Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nevelőapám vezetéknevét...

Nevelőapám vezetéknevét szeretném felvenni. Ez befolyásolja az örökségemet? Kell édesapám beleegyezése?

Figyelt kérdés

Édesanyám a törvényes nevelő szülőm.

Újraházasodott,született mégegy gyereke.

Nevelőapám vezetéknevét szeretném viselni. Ez miatt az örökségem elveszik? Kell édesapám beleegyezése?

Azt lehet úgy hogy édesapám nem tudja?

16L

2015. jún. 14. 09:59
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
30%
Az örökséged nem vész el,csak ha emiatt kitagad. Engedélye nem kell, csak a névátírás illetékét kell fizetned ,ha már 18 múltál. Szerintem meg addig várj vele.Különben megtudhatja.
2015. jún. 14. 10:07
 2/23 anonim ***** válasza:
79%

Igen, kell édesapám beleegyezése is, amennyiben nem szüntették meg a felügyeleti jogát, márpedig az szinte kizart.

Az egy dolog, hogy az orokseged befolyásolja, de amint nagykoru leszel, apad erdemtelensegre hivatkozva nem lesz köteles tartasdijat fizetni.

2015. jún. 14. 10:17
 3/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igazából úgy van,hogy édesapám egyetlen gyereke vagyok, neki nincs testvére.

Nagyszüleim a végrendeletben egyből rám íratják a házat, nem a fiukra szóval igazából nem apámtól öröklöm.

2015. jún. 14. 10:21
 4/23 A kérdező kommentje:
A határozat szerint apám 2hetente láthat a nagyszülők felügyelete mellett, nem vihet el sehova.
2015. jún. 14. 10:24
 5/23 anonim ***** válasza:
84%
Ha most akarod megváltoztatni, akkor szerintem kell a vér szerinti apád beleegyezése. Viszont két év múlva azt csinálsz amit akarsz :)
2015. jún. 14. 10:57
 6/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2015. jún. 14. 11:13
 7/23 anonim ***** válasza:
12%
Se nem gyámod, se nem nevelőd, nincs szükséged a beleegyezésére. És akár most is változtathatsz nevet, nem kell megvárnod a 18. éved betöltéséig. Az örökségnek ehhez semmi köze.
2015. jún. 14. 11:50
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

A szülője. Nem vették el a felügyeleti jogát, különben egyáltalán kapcsolatot se trthatna a kerdezovel, így bizony hogy kell a beleegyezese

2015. jún. 14. 12:25
 9/23 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm szépen!

Azonban az sem baj, hogy a végrendeletben az eredeti vezetéknevem van, de közben megváltoztatom, de csak úgy hogy édesanyám tud róla? Se apám se nagyszülők.

2015. jún. 14. 12:26
 10/23 anonim ***** válasza:
0%
8. (Henrik!) Nem az apa a törvényes nevelő, hanem az anya.
2015. jún. 14. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!