Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted mit rontottak el a...

Szerinted mit rontottak el a szüleid a nevelésedben? Mi az, amit te másképp csinálnál?

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 16:05
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:

én nem értem, hogy miért jó neked, ha belémköthetsz.

remélem hogy ez a legnagyobb problémád az életben, hogy én ebbe a topicba írtam.

egyébként nem olvastam végig az összes választ, gondoltam, jó és rossz tapasztalatok vannak. az enyém a jók közé tartozik, nemtudom, miért fáj ez neked.

dicsekedni pedig nem szoktam, lehet hogy azért ez a szó jutott eszedbe mert hozzád közel áll ez a dolog, de nekem eszem ágában sem volt dicsekvésként írni, amit írtam.

az volt a kérdés, hogy "mi az,amit te másképp csinálnál?", erre az én válaszom az, hogy semmit. én mindent ugyanúgy fogok, ahogy a szüleim csinálták. ez is egy válasz. el kell fogadni, hogy van olyan ember is, aki az otthon látott jó példa szerint fogja nevelni a gyerekét, meg van olyan is, aki úgy véli, hogy a szülei valamit nem csináltak jót, ezért ő máshogy fogja.

szerencsére mind mások vagyunk, még jó hogy nem csak egyforma emberek szaladgálnak az utcákon.

tényleg nem értem hogy miért kötöttél belém, és miért gondolod, hogy ebbe a topicba csak rossz dolgokat lehet írni.

mindenesetre én itt a magam részéről lezárom a dolgot, nem szeretnék napokig elhúzódó értelmetlen vitákat.

2010. máj. 20. 18:21
 62/63 anonim ***** válasza:

Nekem nem fáj, sőt nem is igazán érdekel milyen volt a te sorsod. Csupán nem értem, ha téged megfelelően neveltek a szüleid mit keresel egy olyan topicban ahol kifejezetten a negatív tapasztalatokat osztják meg. Egyébként a kérdés pontosan így szólt: "Szerinted mit rontottak el a szüleid a nevelésedben? Mi az, amit te másképp csinálnál?" Értelemszerűen ha nem rontottak el akkor a kérdés értelmezhetetlen.

Részemről én is lezártnak tekintem a vitát. További szép napot.

2010. máj. 20. 19:21
 63/63 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok ezzel a nevelés dologgal,hogy akik azt közlik,hogy engem így meg úgy neveltek satöbbi maszlag,ezek ilyen betanított bírka emberkék,akiknek nincs saját akaratuk,hasonlóan egy komputerhez,amit beadogatnak neki,azt csinálja. Ez nálam nem pálya. A szülöknek nem az a dolga,hogy ráerőltessék a nézeteiket,elveiket,szokásaikat,stílusukat,kulturájukat,világnézetüket az utódokra,mert az egy unszimpatikus dolog. Azoknak szerintem csak az kéne a dolguk legyen,hogy megtanítsák hogy ne kövessen el Büntető törv.könyvbe ütköző bűnt,meg adjanak neki ötleteket,iránymutatásokat,amiből lehetőség van választani az embernek. Ottvan a vallásos nevelés péládul,egy undorító dolog,az emberkének gőze nincs az egészről,de megszokásból imádkozik,mert őgy nevelték,meg nem mond ki egy szlenget sem,mert úgy nevelték hogy az csak paraszt lehet aki trágárul beszél,közben meg a parasztság az az egymáshoz való hozzáálásban nyilvánul meg. Mindkninek kell hogy legyen józan esze válogatni,hogy milyen elveket,milyen stílust akar magáévá tenni,milyen életmódot akar élni józan ész határain belül,és hogy milyen módon akarja kifejezni magát. A konzervatív akarnok szülök szerintem undorítóak.
2010. szept. 23. 06:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!