Miért van az, ha ide a családi kapcsolatokba beír egy 18-19 éves, akinek problémái vannak otthon, akkor jönnek egyből a nagyokosok hogy költözz el otthonról?
nem kötelező elköltözni, de amig a szüleiddel laksz addig ök a fönökök ... csak kérni lehet vagy türni, követelözni nem
én 20 évesen elköltöztem otthonról, de nagyon nem érzem "el.úrt"-nak az éltem .. ha maradok csak az állandó cirkusz lett volna ... azóta nagyon jóban vagyok a szüleimemmel :D
és fizetem a 25 év lakáskölcsönt, ahogy a fősulit és minden mást is .... mégse szakadok bele és egy szóval nem nyöszörgök :D
Én is pont ezen gondolkoztam a napokba!
Szerintem a lehető legbutább tanács ez az elköltözés.Nem így kell a családi problémákat megoldani...
Én is megfigyeltem, hogy egyesek nagyon könnyen veszik a z életet és aberált tanácsokat adnak, és teljesen természetes számukra..
Én pl..én is azt tanácsoltam az egyik lánynak..szerintem tudjátok h melyikre..De én konkrétan nem albérletre gondoltam, hanem irtam neki, hogy majd megtalálja biztos a szerelmet pár év múlva és hátha lesz pl. a pasinak lakása...
Én is úgy jöttem el otthonról, és azóta teljesen kiegyensúlyozott az életem. Jah persze semmi harag vagy ilyesmi a szülőkkel!!!Nehogy félre értsetek..
Ahány ember, annyi válasz. Nincs abban semmi különös, ha mindenki a maga megoldását látja jónak. Felteszem azért él úgy, mert azt hiszi, ez a helyes. Aki ezt javasolja, nagy valószínűséggel nem látja "el.úrt"-nak a magáét. Ennyi.
Én nem szoktam ezt javasolni, bár nem is ellenzem zsigerből. Minden eset más. Arra azért jó lehet egy ilyen beírás, ha az illetőben is felmerülnek azok a kérdések, amiket te is leírtál. Hátha pont ettől látja majd más színben a dolgokat. (Ha már a sima "Tiszteld apádat és anyádat" nem hatott.) Tanulni szinte mindenből lehet, csak nyitott elme kell hozzá.
Én csak akkor szoktam ilyet tanácsolni ha maga a kérdező is olyan amilyen..Pl: Van olyan kérdező aki sír,hogy milyen szar az élet,milyen szemét az anyja/apja,de nem akarja észrevenni,hogy azért a szülei nélkül sehol sem lenne..mert ugye az nagyon kényelmes,hogy mindent a segge alá tesznek,de alkalmazkodni nem akar..Ilyenkor mondom,hogy akkor el lehet költözni..De legtöbbször inkább át kéne gondolni az egészet,és előbb megkeresni a hiba forrását,és tenni is érte valamit,hogy jobb legyen..
de ma már nem divat toleránsnak,megbocsájtónak,alkalmazkodónak lenni...
Így nem is csodálkozom,hogy sok fiatal marad egyedül gyerekkel,hogy sokan még férjhez sem mentek,már szét is válnak,hogy sok fiatal nem tiszteli a szüleit.(tisztelet a kivételnek,mert pl:egy alkoholista szülőt nem lehet tisztelni..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!