Villanyszámla. Kikapcsolják (? )
Először próbáld meg az előző válaszolók által írt segítségkéréseket (önkormányzat, családsegítő, Máltai, esetleg Vöröskereszt), meg a szolgáltatóval is beszélj a részletfizetésről.
De annak is nézz utánna, hogy jött ki ez a horribilis számla. Meg mi az, hogy 2008-as tartozás, és most! veszik észre? A havi 22ezer is sok. Mi általányt fizetünk (évek óta áttért a szolgáltató erre, évente egyszer van leolvasás, és nincs havi diktálás) Minden évben az előző évi fogyasztás alapján számolja ki a havi részletet. Januárban olvasott le, és most 18és fél ezret fizetünk, családi ház, öten vagyunk, mosógép minden nap megy, számítógép állandóan (de tényleg reggel 7-től este 10-11-ig), és vezérelt áramos boylerünk van. Szóval kettőtöknek rettenetesen sok a havi 22ezer! Nem létezik, hogy annyit fogyasszatok. Nem kötött valaki más rá a ti mérőtökre? (már ilyenről is hallottam)
"Mindenünk árammal működik,Panel lakásban lakunk a Csontváry utcában.Havanna LKT mellett."
Lakótelepen ,ahol a melegvíz ,a fűtés nem áramról megy nem lehet ekkora fogyasztásotok!!!
simán lehet ennyi, ha villanytűzhelyük van, mindennap főznek, és nem A kategóriás. Nálam is bojler van, plusz villanytűzhely... nekem úgy 8-9ezer a havi számlám, hogy szinte otthon sem vagyok, mert a rohadt bojler nagyon sokat elvisz (éjszakai áramról megy). én már ott tartok, hogy lekapcsolom a bizti tábláról a bojlert, hogy ne fűtsön fel feleslegesen, kb 2 naponta kapcsolom be, addig tartja a hőt. a villanyrezsót meg nem használom, ilyen egyszerű.
ha nincs pénze az embernek, spórol. elég tré, hogy ide jutottunk,de ez van! én a múltkor megkérdeztem, 9 hónap a bef. határidő az ilyen elszámolóknak. eddig nem kaptál róla levelet?
Azért vigyőzz, nem tudom, lesz-e holnap ügyfélfogadás; szombat lesz! Utána meg pünkösd, vannak olyan vállalatok, ahol a pünkösd hétfő szünnap, úgyhogy szzerintem még ma kellene valamit csinálnod! Akit eddig megkérdeztem, mind kapott halasztást, ha időben utanajárt a dolognak, tehát ma még nem késő. Ha ez megvan, jöhet az Önkormanyzat, a màltai szeretet, és minden olyan lehetőség, ahol segítségre számíthatsz. Légy talpraesett, és ne szégyeld, hogy így jártál. A legjobb családban is előfordul a mai világban!
Sok sikert, ne sírj... Valami majdcsak bejön!
Tegnap 23:26-os vagyok.
Nem értem,mi az évek során többször voltunk úgy,hogy kikapcsolják a villanyt /kétszer meg is történt 97-ben meg 2003-ban/de már két számla elmaradás után jött a levél,hogy 8 napunk van a befizetésre és kikapcsolják/ugye kétszer meg is történt/Nekünk egy hónap villanyunk olyan 6500Ft körül szokott lenni.Tehát már 13 000 elmaradásnál jönnek a levelek.Elmű-s vagyok egyébként.
Nem tudom, más írta-e már.
A családsegítő szolgálatoknál van egy olyan, hogy Adósságkezelő Csoport. Ez arról szól, hogy bármilyen közüzemi tartozásod van, bevisha jólzed a végrehajtási papírokat, számlát, fizetési papírjaidat, és ők megalkusznak a szolgáltatóval, hogy részletekben 1-2 év alatt fizethesd ki. Egyébként mivel úgy látom, egyedül neveled a lányod, akinek az apukája meghalt, ezért te jogosult vagy rendszeres gyermekvédelmi segélyre alacsony fizetésed miatt és ezáltal szintén jogosult vagy a védett fogyasztóvá váláshoz is, ami meg azt jelenti, hogy nem kapcsolhatják ki a villanyt nálatok. Szerintem még ma menj be a családsegítőbe, érdeklődj minél hamarabb!
Itt egy kis info a védett fogyasztóságról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!