Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van erre mód? ─ Párom a...

Van erre mód? ─ Párom a házasságkötésünk után szeretné felvenni a nevemet. Mégpedig így: Ódri Bea férje

Figyelt kérdés
Az én nevem: Ódri Beáta ─ Párom viszont a saját nevét teljesen elhagyná és csak az én nevemet viselné. Hallottatok már ilyenről vagy egyáltalán lehetséges ez a megoldás? Nem akarom elvenni a kedvét, nagyon ragaszkodik az elképzeléséhez. Azt kéri, hogy én meg tartsam meg a leánykori nevem, mivel ez tetszik neki, ilyen néven ismert meg és ragaszkodik hozzá. Nekem vannak félelmeim, hogy a párom az Ódri Bea férje változatok nem viselheti, ezt a hivatal nem fogja engedni.
2017. aug. 4. 19:11
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
100%
Ódri Bodri.
2020. aug. 2. 13:12
 42/44 anonim ***** válasza:
80%

Keresztnevet is lehet változtatni de csak magyar hangzasúra. Ha velveszi a Bálát az már majdnem Bea. Ódri Béla

De a Beátor is nagyon jó :D

2020. aug. 2. 13:27
 43/44 anonim ***** válasza:
80%

Elballagtok szépen vmelyik gerderkasztráldába, azok majd elintézik az európai LMBT-jogvédőkkel a papírformaságokat (is) beautiful Beapuci számára.

Ha mégis lesz utód, mi lesz a neve?

Apja után szabadon: Ódri Bea férje Fia...és vagy Ódri Bea férje Lánya?

Válasszon inkább egy művésznevet...oszt, ha művészként frankó, elismerik, akkor úgyis azon a néven ismeri majd a fél világ! Nagyon sok ismert, világhírű művésznek meg nem tudnám mondani az eredeti nevét! El Greco-t sem Domenikosz Theotokopuloszként emlegetjük a hétköznapokban.

Vagy, ha politikai okokból retteg, nézzen utána: nem ez az az ország, ahol azt dobná a gép, hogy apja neve miatt (vagy egyéb okból) itt félnie/halnia kell!

Rühelli a születéskor kapott nevét? Apjának biztosan az elevenébe találna a fia hagyományokat semmibe vevő magatartása.

Szép dolog a szerelem, de szerintem nyerőbb, ha a hivatalos hétköznapokban továbbra is felvállalja önmagát, nem keveri a szrt a szerelemmel.

A CD-ken, festményeken feltüntetendő művészneve más tészta...bár, nagyon vérszegényre sikerült.

A párod minek nevetteti ki magát....és ezzel a feleségét is? Majd ha suttognak a hátatok mögött, hogy "biztosan azért lett ez a pasi neve, hogy egy percre se felejtse, hogy az asszonyon a nadrág!"

2020. aug. 3. 12:31
 44/44 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező!

Tényleg gondoljátok meg, főleg, ha valahol faluhelyt laktok! :)

Utcahosszat szégyenítik, csúfolják majd az "uradat", hogy papucs alá tetted, te tiltod neki, hogy más nevet viseljen, mint a feleségéé.

Hátrányát érzi annak, ha a saját nevén élné a mindennapjait, a te férjedként?

Akkor semmilyen néven nem fogják őt pártolni, még az asszony után felvett nevén sem. Ha meg becsületes, a keze munkája után élő, tisztességes ember, akkor úgyis mindenki a becenevén, esetleg művésznéven szólítja majd.

Olyan mindegy, mi van a személyi igazolványban...de ti tudjátok!

2020. aug. 3. 15:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!