Nálatok ki kezeli a közös kasszát a férj vagy a feleség?
Átmenetileg a férjem.
Én GYED-en vagyok, ő nagyon jól keres én pedig "leszálltam": sok olyan dolgot vettem, olyanra szántam pénzt amire nem kellett volna. Nem csak magamnak, a lányunknak és a férjemnek is. Pl minden nap főzök, ha marad előző napról akkor is, nem néztem az árakat, vettem olyan ruhákat is a lányunknak ami csak 1x volt rajta, mert már amikor megvettem akkor is pont jó volt rá stb.
Most minden héten kapok fix összeget, így többet tudunk félretenni. Az én GYED-emből pedig fizetem a számlákat és a hiteleket.
Közösen kezeljük.
Két számlánk van, egyik az ő nevén, másik az enyémen.
Ő hónap elején leveszi a pénzt a számlákra, beteszi egy könyvbe, onnan fizeti a csekkeket.
Havi nagy bevásárlásra mikor megyünk akkor meg én fizetek.
Ami marad a kártyán az marad. Ha ide-oda elmegyünk hol az egyikünk fizet, hol a másik.
Utolsoelőtti te aztan érdekes vagy. Akkor én lehúzó lennék meg a másik feleség is aki kezeli a pénzt?eléggé sarkitasz.amugy termeszsen barmelyikünk kiveht a bankbol hisz közös számla neki is van hozzáférése. Azonban én sokkal jobban betudom osztani a pénzt. Ezen felül a megtakaritasokat is jobban van időm intézni.
Bármikor kivehet ő is de nem vesz penzért se kell kuncsorognia ugyanis a hálapénzből élünk gyakorlatilag amit kap. A keresetünk ami a számlára megy nehány átutalást intézek belőle és ha valami kell nekem plusszba vasarolok stb. 3 szamlank van és utalgatok a bankok közt hol erdemes épp lekötni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!