Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Villanyszámla. Kikapcsolják (? )

Villanyszámla. Kikapcsolják (? )

Figyelt kérdés
Nem tudtam összeszedni 200ezret gyorsban,ma volt a határidő.Holnap kikapcsolják már egyből?A lányomnak vizsga időszaka van,egyedűl nevelem,60ezer ftos a fizetésem,és a főnököm sem segített akinél 15 éve dolgozom:(Mit tehetnék?
2010. máj. 20. 22:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 A kérdező kommentje:
Alapbol nekünk 22ezer a havi számlánk,már érdeklődtem,hogy másnak miért 12ezer nekünk miért 20?Nem tudták megmondani.Késedelmi díjakat raktak rá meg egyebek.Neked mennyi idő mulva kapcsolták ki?A határidőn túl a másnap egyből vagy még vártak?Nem egy szokványos levél,azt írták felbontották a szerződést velem.
2010. máj. 20. 22:51
 12/75 anonim ***** válasza:
93%

Gondolom azért 22,mert rajta vannak késedelmi kamatok...

Mindenképp kérj részletifzetést,ne hagyd magad!!

2010. máj. 20. 22:55
 13/75 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos,számolhatsz rá,hogy kikapcsolják. Egy ismerősömhöz nem tudtak bemenni,és az utcán egyszerűen elvágták a vezetéket,előtt csak egy felszólítást küldtek. Az Önkormányzat tud esetleg segíteni.
2010. máj. 20. 22:57
 14/75 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is nemrég volt kikapcsolva.60e Ft miatt,ami az előző évről maradt valahogy.Mi is próbáltuk a részletfizetést,de nem adtak.Állítólag küldtek egy levelet,amiben megírták,hogy mikor jönnek kikapcsolni,csakhogy mi nem kaptuk meg,úgyhogy egyszer csak megjelentek,ráadásul egy kőbunkó ember jött.Úgy beszélt mintha a se...ből rántott volna elő.Az volt a szerncse,hogy tudtunk kölcsönkérni és még aznap vissza is kapcsolták. Remélem sikerül megoldani!!!
2010. máj. 20. 22:58
 15/75 anonim ***** válasza:
90%
De havi 22 ezer, akkor majdnem 10 hónapja nem fizettél. Még ha késedelmi kamatok is vannak rajta, akkor is legalább fél év. Fél éve nem fizetsz, miért vagy meglepődve, hogyha kikapcsolják? Nem az első számla be nem fizetésekor kapcsolták ki.
2010. máj. 20. 23:00
 16/75 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk úgy volt,mivel védett fogyasztók is vagyunk(nem tudom te az vagy?),de eredetileg 3hónap nem fizetés után kapcsolják ki. Na nekünk amiért védettek vagyunk,nem 3 hanem 6hónap után kapcsolták ki. Először egy 30napos,utána 8napon belül is jött ki amiben megadtak 5darab dátumot,azokon a napokon jöhettek kikapcsolni.

A visszakötés,ha mérőből van kikapcsolva 17051FT!(EDF-Démászosok vagyunk)

HA VAN VALAMI KÉRÉDÉSED MÉG ÍRD MEG NYUGODTAN!

2010. máj. 20. 23:03
 17/75 A kérdező kommentje:

Ezt írtáka levélben:

Tájékoztatjuk,hogy amennyiben a tartozását 2010.05.20 napját megelőző napig igazoltan nem egyenlíti ki,akkor kereskedelmi üzletszabályunk 16.3.2. pontja alapján a köztünk létrejött villamosenergia-vásárlási szerződést társaságunk jelen levelével felmondottnak tekinti.

Dátumot nem írtak,hogy mikor kapcsolják ki.

Köszönöm a sok választ,azon is gondolkoztam,hogy hogy lehet 200ezer?Nem volt olyan hogy fél évig ne fizettem volna,akkor már rég kikapcsolták volna.

2010. máj. 20. 23:11
 18/75 anonim ***** válasza:
100%
Nekem "csak" 70 ezer tartozásom van, mert ezek a hülyék rosszul számláztak, és most hirtelen nagyon sürgős lett nekik, amit eddig nem kértek. Na mindegy, nekem megengedték hogy 1 év alatt fizessem vissza, pedig még csak nem is én vagyok a fogyasztó, hanem a főbérlőm, csak hát ugye én lakom itt. És így még védett fogyasztó sem lehetek (sajnos mondjuk), de megengedték. Neked is ezt kellett volna kérni. Meg az önkormányzatnál tényleg próbáld meg, ha ilyen a szociális helyzeted, akkor biztos tudnak segíteni.
2010. máj. 20. 23:11
 19/75 anonim ***** válasza:
96%

Az áramszolgáltatóval az a helyzet, hogy szolgalmi joga van bejegyezve az ingatlanokra, pontosabban az ott futó elektromos vezetékekre. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármikor bemehet a telkedre, ha nem vagy otthon akkor is és leszerelheti a villanyórát. Továbbá ráterheli az ingatlanra, illetve végrehajtást is kezdeményezhet.

Amit most SOS tehetsz :

1. Holnap az ügyfélszolgálaton megpróbálod "védendő fogyasztónak" nyilvántartásba vetetni magad.

2. Kérj részletfizetést.

3. Rászorultsági alapon kérheted a "büntetőkamat" teljes vagy részbeni elengedését is.

4. Valószínűleg még nem kapcsolják ki holnap, de jobb, ha felhívod a non stop telefonos ügyfélszolgálatot és jelzed a fizetési szándékodat!

5. A lányod is igényelhet különféle támogatásokat, ha nagykorú.

2010. máj. 20. 23:13
 20/75 anonim ***** válasza:
100%

Az előző hozzászólóhoz kapcsolódva: ha védett fogyasztó vagy akkor évente egyszer kérhetsz 6 havi részletet tartozásra.

Ha nem vagy akkor sürgősen add be a kérelmet, mivel kb 1-2 hónap mire nyilvántartásba vesznek. akkor lehetsz védett fogy, ha lakásfenntartásit kapsz vagy gyermekvédelmi kedvezményben részesülsz...stb. A kérelmet letöltheted a netről, vagy bemész az ügyfélszolgálatra.

Tartozással kapcsolatban, adj be segély kérelmet az önkormányzatnál, vagy az illetékes családsegítő szolgálatot keresd meg, mert a cs.s. szolgálatok adhatnak be pályázatot a Héra alapítványhoz áramtartozásra, egész jó kis összegeket szoktak megítélni.

2010. máj. 20. 23:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!