Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok ki kezeli a közös...

Nálatok ki kezeli a közös kasszát a férj vagy a feleség?

Figyelt kérdés
2012. máj. 28. 16:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Mivel közös kassza így közösen.
2012. máj. 28. 16:20
 2/17 anonim ***** válasza:
92%
mivan? :D közös kasszát általában közösen kezelik...
2012. máj. 28. 16:21
 3/17 anonim ***** válasza:
81%

Átmenetileg a férjem.

Én GYED-en vagyok, ő nagyon jól keres én pedig "leszálltam": sok olyan dolgot vettem, olyanra szántam pénzt amire nem kellett volna. Nem csak magamnak, a lányunknak és a férjemnek is. Pl minden nap főzök, ha marad előző napról akkor is, nem néztem az árakat, vettem olyan ruhákat is a lányunknak ami csak 1x volt rajta, mert már amikor megvettem akkor is pont jó volt rá stb.

Most minden héten kapok fix összeget, így többet tudunk félretenni. Az én GYED-emből pedig fizetem a számlákat és a hiteleket.

4/17 anonim ***** válasza:
Nálunk a férjem, de az előtte levő két férjem is maga kezelte a kasszát. Nem tudom miért, de így alakult.Talán, mert mindig ők kerestek többet?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok: nem leszálltam, hanem elszálltam :-)))
2012. máj. 28. 16:22
 6/17 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk én, a feleség. Nem egy hálás feladat, de már majdnem 50 éve csinálom. Kezdetben úgy gondoltuk, hogy közösen kellene, megpróbáltuk, de nem működött. Mind a ketten belenyúltunk, döntéseket hoztunk, a hónap végére alig volt pénzünk. Akkor döntöttük el, hogy egyikünk kezelje. A férjem nem vállalta. így rám maradt. Azt hiszem, nem volt rossz megoldás, csak nagyon fárasztó, főleg olyan időszakokban, amikor kevés a bevétel.
2012. máj. 28. 16:29
 7/17 A kérdező kommentje:
Nálunk én kezelem feleségként.
2012. máj. 28. 16:40
 8/17 anonim ***** válasza:
40%
Addig van értelme a közös kasszának, míg közösen kezelik. Nálunk egy számlára utalják a fizetésünket, onnan vonják le a szolgáltatók a díjakat, és két bankkártyánk van hozzá, így ha én megyek boltba akkor én költök róla, ha a férjem, akkor pedig ő. Ezt nevezik közös kasszának. Ha egy számlára megy a férj és a feleség pénze, viszont csak az egyikük nyúlhat hozzá, azt vagy élősködésnek, vagy kihasználásnak, vagy lehúzásnak nevezik. Nem tudnám elképzelni, hogy bevásárlás előtt oda kelljen állnom kuncsorogni a férjemhez, hogy "naa, szivem, adj már egy kis pénzt szalámira...".
2012. máj. 28. 17:08
 9/17 anonim ***** válasza:

Közösen kezeljük.

Két számlánk van, egyik az ő nevén, másik az enyémen.

Ő hónap elején leveszi a pénzt a számlákra, beteszi egy könyvbe, onnan fizeti a csekkeket.

Havi nagy bevásárlásra mikor megyünk akkor meg én fizetek.

Ami marad a kártyán az marad. Ha ide-oda elmegyünk hol az egyikünk fizet, hol a másik.

2012. máj. 28. 17:11
 10/17 A kérdező kommentje:

Utolsoelőtti te aztan érdekes vagy. Akkor én lehúzó lennék meg a másik feleség is aki kezeli a pénzt?eléggé sarkitasz.amugy termeszsen barmelyikünk kiveht a bankbol hisz közös számla neki is van hozzáférése. Azonban én sokkal jobban betudom osztani a pénzt. Ezen felül a megtakaritasokat is jobban van időm intézni.

Bármikor kivehet ő is de nem vesz penzért se kell kuncsorognia ugyanis a hálapénzből élünk gyakorlatilag amit kap. A keresetünk ami a számlára megy nehány átutalást intézek belőle és ha valami kell nekem plusszba vasarolok stb. 3 szamlank van és utalgatok a bankok közt hol erdemes épp lekötni

2012. máj. 28. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!