Nálatok ki kezeli a közös kasszát a férj vagy a feleség?
Figyelt kérdés
2012. máj. 28. 16:17
11/17 anonim válasza:
Lehet, hogy érdekes vagyok, de én így látom. A szavaidból úgy vettem ki, hogy nem dolgozol, mert ennyi dolgod van összesen, hogy utalgatod jobbra balra a pénzt amit "kerestek". Valamint az is lejött, hogy nem kevés pénzről lehet szó, ha már csak a hálapénz annyi, hogy meg lehet belőle élni. Gondolom a férjed orvos, ismerős terep, édesapám is az volt, mi is vígan éltünk. Bocs, ha félreértettelek, vagy megbántottalak, nem volt célom. A véleményemet továbbra is fenntartom. A közös kassza számomra akkor közös, ha közösen kezelik, közösen utalnak rá pénzt, valamint közös döntéseket hoznak felette. Bár mi mindketten jól be tudjuk osztani a pénzt a párommal, nem szükséges őrt állnom a pénzünk felett.
12/17 anonim válasza:
Csakis közösen! El nem tudnám képzelni ,hogy hó elején leadom az egész fizetésemet aztán majd könyörgök minden egyes dologért amit venni szeretnék. Igazi papucsállatkák akik ezt teszik és sárkányok akik ezt követelik meg.
13/17 anonim válasza:
Az, hogy az egyik házastárs kezeli a pénzt, még nem jelenti azt, hogy a másik "leadja" és ha "jó kisfiú vagy kislány volt", kap belőle egy kis zsebpénzt. De a kiadásokat igenis egyeztetni kell, mert az nem működik, hogy az egyik kitalál valamit és rögtön meg is veszi, miközben azt sem tudja, hogy áll a családi kassza. Megalapozottan csak akkor lehet dönteni, ha egy valaki mindig tudja, mennyi az, amit még el lehet költeni.
14/17 anonim válasza:
Legjobb ha mindketten tudják.Nem kell nekem pénztáros otthonra magam is tudom mit mikor vegyek.
15/17 anonim válasza:
ma 18:28
"Valamint az is lejött, hogy nem kevés pénzről lehet szó, ha már csak a hálapénz annyi, hogy meg lehet belőle élni."
Te nyilvánvalóan nem Magyarországon élsz mert akkor tudnád h egy normál orvosi fizetésből egy kutyát nem lehet életben tartani 2 hétig, nem hogy egy többgyermekes családot... A hálapénz néha 5-szöröse is lehet a normál fizunak.
16/17 anonim válasza:
De, Magyarországon élek, csak nem mindegy, hogy egy 1000 kartonos háziorvosról beszélünk, vagy egy sebészprofesszorról akinek a kórház vezetésében is jelentős szerepe van. :)
17/17 anonim válasza:
hát mi még csak félig-meddig lakunk együtt (hétvégente hazajárunk), és egyelőre nincs saját keresetünk, ezért eddig ilyenről nem volt szó, de most hogy belegondoltam.. én biztos nem tudnám elviselni, ha ő kezelné a pénzt és nekem kb. kuncsorognom kéne, nem az apám, hanem a partnerem (direkt használom ezt a szót). a közös kasszát szerintem közösen kell kezelni, kivéve ha az egyik fél önként mond le róla. mindenki költ belőle, amennyit szükséges. hogy nézne az ki, ha nekem kéne kérnem tőle pénzt, hogy figyelj kicsim, tudod, jön a szülinapod, szeretnék neked venni valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!