Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek a majdnem 15...

Elengednétek a majdnem 15 éves lányotokat hajnal 3-ig bulizni?

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 14:56
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 vav22 ***** válasza:
100%
Én elég fiatal anyuka vagyok 22 éves és még csak 9,5 hónapos a kisfiam, igazán anyukaként értettem meg, hogy ezek a dolgok nem attól függnek, hogy a gyerek milyen érett, intelligens stb. Sajnos olyan világot élünk, ahol úgy gondolom veszélyes egy ilyen kaland, nem csak a 15 éves lányoknak nagyobbaknak is és oké, hogy idővel kénytelen elengedni az ember, de szerintem nem a 15 éves kor az a kor mikor ennek be kell következnie. Én szépen elmagyaráznám a 15 éves lányomnak, hogy benne maximálisan megbízom, de azokbn az emberekben, akik ilyenkor éjjel az utcán ill. discoban lófrálnak azokban nem stb stb. Biztos nem leszel népszerű a köreiben, de sajnos ez is hozzátartozik a szülő feladataihoz... Ha mindenképp el akarod engedni én csak egy-két idősebb fiú haver vagy inkább rokon kíséretében tenném, akik hazáig kísérik. A döntés persze a tiéd és nem is egyszerű mikor az ember fia/lánya könyörgő szemekkel néz :-)
2010. máj. 14. 15:33
 42/70 anonim ***** válasza:
49%

Szia én 21 éves lány vagyok. Engem már 13 éves korom óta engedtek az anyumék discokba. 15 évesen olyan 1-2ig voltam kinn. most a hugom 16, és 2re kell hazajönnie.

Én úgy gondolom, ha nem megy a tanulás rovására engedd el. akkor meg főleg, ha nem jár ki minden 7végén. De legyenek szabályok. nekem is voltak szabályok, melyeket betartottam. mindig időre otthon voltam, és nem cigizem nem piálom!!!

Sok ismerősőm van, akiket nem engedtek el fiatalon a szülök. tiltva voltak az alkoholtól és a cigitől. És most közülük kevés olyan van, aki nem züllött el. Mert mire végre ki lettek engedve, akkor mindjárt ment a piálás. Tudod a tiltott gyümölcs...

ha szórakozni megy, had szórakozzon, és szerintem neki sem az fog az eszébe jutni, h most részegre igya magát!

Ha mégis megteszi, az mindenképp következményekkel jár...

Remélem segítettem!

2010. máj. 14. 15:37
 43/70 anonim ***** válasza:
77%
15 évesen még elég fiatal és könnyen befolyásolható. Én a saját gyermekemet leginkább a drogoktól féltem, és hát valljuk be tele van a disco ilyen emberekkel. Én nagyon meggondolnám a helyedben. Elengedheted 3-ig de mindenképpen legyen valaki aki vigyáz rá, és itt most nem a 15 éves barátnőjére gondolok.
2010. máj. 14. 15:45
 44/70 anonim ***** válasza:
77%
Most akkor elengeded vnem?Hány éves vagy?
2010. máj. 14. 16:02
 45/70 anonim ***** válasza:

Én nem engedném el. Veszélyes, nem egy 14 éves (mert ugye majdnem 15 az 14...) kislánynak való. Lehet akármilyen érett, nem tud még minden veszélyre figyelni (pedofil, drog az italába...stb).

Egyébként valószínűnek tartom, hogy a kérdező nem az anyuka, hanem a bulizni vágyó leányzó, és itt akart önigazolást nyerni arra, hogy márpedig ő mehetne.

2010. máj. 14. 16:17
 46/70 anonim ***** válasza:
Határozott nemet mondtam és igen 3 gyerekem van ,a legnagyobb pont holnap lesz 14 éves
2010. máj. 14. 16:35
 47/70 anonim ***** válasza:
10%

Lehet,hogy fiatal fejjel gondolkozom,de én elengedném.

Persze néhány kikötés:

-nem iszik,nem cigizik(bár ha akar pl cigizni a tudtod nélkül suli után is lehet)

-nem áll szóba mindenfélével,ha mégis valaki zaklatná szólni kell a kidobó embernek,de ha értlemes lány tényleg nem áll szóba idegenekkel

-barátokkal/barátnőkkel mennyen..

-minden órában rámcsörög,hogy jólvan nincs baja,vagy dob egy SMS-t

-Visz magával saját palackos innivalót,mert ugye már bármit beletehetnek...

Engem amugy városba,sétálgatni,hülyéskedni éjfélig beengednek.

14L

2010. máj. 14. 16:46
 48/70 anonim ***** válasza:
93%

nem tudom miért osztogat itt tanácsot 14-16 éves lány..na mindegy

én most 18 vagyok én 14 éves koromtól kezdtem kijárni, akárki elhiszi akárki nem egyszer voltam discoba 10 percre és sírva jöttem ki..ez 14 éves koromban volt ahogy bementem egy pasi letámadott fogdosott meg minden.azóta soha többet.mindig házi bulikba járok.15 évesen anya csak 1ig engedett.aztán 16 éves koromtól addig amíg akarok.de sose voltam 2-nél tovább, volt mikor már éjfélre otthon voltam. nem azt akarom mondani h engedj meg neki mindent de ha nagyon tiltod annál jobban csinálja majd. nem tudom milyen lányod van de én meg a baráti társaságom nem nagy bulizós.néha karaoke bulikba megyünk vagy kisebb kocsma félékben ahol jó fejek vannak.de disco az nálam kizárva,és nem cigizek nem iszok és nem drogozok és mégis jól érzem magam:) de elég elkeserítő h kis fiatal lányok az utcán hánynak annyira részegek..

2010. máj. 14. 17:39
 49/70 anonim ***** válasza:

En irtam a max ejfelig-et es igen van gyerekem epp azert gondolom azt,h egy 15 eves gyereknek nincs helye a diszkoba ejjel 3-ig! az ejfel is nagy dolog es az en lanyom rendszeresen kesik fel orat. Par lanyt bedrogoztattak nem reg, Gina-t raktak az italukba es jol kihasznaltak a `bodult` allapotuk! Ezert nem engedem tovabb es ha kesik is folyamatos telefonos kapcsolatban vagyunk, ha meg nem veszi fel,akkor 1 honap szobafogsag.

Nem akarom,h rossz hire legyen a lanyomnak!

2010. máj. 14. 17:47
 50/70 anonim ***** válasza:
18%
Utolsó: attól, hogy szerinted a Te lányod nem képes vigyázni magára, attól még mások tudnak. Alap dolgokat illene elmondanod neki, elvégre te vagy az anyja - pl italt nem hagy őrizetlenül, nézi miközben kiöntik neki, vagy csak egyszerűen felbontatlan üvegest kér. Huhh, nem is olyan nehéz, ugye?
2010. máj. 14. 17:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!