Van erre mód? ─ Párom a házasságkötésünk után
szeretné felvenni a nevemet. Mégpedig így: Ódri Bea
férje
Figyelt kérdés
Az én nevem: Ódri Beáta ─ Párom viszont a saját nevét teljesen elhagyná és csak az én nevemet viselné. Hallottatok már ilyenről vagy egyáltalán lehetséges ez a megoldás? Nem akarom elvenni a kedvét, nagyon ragaszkodik az elképzeléséhez. Azt kéri, hogy én meg tartsam meg a leánykori nevem, mivel ez tetszik neki, ilyen néven ismert meg és ragaszkodik hozzá. Nekem vannak félelmeim, hogy a párom az Ódri Bea férje változatok nem viselheti, ezt a hivatal nem fogja engedni.
Hát pedig ezt így, ebben a formában tuti nem engedélyezik. Nem a liberális gondolkodásról híresek ott, ahol erről döntenek. Ez lehet a művészneve, hisz Hobót is sokkal többen melegetik így, mint Földes Lászlóként. Használhatja a művésznevét a hétköznapokban, de anyakönyvezni nem fogják neki, a hivatalos ügyintézésre megmarad a sajátja. Esetleg kérvényezhet egy olyat, hogy Ódri Habib (ha jól gondolom, hogy ez a kerszetneve), feltéve, hogy valós a kérdés.
2017. aug. 5. 08:49
22/44 anonim válasza:
Bazz ez szánalmas...
Hiába ragaszkodik hozzá, NINCS ilyen megoldás. Már kb. minden válaszoló leírta hogy a vezetékneved felveheti de ilyen baromságot hogy X.Y papucsa, nem lehet. Akármekkora művészember. Hétköznapokon bemutatkozhat ahogy akar,szignózhatja a képeit is így, de hivatalosan ilyen névmegoldás nem létezik.
Hogy beszélgetnek vele a barátaitok? "Szevaaasz Beaférje! Hogy vagy?" Mi a megszólítása? "Beaférje". Vicc...
2017. aug. 5. 09:06
23/44 anonim válasza:
Magyarországon a művésznév bejegyzését az Artisjusnál lehet kérelmezni.
A kérelmezést az interneten, a következő elérhetőségen lehet megvalósítani:
Nincs a -né névátvételnek férfi alakja? komolyan kérdezem, ha még suliba járnék meg tudnám kérdezni a néprajz tanárom de ilyenről még sosem hallottam.
2017. aug. 5. 11:33
25/44 anonim válasza:
Precedenst kell teremteni, és találnak megoldást. Szerencsére, hogy egy egyre jobban liberalizálódó világban élünk és nem a sok esetben elavult szabályokhoz kell igazodnunk, hanem a korral haladva, jövőbe tekintő megoldások születnek. És ez már a civil szféra nagy vívmánya.
2017. aug. 5. 13:06
26/44 anonim válasza:
Nincsenek allűrjei, ha, tényleg.
Csak egy idióta névötlete.
S hogy szólítják a barátai, figyelj, Ódry Bea férje? Röhej.
2017. aug. 5. 17:12
27/44 anonim válasza:
Szerintem a -né férfi megfelelője a -fi lenne.
Jelen esetben Ódri Beafi.
Elég béna az is, mint a saját neve; bocs. És a hozzáfűzéssel kellett volna kezdeni, mert ott volt a lényeg; bocs a négyzeten.
2017. aug. 6. 23:16
28/44 anonim válasza:
Az Ódri Bea férje nem analóg a Kovács Istvánnéra.
Akkor már inkább Ódri Beaúr lenne a férj név.
2017. aug. 6. 23:42
29/44 anonim válasza:
A fiatok meg gondolom a férjed után lesz majd elnevezve:
és Ódri Bea úrfi nevet kapja majd
2017. aug. 7. 11:08
30/44 anonim válasza:
Hm... Ugye a -né itt nem játszik, úgyhogy mondjuk Ódri Beábá? :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!