Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szálka egyesek szemében...

Miért szálka egyesek szemében ha valaki nem kezd 18 évesen dolgozni, függetlenül attól, hogy tovább tanul-e vagy sem?

Figyelt kérdés

Ha egy ilyen idős ember feltesz egy kérdést egy problémákjával, rengetegen írják, hogy suli mellett is igenis dolgozni kell, és így kell függetlenedni stb.

De én egyszerűen nem tudom elképzeéni, hogy ez miért lenne jó, és hogy miért elítélendő ha vki nem akar éjt nappalá téve melózni. Az iskola már önmagában is nagyon megterhelő, engem már a gimi is teljesen kikészít és esélyt nem látok rá hogy egyetem mellett dolgozzak, hiszen akkor minden nap estig kell tanulni és utána meg aludni. Mikor dolgoznak ezek az emberek, akik a tanácsokat adják? De ami még jobban érdekel: MIKOR PIHENNEK?

Az egyikőjük azzal érvelt, hogy a munkába nem lehet belebetegedni. Hát hogyne lehetne. Abba amit ő csinál, biztosan bele fog. De a tanulányi eredménye is érdekel.

Az egészben csak az zavar, hogy elítélik azt aki nem akar suli mellet dolgozni. Szerintem ha komolyan veszik, akkor az iskola egy olyan főállás ami mellett nincs esélyed máshol dolgozni, ha jó eredményeket és elhető életet akarsz.

Tévedek? Más országokban is így van ez?

2010. máj. 8. 17:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
69%

"De szerintem az életnek nem sok értelme van ha csak olyasmiből áll amit nem önszántadból, a magad örömére teszel, hanem azért, mert muszáj."

Húúú. Fogsz te még csodálkozni egy két dolgon

2010. máj. 8. 23:33
 42/71 anonim ***** válasza:
42%

71% Meg fogsz gebedni a nagy utálkozásban.

Komolyan mondom. Végig olvastam a kommenteket és mint egy eszelős, "majd meglátod" hisztizel bizonyos időközönként.

ez nem egészséges.

Kérdező: mindenki máshogy él, mások az igényei, adottságai. Ha te megteheted, hogy bulizz, hát rajta:)

2010. máj. 8. 23:45
 43/71 anonim ***** válasza:
44%

Igazad van teljesen: gyűlölök mindenkit mert végletekig irigy vagyok. Mást nem is tudok csinálni.

Bár lehet inkább abbahagyom ezt most.

Mostantól nem fogok olyat csinálni amihez nincs kedvem, megfogadom a kedves kérdező tanácsát.

2010. máj. 8. 23:55
 44/71 anonim ***** válasza:
46%
Előző: Te sem tudsz olvasni a sorok között:)
2010. máj. 9. 00:03
 45/71 anonim ***** válasza:
55%
En nem igazan ertek egyet azokkal, akik azt mondjak, hogy mindenkepp dolgozni kell suli mellett. En 3 szakot csinaltam parhuzamosan. Este 8-ra orultem, ha visszaertem a koliba es akkor meg tanulni kellett. Alt. ejjel 1-2-kor fekudtem le, kora reggel meg keltem, mert minden reggel 8-kor mar kezdtunk. Nalunk az eloadasok is katalogusosak voltak, nem volt olyan, hogyha nem talaltuk fontosnak, nem mentunk be. Kethetente vagy havi 1-szer 2 napra tudtam csak hazajarni. Bulizni nem jartam soha, ilyen nem is tud lekotni. Mindenkinek mas a helyzete...szoval nem tudom, hogy miert kell mindenkit leszolni. Ugy el mindenki, ahogy akar es ahogy tud. A legtobben azert mennek el dolgozni, mert sajnos rakenyszerulnek anyagilag, sokaknak fel kell venni a diakhitelt is, mert a szulok nem tamogatjak vagy nem tudjak tamogatni oket. Illetve azert is elmennek dolgozni paran, mert unatkoznak, olyan szakra jarnak, amit onmagaban nem nagy erofeszites elvegezni...bar ha igy visszagondolok, nalunk mindig az egyszakosak panaszkodtak, hogy semmire sincs idejuk, pedig se orara nem akartak jarni, se nem dolgoztak... szerintem levelezo mellett lehet csak foallasban dolgozni. Reszmunkaidoben lehet annak, aki nem orvosira jar vagy 2-3 szakra egyszerre. Olyanoknak nem kellene diplomat adni, akik az egyetemet szemeszterenkent 1-szer latogatjak...van meg ilyen? Mert azt en hallgatonak sem neveznem, nemhogy diplomasnak.
2010. máj. 9. 00:12
 46/71 anonim ***** válasza:
85%

nagyon sookn ,csak azért mennek főiskolára,hogy ne keljen dolgozni,ezek után gondolom elég kevesen akarnak dolgozni a suli melett.

Én 16 éves korom óta dolgozok a suli mellet(nem csak nyáron)25 évesen elértem hogy tudok venne egy nagy lakást önerőből és egy jó autót,valamint féretett pénzem is marad.

Eggyáltalán nem volt megeröltető számomra a munka a suli melett.Este ugyanugy tudsz pihenni,2-3 hetente szombatonként pedig bulizni.

2010. máj. 9. 02:45
 47/71 A kérdező kommentje:

23:33

Hát ez elég savanyú válasz. Szerinted akkor van értelme az életne ha csak robotolsz? Nem hinném, hogy tapasztalatlanságomból fakadóan jutottam erre a megállapításra. Az ember nem állat, hogy egyetlen igénye a lét és fajfenntartás legyen. Lehet, hogy az átlagember erre van rákényszerítve, én nem tudom, de akkor az átlagnak elég szomorú élete lehet.

Nem kell nagy dolgokra gondolni: Minden nap 1-2 óra amit egy jó könyvnek, művészetnek, a hobbidnak szentelsz. Hétvégente kiruccanások, kirándulások, strand. Csak persze nem alkalomszerűen, hanem mindig. Kell a töltődés és a szórakozás, az önfejlesztés, önmagad kiteljesítése. Mert enélkül nincs különösebb értelme annak hogy embernek születtünk...

2010. máj. 9. 09:41
 48/71 anonim ***** válasza:
90%

Tegnap 19:40 vagyok

"Szóval én tényleg nem kíváncsi vagyok, egyesek mit értenek munkatapasztalat alatt..."

Egyetem mellett dolgoztam nemzetközi fuvarszervezőként egyből miután meglet a német nyelvvizsgám. gyrészt a németben iszonyat sokat fejlődtem, másrészt pl. a mostani munkahelyemen ennek a tapasztalatnak segítségével tudtam összefogni a beszállítások racionalizálását. Utána egy civil szervezetnél voltam évekig, pályázatokat írtam. Ennek szintén nagy hasznát veszem most.

A pihenés: Meg lehet oldani, csak kicsit zsonglőrködni kell. Me persze nem lehet minden nap nyolc-kilencig aludni :) Annak ellenére, hogy egyetemre jártam, dolgoztam, nyelvet tanultam és saját magam vezettem egy háztartást simán volt még időm pihenni, bulizni is. Csak jól kell beosztani az idődet. Az egyetemen pl azt csináltam, h nem az utolsó pillanatban álltam neki tanulni, hanem év közben amikor el tudtam csípni pár percet, mindig átnéztem az anyagot.

2010. máj. 9. 10:25
 49/71 anonim ***** válasza:
67%

"Hétvégente kiruccanások, kirándulások, strand"

Mégis miből?Anyu pénzén?

2010. máj. 9. 11:08
 50/71 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező,most tényleg nem szeretnélek megbántani,és már írtam egyszer,hogy részben igazat is adok Neked,viszont még nagyon tapasztalatlan vagy.Sajnos előbb-utóbb mindenki életében eljön az az idő,amikor életénke jelentős részét a munkában kell majd töltenie.Azért,mert rá lesz kényszerülve.Lesz idő,mikor a legkisebb gondod az lesz,milyen ruhát vegyél föl a szombati buliba,vagy hova menj bulizni hétvégén.Ezzel most nem szeretnélek kioktatni,csak annyit szeretnék ezzel kifejezni,hoyg sokat kell még tanulnod,tapasztalnod az életről,és rengeteget fogsz még csalódni.Persze,amíg megtehteetd,tanulj és bulizz,de jó,ha tudod,hogy minél előbb állsz a saját lábadra,annál több előnyhöz és tapasztalathoz jutsz az életben,és itt most mindegy,hogy tésztagyárról vagy irodáról van szó.Emberismeretre,tapasztalatra,életismeretre is szert tehetsz,és nem utolsó sorban pénzt keresel,amit később jól esik arra költeni,amire T e szeretnéd.

Sajnos sokan kényszerűségből dolgoznak tanulás mellett,nekik az élet nem csak bulizás,de ők sem besavanyodott robotok csupán.senkit nem szabad bántani az életvitele miatt.Ki így tud boldogulni,ki úgy.

Én például örülnék,ha mindkét szülőm egészséges.aktív kereső lehetne,sajnos egyikük rokkant.Amíg mindketten dolgoztak,akkor nekem is sok mindent megadtam,kisebb koromban.Kamaszként megtapasztaltam,milyen az,mikor egy keresetből kell élnünk,négyünknek.Szóval,ez megint csak nme példabeszéd,ne értsd félre,de nagyon becsüld,hogy rendes szüleid vannak,akik támogatnak,mert ez manapság nem annyira sok családra jellemző.Tudod,gazdasági válság,a társadalom rétegződése,stb.

Mindenesetre sok sikert,és jó tanulást Neked!

2010. máj. 9. 11:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!