Mit gondoltok a gyerekek elfenekeléséről? (Hosszabb fenekelésekre gondolok, nem az 1-2 odacsapásra! )
Engem gyerekkoromban, kb 10 éves koromtól 16 éves koromig folyamatosan az ölébe húzott apám, és addig fenekelt, amíg sírva nem fakadtam. Anyám nem élt, mikor ezt elkezdte csinálni. Olyankor nagyon kikaptam, ha egyest vittem haza, de akkor is, ha nem mosogattam el időben, vagy ha nem csináltam meg a házit. A különböző "bűnökhöz" különböző eszközöket rendelt, pl mosogatás elmaradása miatt fakanál, házi meg nem csinálása miatt fa vonalzó, hármasnál rosszabb jegyért pedig szíj. Amikor rájött, hogy stikában dohányzom, úgy elvert, hogy aztán rá se bírtam nézni a cigisdobozra, meg persze egy hétig nem bírtam ülni. Egyszer részegen mentem haza, megvárta, amíg kijózanodom, és ugyanígy járt el... azóta nem ittam egy kortyot se.
Emiatt egy kissé félek a férfiaktól... viszont többet ért el vele, mint a sarokba állítással, szóval gondolom, én olyan gyerek voltam, akinek "szüksége volt rá", ha lehet ezt így mondani egyáltalán. És csak azért szűnt meg ez, mert meghalt...
Szabad ezt csinálni egy gyerekkel? Lehet szólnom kellett volna egy felnőttnek akkoriban, mert ezt nem szabad? Hallottam olyan dolgokat, hogy aggresszió alakult ki a felnőttben ilyen emlékek miatt. Én normális, éretten gondolkodó felnőtt lettem, mások legalábbis ezt mondják. Ti mit gondoltok erről?
21/L
Egy két atyai anyai pofon nem árt.
A biblia is azt tanítja, ohgy a pálcával bölcsen kell bánni, s nem lehet rest a szülő használni indokolt esetben.
Nem szép amit veled tett apád, de továbbra is azt mondom hogy manapság túldramatizálnak az emberek mindent, és egy-két taslitól a gyereknek nem lesz semmi baja! Természetesen ez más.
Ja és szerintem normális gyereknek van annyi esze hogy nem dohányzik meg iszik, mert erre senkinek semmi oka. És ezt úgy mondom hogy nem egy tökéletes életem van és kinéztek mert nem vagyok átlagos, de mégis kibírtam ilyen sz*rok nélkül... Meg különben is ha valakinek rossz az élete nem kell még az egészségét is rombolni és nagyon nem éretem más gyerek miéret van úgy oda ezekért... :S
én kiskoromban (6 év alatt) nagyon ritkán kaptam csak egy-egy (!!) pofont az arcomra v a fenekemre. ezeket megérdemeltem, és ennyi a normális. 12 évesen nem kezdtem cigizni, inni, nem rinyálok mindenért.
a többi már szerintem agresszivitásra utal, főleg 10 év fölött. nem hiszem el, hogy egy értelmes tizenévest nem lehet megnevelni szavakkal. ő nem csinált ilyen dolgokat? teljesen elfogadható ha valaki kipróbálja a cigit, az italt (de 14 év fölött persze). a mosogatás nagyon megütött. 14 éves vagyok, nem kell mosogatnom (undorodom tőle), de sosem kaptam még szóbeli fenyítést sem, ha anyunak nem volt ideje elmosogatni, és van pár tányér a mosogatóban. rossz jegyek? mert ő színötös volt biztos. mindenkinél becsúszik, főleg olyan tárgyból, amiből gyenge (pl éneklés, tesi) könnyen beperelhetted volna, ez már durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!