Miért szálka egyesek szemében ha valaki nem kezd 18 évesen dolgozni, függetlenül attól, hogy tovább tanul-e vagy sem?
Ha egy ilyen idős ember feltesz egy kérdést egy problémákjával, rengetegen írják, hogy suli mellett is igenis dolgozni kell, és így kell függetlenedni stb.
De én egyszerűen nem tudom elképzeéni, hogy ez miért lenne jó, és hogy miért elítélendő ha vki nem akar éjt nappalá téve melózni. Az iskola már önmagában is nagyon megterhelő, engem már a gimi is teljesen kikészít és esélyt nem látok rá hogy egyetem mellett dolgozzak, hiszen akkor minden nap estig kell tanulni és utána meg aludni. Mikor dolgoznak ezek az emberek, akik a tanácsokat adják? De ami még jobban érdekel: MIKOR PIHENNEK?
Az egyikőjük azzal érvelt, hogy a munkába nem lehet belebetegedni. Hát hogyne lehetne. Abba amit ő csinál, biztosan bele fog. De a tanulányi eredménye is érdekel.
Az egészben csak az zavar, hogy elítélik azt aki nem akar suli mellet dolgozni. Szerintem ha komolyan veszik, akkor az iskola egy olyan főállás ami mellett nincs esélyed máshol dolgozni, ha jó eredményeket és elhető életet akarsz.
Tévedek? Más országokban is így van ez?
OFF:
Szerintem meg szörnyű az, hogy valaki a frusztrációját idegeneken éli ki, pár infóból már elképzel valami mesét-és ha már neki rossz, legyen másnak is. Szánalmas.
ON:
Engem sem támogattak a szüleim, mondjuk én otthagytam az egyetemet és előbb el kezdtem dolgozni szakmában, most jobban állok anyagilag, mint a legtöbb diplomás ismerősöm. De az egyetemi évek hiányoznak:(
Szerintem ezzel a kérdéssel tudatosan,vagy nem szándékosan,de megint alaposan belenyúltál a darázsfészekbe.
Egyrészről teljesen megértem a TE álláspontodat is,abban igazad is van,hogy aki nincs rászorulva,hogy dolgozzon suli mellett,a szülei tudják és szeretnék támogatni,és kemény,tanulós szakra jár,annak nem feltétlenül kötelező elmennie dolgozni,csak azért,hogy mások ne szólják le.Mindenki úgy alakítja az életét,ahogy szeretné.Persze,csak addig a pontig,amíg neki az előnyös,és haszna származik belőle.Teszem azt,Te megteheted anyagilag,hogy ne legyen muszáj dolgoznod,a szüleid akarnak és tudnak támogatni,így több időt tudsz fordítani a tanulásra,és ebből előnyöd származik.
DE...,létezik a másik oldal is,amelynek képviselőit szintén megértek teljes mértékben,ugyanis engem nem tudtak támogatni a szüleim.Soha,semmilyen körülmények között.Korán elkezdtem dolgozni,és tudom,hogy ezzel nem vagyok egyedül.Sem addig,amíg tanultam,sem akkor,amikor elindultam az életben,csak saját magamra,és a páromra számíthattam.Akkor tanultam meg,hogy a munkát becsülni kell.Lehet,hogy nyálasan hangzik,de így van,és ha valaki próbál Téged meggyőzni,miért jó egyetem mellett dolgozni,akkor ne támadásnak vedd,és ne hidd azt,hogy pusztán azért mondja,mert savanyú neki a szőlő.Csak máshogy kellett boldogulnia az életben,és igen,ez frusztrálttá tette,de valahol abban is sok igazság van,amit egy ilyen ember tanácsol Neked.Jó korán megtanulni az önállósodást,mert ebből később,felnőttként még sokat fogsz profitálni.
Ezzel most egyik oldalt sem szeretném támadni,vagy védeni,egyszerűen csak ez a véleményem! 23/L
Saját magával cseszik az ki, aki az egyetem mellett nem dolgozik. Mert majd ott lesz diplomával a kezében és majd sehová sem kell, mert nincs munkatapasztalata. Ilyenkor, gimis, egyetemista korodban van a legkönnyebb dolgod, hogy tapasztalatot szerezz.
Középiskolában végig dolgoztam suli mellett (általában péntek + hétvége, egy pizzériában melóztam du négytől éjfélig). Aztán érettségi után egyetem, 19 évesen elköltöztem otthonról. Nappali tagozatra jártam, mégis mellette heti 40 órában melóztam mert fenn kellett tartanom magam. Most 23 vagyok, mögöttem sok év különéle munkatapasztalattal, egy diplomával, két nyelvvizsgával és jelenleg egy szuper állással.
Ha belehalsz már a középiskolába is, szerintem felesleges is továbbtanulnod, mert ennél csak nehezebb lesz.
Van,akinek egyetem mellett dolgoznia kell és van,akire ráférne,de nem teszi.Gimi alatt a többség otthon lakik és egy dolgot várnak el tőle,hogy tanuljon.Mikor egyetemre kerül,elég gyakran távoli városba,albiba koliba költözik egy csomó dolog a felszínre kerül.Például siralmas mikor egy lány nem tud mosni,vasalni vagy épp alap ételeket elkészíteni,mert ezt addig anyu csinálta.Irritáló az is,hogy a nagy szabadságukban (végre nincsenek a szülők felügyelete alatt)semmit nem csinálnak,éjjel-nappal buli,másnap ugye nem bír felkelni,nem megy be órára,de élni kell valamiből,ezért feji minden héten a szülőket kemény ezrekkel,mindezt úgy,hogy a szülők fizetik a tandíjat,a kolit/albit stb.Na,rájuk ráférne a munka.Ők már önállónak vallják magukat,hisz nem laknak otthon csak hétvégén,de a kaját otthonról kapják,a költőpénzt,ruhát,mindent szintén otthonról.Ennek köze sincs az önállósághoz.
Amikor üres a hűtő,amikor gond,hogy miből fizeti ki a rezsit,amikor este fáradtan hazatér még várja a házimunka,és amikor a szülőktől egy vas sem kell,hogy eltartsa magát,az már a felnőtté válás,a bulizok éjjel-nappal és mások fizetik a szórakozásom,az még közel sincs a felnőtt élethez.
A munka nem csak anyagi szempontból előny.Előny abból a szempontból is,hogy jobban megbecsüli a pénzt,nem költ hülyeségre,mert ezért keményen megdolgozott.Sajnos arra is megtanít,hogy néha az embernek be kell fognia a száját,nem szólhat vissza a főnökének,különben repül.Nincs anyuci,aki majd bemegy és beszél az igazgatóval.Előny gyakorlat szempontjából is.Nagyon nem mindegy,hogy ki mit tud felmutatni diploma után az önéletrajzában.
Ami a legnagyobb előnye és ezt semmi nem pótolja az a szabadság érzése.Annak az érzése,hogy SENKItől nem kell függeni és pont ezért senki nem is szól bele az ember életébe.
Nem értem, miért nézik le sokan az olyanokat akiknek "seggük alá van tolva" akármi. Ezzel maguk ellen beszélnek.
A nagyszüleimnek nem ment valami jól. Anyukám viszont keményen és folyton dolgozott, suli mellett is. Meg is lett az eredménye: tavaly vett nekem egy lakást.
Megdolgozott érte, nem követeltem, hogy vegyen nekem lakást. De azt mondta, az ő pénze, és arra költi, amire akarja.
Tehát hogyha most egy korombelit tudnak segíteni a szülők egy lakással, de sokan azt lenézik, akkor végülis az előző generációt szídjátok, amiért ők sikeresek lettek, és elérték azt, amit a mostani generációba akartok belenevelni.
Ha gazdag lennék és lenne gyerekem, akkor segítenék neki. De akkor is megpróbálnék, ha szegény lennék.
Nem, nem azt nézzük le akinek a segge alá raknak mindent.
Hanem azt aki ennek ellenére váltig állítja hogy ő független felnőtt egyetemista. Ezen az elven egész életeben független vagy kezdve azóta hogy megszülettél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!