Miért szálka egyesek szemében ha valaki nem kezd 18 évesen dolgozni, függetlenül attól, hogy tovább tanul-e vagy sem?
Ha egy ilyen idős ember feltesz egy kérdést egy problémákjával, rengetegen írják, hogy suli mellett is igenis dolgozni kell, és így kell függetlenedni stb.
De én egyszerűen nem tudom elképzeéni, hogy ez miért lenne jó, és hogy miért elítélendő ha vki nem akar éjt nappalá téve melózni. Az iskola már önmagában is nagyon megterhelő, engem már a gimi is teljesen kikészít és esélyt nem látok rá hogy egyetem mellett dolgozzak, hiszen akkor minden nap estig kell tanulni és utána meg aludni. Mikor dolgoznak ezek az emberek, akik a tanácsokat adják? De ami még jobban érdekel: MIKOR PIHENNEK?
Az egyikőjük azzal érvelt, hogy a munkába nem lehet belebetegedni. Hát hogyne lehetne. Abba amit ő csinál, biztosan bele fog. De a tanulányi eredménye is érdekel.
Az egészben csak az zavar, hogy elítélik azt aki nem akar suli mellet dolgozni. Szerintem ha komolyan veszik, akkor az iskola egy olyan főállás ami mellett nincs esélyed máshol dolgozni, ha jó eredményeket és elhető életet akarsz.
Tévedek? Más országokban is így van ez?
Nem féltelek, csak gondoltam jószándékkal adok tanácsot.
Bár az is igaz hogy a "sörcsapolás" suli mellett a megélhetésért nem azt mutatja, hogy felelősségteljesebb és komolyabb ember vagy mint akik csak buliznak suli mellett.
Arra se következtetnek belőle a szakemberek, hogy nem megbízhatóbb vagy mint aki csak a kötelező dolgokat csinálják meg, semmi extrát.
Én egy multinacionális cégnél dolgozom suli mellett, gyakornokként(önként,nem azért mert kötelező!), a gyakornokoskodást munkának fogom fel, feladatokat osztanak rám. És csak a rend kedvéért mondom, hogy már a gyakornoki programba kerülésnél i előny, ha már volt bármilyen munkatapasztalatod, akármilyen, mert a többség még semmi felelősséget nem vállalt
Csak akkor azt nem értem, hogy miért mondták nekem hogy jelentkezzek a vezetőképző programjukba, ha ez nem számít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!