Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szálka egyesek szemében...

Miért szálka egyesek szemében ha valaki nem kezd 18 évesen dolgozni, függetlenül attól, hogy tovább tanul-e vagy sem?

Figyelt kérdés

Ha egy ilyen idős ember feltesz egy kérdést egy problémákjával, rengetegen írják, hogy suli mellett is igenis dolgozni kell, és így kell függetlenedni stb.

De én egyszerűen nem tudom elképzeéni, hogy ez miért lenne jó, és hogy miért elítélendő ha vki nem akar éjt nappalá téve melózni. Az iskola már önmagában is nagyon megterhelő, engem már a gimi is teljesen kikészít és esélyt nem látok rá hogy egyetem mellett dolgozzak, hiszen akkor minden nap estig kell tanulni és utána meg aludni. Mikor dolgoznak ezek az emberek, akik a tanácsokat adják? De ami még jobban érdekel: MIKOR PIHENNEK?

Az egyikőjük azzal érvelt, hogy a munkába nem lehet belebetegedni. Hát hogyne lehetne. Abba amit ő csinál, biztosan bele fog. De a tanulányi eredménye is érdekel.

Az egészben csak az zavar, hogy elítélik azt aki nem akar suli mellet dolgozni. Szerintem ha komolyan veszik, akkor az iskola egy olyan főállás ami mellett nincs esélyed máshol dolgozni, ha jó eredményeket és elhető életet akarsz.

Tévedek? Más országokban is így van ez?

2010. máj. 8. 17:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
66%

Mivel ez nekem szól szívesen válaszolok

"Az iskola már önmagában is nagyon megterhelő, engem már a gimi is teljesen kikészít és esélyt nem látok rá hogy egyetem mellett dolgozzak, hiszen akkor minden nap estig kell tanulni és utána meg aludni."

Ha a gimi megterhelő akkor ne menj egyetemre, komoly szakon csak nehezebb lesz.

"Mikor dolgoznak ezek az emberek, akik a tanácsokat adják? De ami még jobban érdekel: MIKOR PIHENNEK?"

Este, mint mindenki más. Nagyon kevés olyan szak van amin benn kell ülni minden órán (orvosin kívül nem is tudnék mást mondani neked, ahol ne lenne félévente legalább az órák fele fölösleges. Az nem óra, hogy bejön a tanár és felolvass a diákat amit utána kiad, az az óra amin olyat mondanak amit magadtól nem tudsz megtanulni mert nincs benne a könyvben)

"Az egyikőjük azzal érvelt, hogy a munkába nem lehet belebetegedni. Hát hogyne lehetne."

Még soha nem dolgoztál, ne mondj olyan dologról okosságot amiről halvány lila gőzöd sincs

"Abba amit ő csinál, biztosan bele fog. ""De a tanulányi eredménye is érdekel"

Kössz soha nem voltam még ilyen jól.

Bár az is igaz hogy nem megyek minden héten haza pénzt meg kaját kuncsorogni mint más 21-22 éves "felnőtt"

"De a tanulányi eredménye is érdekel"

4,2 volt de most jobb lesz.

Az egészben csak az zavar, hogy elítélik azt aki nem akar suli mellet dolgozni. Szerintem ha komolyan veszik, akkor az iskola egy olyan főállás ami mellett nincs esélyed máshol dolgozni, ha jó eredményeket és elhető életet akarsz.

Tévedek?

tévedsz.

Amennyi diplomás van manapság, már semmit se érsz vele.

Ha jelentkezel állásinterjúra kit fogna felvenni szerinted?

Aki tanult és bulizott az egyetem alatt, vagy aki tanult és dolgozott?

2010. máj. 8. 18:11
 12/71 A kérdező kommentje:
De a későbbi végzettségednek megfelelő tapasztalatot nyújtó munkát végzel?:S
2010. máj. 8. 18:14
 13/71 anonim ***** válasza:
65%

De a későbbi végzettségednek megfelelő tapasztalatot nyújtó munkát végzel?:S

Volt olyan is de most nem.

De nem látod a lényeget.

Ki a felelősségteljesebb?

Akit eltartottak a szülei vagy aki magáról gondoskodott?

Már maga a tény hogy nem másoktól függsz, megkülönböztet és kiemel a többi frissdiplomás közül.

TE KIT VENNÉL fel? Ugyanolyan végzettség az egyik dolgozott is egyetem mellett, a másik meg nem.

2010. máj. 8. 18:18
 14/71 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon nem mindegy, hogy valaki az egyetem alatt végig dolgozik, vagy alkalmi jelleggel elvállal egy nyári munkát!
2010. máj. 8. 18:21
 15/71 anonim ***** válasza:
79%
Erről beszélek én is, nyári munka az semmi extra...
2010. máj. 8. 18:26
 16/71 A kérdező kommentje:

Minden munkaadó így gondolkodik? Mármint arra gondolok, hogy egyesek esetleg nem feltételezik azt, hogy aki dolgozott az kevesebb időt szentelt a szakma megtanulásának?

Ne érts félre, nem kötekszem, hanem lehet hogy meg fogsz győzni, de legalábbis megváltoztatod a véleményem.

2010. máj. 8. 18:27
 17/71 anonim ***** válasza:
61%
Egyetemen a mi szakunkon az előadások 90%-án ott kellett lenni, nem csak bemagolandó elmélet volt, hanem gyakran a gyakorlati részt is bemutatták. Évfolyamtársaim közül nagyon kevesen dolgoztak iskola mellett. Én is csak alkalmi munkákat vállaltam néha, mert nem voltam rászorulva. Szakmai gyakorlat alatt is kaptunk pénzt. Nem tettek semmit a szüleim a fenekem alá, egyszerűen csak finanszírozták a tanulmányaimat, amiért nagyon hálás vagyok nekik és ha lesz gyermekem, mindent megteszek, hogy ne kényszerüljön munkára egyetem mellett-csak ha akar, esetleg külföldön nyári munka.
2010. máj. 8. 18:40
 18/71 anonim ***** válasza:
59%

"egyesek esetleg nem feltételezik azt, hogy aki dolgozott az kevesebb időt szentelt a szakma megtanulásának?"

Nem.

Rengeteg cégnek van gyakornoki programja, ha olyanban veszel részt, akkor nem olyan tudásod lesz amit a könyv ad, hanem olyan amit a vállalatnál szerezhetsz me.

Egy frissdiplomás szakmai és munkatapasztalattal nagyon értékes, könyvelőcégeken kívül nem sokról hallottam ahol nézik a jegyeket.

2010. máj. 8. 18:41
 19/71 anonim ***** válasza:
58%

"Nem tettek semmit a szüleim a fenekem alá, egyszerűen csak finanszírozták a tanulmányaimat,"

Attól függ mi számít fenék alá rakásnak.

Ha az hogy neked adnak havi 50 ezer forintot hogy tessék (mindegy hogy mire, de adnak) nem fenék alá rakás, akkor mi az?

2010. máj. 8. 18:43
 20/71 anonim ***** válasza:
40%

Neked mi a bajod?:)

Voltak évfolyamtársaim, akik lakást, stb kaptak.

Amúgy meg max 25-30at kaptam és hálás vagyok érte.

2010. máj. 8. 18:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!