónap végén elosztjátok a költségeket esetleg? Vagy van egy harmadik, közös számlátok amire feltöltitek a havi kiadásokat?

Köszi és üdv!

2017. okt. 30. 22:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
45%
Én ezt úgy csinálnám, hogy a közös kiadásokat pl. bérleti díj ha van, rezsi, bútor stb., megfelezném és azt közösen felesben fizetnénk (vagy azt is meg lehet beszélni, hogy az egyik fizeti ezt és ezt, a másik pedig azt és azt). A vásárlást pedig hol az egykikünk, hol a másikunk intézné, ez különben sem egy nagy összeg, valamint gondolom "közös kaját"vesztek, főleg ha főztök, tehát nem az van, hogy veszek egy doboz margarint és "az az enyém, vegyél te is magadnak", egy-két külön dolog, nasi meg belefér mindenkinek. Ha meg valaki magának szeretne venni valamit, akkor azt meg tudja tenni, elmegy és megveszi a saját pénzéből. Én nem tartom jó dolognak a kiadások felosztását a bevétellel arányosan, szerintem sokkal jobb, ha meg van felezve és mindenki annyit fizet, amennyit használ. A pénzt pedig mindenki kezeli saját maga, elvégre ő kereste meg, az ő pénze. A harmadik számla szerintem hülyeség, semmi szükség nincsen rá.
2017. okt. 31. 16:20
 12/21 anonim ***** válasza:
77%
Miért 10., ha te egyedül élnél és nem lenne a párod, aki kisegít anyagilag, akkor te éhenhalnál, amíg táppénzen vagy?
2017. okt. 31. 16:26
 13/21 anonim ***** válasza:
96%
Én együtt élek a párommal, külön kasszán. Albérlet+rezsi felezve, bevásárlás kb. fele-fele, de nem tartjuk pontosan nyilván, hogy most éppen ki tartozik 5000 Ft-al a másiknak. A maradék pénzével mindenki gazdálkodik, ahogy akar.
2017. okt. 31. 18:17
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
Voltam tàppénzen 4 hónapig 29 ezret kaptam...A férjem 180at keresett..Biztos nem dözsőltem volna.
2017. okt. 31. 19:34
 15/21 anonim ***** válasza:
16%

Sajnos mindig az a fél erőlteti a közös kasszát, amelyik a kevesebbet tenné bele, de minél többet szeretne majd kivenni belőle!

Ugye hölgyeim?!

2017. okt. 31. 20:16
 16/21 anonim ***** válasza:
86%
Egy normális kapcsolatban nem kell erőltetni..Mikor mi megismerkedtünk én kerestem többet.Az hogy jött egy rákos megbetegedés,és nem tudtam dolgozni,nem volt betervezve.Akár vwled is előfordulhat bármikor kedves utolsó...
2017. okt. 31. 20:48
 17/21 anonim ***** válasza:
93%
Mi külön kasszán vagyunk a párommal, soha fel sem merült a közös kassza gondolata, pedig jó pár éve együtt vagyunk. Eleinte mi is "elosztottuk" a dolgokat, aztán kialakult egy egyszerűbb rendszer. Ő fizeti az albérletet és a rezsit, én meg intézem a bevásárlást (kaját és minden egyebet is). Ha kell, kisegítjük egymást, a nagyobb kiadásokat pedig megbeszéljük. Ezen felül mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, nem szólunk bele egymás dolgába. Szerintem nem normális dolog, ha egy pár fillérre pontosan kiszámolja ki mennyit fizessen. Párként tudnotok kell együtt működni és segíteni egymást. Beszéljétek meg, hogy kinek mennyi a bevétele és ebből mit tud vállalni. Az elején még nehéz lesz, de aztán majd összecsiszolódtok. 32N
2017. okt. 31. 22:04
 18/21 anonim ***** válasza:
93%
Nekunk van egy 3. szamlank, nagyon minimalis a plusz koltsege. Utalunk ra minden honap elejen 80 ezret / fo abbol kijon a rezsi, a bevasarlas, auto tankolasa, kozos ettermezes, szorakozas. Nekunk ez valt be a legjobban.
2017. okt. 31. 22:42
 19/21 Carragher_x ***** válasza:
91%
Meglepő pontossággal meg lehet becsülni az összes kiadást, ezzel a részével nincs gond. Viszont sztem se nem célszerű, se nem kényelmes mindent leosztogatni, sokkal egyszerűbb, ha adott kiadásokat az egyik fél fizet teljes egészében, másokat meg a másik. Aztán azt, hogy ezek a terhek szumma felesre jönnek ki vagy ha jelentős keresetkülönbség van köztetek, akkor arányosítjátok azt, az már a ti dolgotok.
2017. nov. 1. 02:10
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek a válaszokat, sok hasznos ötletet kaptam :)

Valószínű az lesz a befutó, hogy az albérletet az egyikünk fizeti, a rezsit meg a kajákat nagyjából a másikunk. 1-2 hónap után meg majd meglátjuk, hogy ez mennyire van összhangban :)

2017. nov. 1. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!