Elengednétek a majdnem 15 éves lányotokat hajnal 3-ig bulizni?
Sziasztok, engedjetek meg nekem egy apró észrevételt: kb. egy-két éve nagyon elterjedt ez a "drogot tettek a szegény kislány italába" dolog. Nos, én az éjszakában dolgozva (no nem úgy, épp ellenkezőleg) csupa olyan "szegény kislánnyal" beszéltem, aki kisk.rvának öltözve és sminkelve került hozzám, a véralkoholszintjük a felső határt súrolta, legtöbbjük előbb-utóbb beismerte, hogy önként fogadta el a drogot, de ezt nem akarta a szülők előtt beismerni.
Én mindig azt mondom, hogy még soha nem "csempésztek" drogot egy kávézóban ásványvizet iszogató lány italába...
És nem engednék ilyen fiatal kislányt diszkóba. Ha mindenki fogyaszt valamit, elkapja Őt is a hangulat, a barátok-ismerősök is heccelik -Mi van, nem mered? -és még szerencsés eset, ha csak részegen, de épségben hazakerül. Ezek a srácok nem tesznek drogot a lányok italába, de ha a lány önként elfogadja, vagy leissza magát, azt bizony rendszerint csúnyán kihasználják. Nem hiszem, hogy ennyi idősen kezelni tudná ezeket a helyzeteket bármelyik leányzó, sajnos éjszakáról-éjszakára tapasztalom az ilyesmit.
Majdnem 15 éves kislányt a könyvtárba engedném el,hogy hozzá érdeklődjön a kötelező anyaghoz...
Tanuljon,majd dolgozzon,és bulizzon a saját pénzén.
Azt elmondanám neki,hogy ha fizetnek egy italt a bulizós helyen gyereklányoknak azt nem önzetlenül teszik.
14 vagyok, engem szoktak engedni. NEM hajnali 3ig, hanem reggel 7ig. NEM minden hétvégén. Sőt.. Havonta 1x kb. de ha megyünk, sokan szoktunk lenni, fiúk-lányok vegyesen, velünk egy idős korosztály. Éjszaka hív anya 2x, elmondom neki mi a helyzet, és ennyi. Vagy írok neki magamtól SMST-t... :D NEM enged el egykönnyen, sokat kell érte tennem: segítek neki, javítok a suliban, stb. Olyan barátnő(im)mel megyek, akiben megbízik. Akkor miért ne mehetné(n)k? Tud arról, hogy cigizek, vele is szoktam. Nem szereti ha iszok, nem is engedi, azt ennek ellenéri is szoktam.
Ha nem megyünk vidékre, akkor 2 kocsma közül választhatunk, & a művelődési házban is szokott buli lenni. A kocsmák talán jobbak, mint egy igényes hely, ahol nincsenek részeg öregemberek? :DDD Nem tudom, mások szülei hogy vannak ezzel, de anya jobban szereti szerintem ha vidékre megyek, mint hogy kocsmában legyek. Ha valaki nem engedi sehová a gyerekét, mint pl. "20m-re tőlünk levő szórakozóhelyre", az nevetséges, + a gyereke ellenszenvét éri el ;) Ha valami baj lenne, simán haza tud futni, telefonálni. Nem egyedül lenne, feltételezem. Nem tudom milyen érzés lehet, mikor a gyerekem távol van tőlem, és nem tudom pontosan mit csinál, egy idegen helyen, - de azt viszont igen, milyen az, mikor a veled egyidősek, és a 2-3 évvel idősebbek minden hétvégén mennek valahová, neked meg otthon kell ülnöd, mert "fiatal vagy a bulizáshoz!" És azt is csak feltételezem, milyen érzés a szülőknek, mikor látják, hogy a mosoly a lányuk/fiuk száján a fülükig ér, mert annyira jól éreztik magukat a velük egy idős barátaival! :):)
14 évesen kocsmába jársz, iszol és cigizel...és azt hiszed, hogy nem vagy még fiatal a bulizáshoz?
Hát, örülök, hogy engem ennyi idősen tiltottak, mert még csupán egy gyerek voltam, ahogy te is az vagy... anyukád is büszke lehet magára, ha veled együtt cigizik..
De korainak tartom, sokszor elgondolkozok azon, ennyi idősen vajon hány lányt engednek el a szülei, pontosabban az anyukája..
A kocsmával nem dicsekedni akartam.. csak egy ilyen faluban mint a miénk (és elég jó hely, a többi környékbeli faluhoz képest) nem lehet semmit csinálni! Hétvégén mit? Akiket érdekel a zene, a buli, a barátok, a kikapcsolódás, hülyülés, vizipipa, az vidékre jár vagy kocsmázik. Akiket nem, azoknak eszébe sem jut, milyen lehet nem otthon kockulni. A legrosszabb, hogy a környező városokban sem találni semmit. Kocsma kocsma hátán.. Kiakarok állni a velem egyidősek +1,2 évvel idősebbekért.. ha valahová elakarsz jutni (kúltúráltab helyre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!