Villanyszámla. Kikapcsolják (? )
"Nem volt olyan hogy fél évig ne fizettem volna,akkor már rég kikapcsolták volna."
Akkor viszont kérj részletes kimutatást,hogy hogy jött ki ez az összeg,hónapokra lebontva!!Ehez jogod van!
Köszönöm mindenkinek a választ!
Megtudna nekem adni valaki egy ilyen non stop telefonszámot az elműhöz?Lemegyek a telefonfülkébe és megkérdezem mit tehetek,sajnos még telefonunk sincs,a lányomnak meg nincs rajta egyenleg.
Ezt találtam:
Elérhetőségeink:
06 - 40 - 38 - 39 - 40: Kizárólag hibabejelentésre szolgál
06 - 40 - 38 - 38 - 38: Számlázás, és egyéb ügyintézés
A hibabejelentést, a Telefonos ügyfélszolgálat a hét minden napján, egész nap fogadja a helyi tarifával hívható 06 - 40 - 38 - 39 - 40 - es kék számunkon, ahol az alábbi menüpontok közül választhatnak:
1. gomb: Közvilágítási hiba bejelentése
2. gomb: Egyéb hibák bejelentése
Külföldről az alábbi telefonszámon érhető el a telefonos ügyfélszolgálat: 00-36-1-238-1000
Telefonos ügyfélszolgálat jellemző terheltsége
A telefonos ügyfélszolgálat a számlázással kapcsolatos megkereséseket munkanapokon 7 és 20 óra közötti időtartamban fogadja.
Helyi tarifával hívható 06-40-38-38-38 - as kék számunkon az alábbi menüpontok közül választhatnak:
Köszönöm szépen.Remélem holnap nem kapcsolják még ki,nem tudom mit csinálok ha rámkapcsolják ,3 napig a lányom is megőrül.Mindenünk árammal működik,Panel lakásban lakunk a Csontváry utcában.Havanna LKT mellett.Reggel felhívom őket.
Érdekes egy levél,felbontották vele a szerződést,tehát megszüntették a kapcsolatot,"kirugtak".Ennél a helyzetnél szerintem részlet fizetést nem fognak adni.
200 ezer volt a villanyszámla??
Villanymozdonnyal jártok melózni? vagy mi?
Valaki leírja ide a problémáját, és nem azt várja hogy leoltsuk, hanem segítsünk. Ha érdemben nem tudsz segíteni, nem kell kérdőre vonni, mert nem az anyja vagy, és ha nem adsz kölcsönt hogy kifizesse a számlát, nincs jogod felhánytorgatni miért nem fizetett számlát. Még a ócsárolók is kerülhetnek ilyen helyzetbe.
Visszatérve a kérdésedre kedves kérdező! A családsegítő szolgálatnál tudnak segíteni, kifizetik tudtommal a tartozó közüzemi számlák 70% -át cserébe, egy ideig be kell vinned mindig a befizetett számlákat. A fizetésedet számlára kapod? Esetleg folyószámlahitel, v. személyi kölcsönt nem tudsz felvenni?
Amúgy a villanyt a számla esedékessége után 60 nappal kapsz értesítőt és akkor majdnem egy hónap mire kikapcsolják. Ha ez a kétszázezres tartozás féléves lenne már nem világítanál, csak sokan nem gondolják végig mielőtt vádaskodnak.
Nem lehet hogy most volt éves elszámolás nálatok, és havonta kevés lett bediktálva, ezért az éves elszámoláskor a tényleges állással számoltak, igy jött ki ekkora összeg. A másik lehetőség, rossz a mérőóra, be lehet vizsgáltatni, illetve hogy valaki rácsatlakozott az órádra és lopja tőled. Remélem sikerül megoldani a dolgot. Úgy tudom hogy közüzemi tartozást is bejegyeztethetnek az ingatlanra.
Az, hogy felbontják a szerződést, az annyit jelent, hogy nem szolgáltatnak tovább, és az eddigi tartozásaidat követelni fogják (majd valami behajtócég, utána meg végrehajtó - ez elég sokáig elhúzódhat, persze addig is ketyeg a késedelmi kamat meg a végrehajtási költség, ők ráérnek). Persze amíg ezeket ki nem fizeted, addig vissza se kapcsolnak.
Részletfizetést viszont szinte mindenhol lehet kérni: elsősorban a jogosulttól, de a behajtócégtől is, sőt akár még a végrehajtótól is.
Viszont neked az lenne a legfőbb, hogy ne mondják fel a szerződést, mert akkor nem 3 nap leszel áram nélkül, hanem addig, amíg vissza nem fizetted. Úgyhogy szerintem reggel nyomás be személyesen az ügyfélszolgálatukra, és kikönyörögni a részletfizetést. Addig sírni, amíg meg nem adják, ha máshogy nem, visszadátumozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!