Hogyan tudnám egyszer végre felvállalni és ami még annál is fontosabb: elfogadtatni a szüleimmel a barátomat, aki drogfüggő? Kezdek nagyon szenvedni a sok titkolózás miatt, és minden tanácsért hálás lennék. (lent részletesebben kifejtem)
Sziasztok!
21 éves egyetemista lány vagyok, és mivel még tanulok, a családommal (szülők + húgommal) élek. Alapvetően egy életvidám, nyitott természetű ember vagyok, de eléggé nehezen tudok szerelembe esni, aki iránt azonban mégis sikerül, azért bármit képes volnék megtenni és nagyon tudok szeretni! Talán nem túlzás azt mondanom, hogy életem első szerelme - ami kölcsönös is- ; ezzel a fiúval (vagy inkább férfival) valósult meg, aki 10 évvel idősebb nálam (31). Ezzel a sráccal áprilisban lesz egy éve, hogy összejöttünk. Eleinte csak érdekelt, de nem voltam szerelmes...Az egész egy haverkodásnak indult...aztán eltelt fél év, az egész 16-os nyarat együtt töltöttük, minden egyes nap együtt voltunk...(mindezt a szüleim előtt sorozatosan titkolva, mindig mást mondtam nekik, hogy kivel találkozom éppen, de nem mertem megmondani, hogy Vele). Aztán ahogy telt az idő, egyre jobban és jobban ragaszkodott hozzám, és mostanra valami (sajnos, vagy nem sajnos) belőlem is kezdi kiváltani azt az érzést, hogy sokat jelent számomra ez az ember, és egyre nehezebb magamon cipelnem azt a terhet, hogy én ezt a fiút, akit ennyire megszerettem (és Ő is engem), nem tudom felvállalni a szüleim előtt, mert ők lenézik, lehordják őt mindennek, amiért drogfüggő és egy igen hátrányos helyzetű családból származik (régen ők a szomszédaink voltak, tehát anyáék ismerik az egész famíliát, ami kimondottan hátrányos helyzetű család volt, de ezt nem is részletezném...). Én ezt persze magamban teljes mértékben elítélem, főleg azért, mert egy ember nem feltétlen tehet arról, hogy honnan jött, és én ismerem őt, s ennek tükrében mondhatom, hogy egy különösen jólelkű emberről beszélünk, aki rengeteget segített többek között a depressziós húgomnak is...! A szüleim előtt egyelőre ott tartok, hogy Ő "csak" egy haverom, akivel heti 1x-2x találkozunk, beszélgetünk kutyát sétáltatunk, de van egy érzésem, hogy ők se hülyék, és tutira sejthetnek már valamit, főleg, hogy nemrég még ajándékot is kaptam tőle, amit végül felvállaltam előttük, hogy tőle van. A szüleim másrészről, nagyon fiatalok, lazák, jó fejek, tényleg nem mondhatom, hogy nehéz lenne velük bármit is megbeszélni (talán lehet, ezt is főképp én bonyolítom ennyire túl, mert szorongok miatta...) DE ezt az egy férfit (barátot) az életemben nem fogadták még el, illetve főleg Anyámról beszélek... Nagyon elutasító, ha átszeretném hívni magamhoz (azonban mivel sűrűn nincsenek itthon, titokban áthívom). Igaz, eddig csak 1 alkalommal vetettem fel anyának, hogy szeretném áthívni 'Y'-t magamhoz beszélgetni, és akkor nagy összeveszés lett a vége, mert megint elkezdte őt szidni a drogozása miatt, én meg természetesen kiállok mellette mindig!
Most már több, mint 8 hónapja ez megy, folyamatosan...Sajnos nem is ez az első eset, hogy nem tudok őszinte lenni a saját családommal (kiváltképp megintcsak anyámmal), és mindez azért (is) szomorú, mert ráadásul ezúttal PONT EGY OLYAN személlyel elutasító ilyen mértékben, aki (életemben először tapasztalom ezt!) mindent megad, megtesz nekem/ értem, ergo, itt most TÉNYLEGESEN is érzem azt, hogy szeret.
Szerintetek ez normális? Egyre nehezebb, mert fárasztó folyamatosan megjátszanom magam, és még ki tudja meddig, ebben a kiszolgáltatott helyzetben tengődni. Mint írtam, ma már annyit tudnak, hogy igen, jóban vagyunk, sűrűn találkozunk...de azt nem, hogy ez (lassan) több, mint egy barátság, és úgy tűnik, mind a kettőnknek komoly érzései vannak a másik iránt.... Mit tegyek szerintetek? Egy normális szülő, Anya örül annak, ha a gyermekét hosszú idő után boldognak láthatja...
Hogyan próbáljam anyával tudatni/ elfogadtatni, ismertetni azt, hogy valójában totál szűk látókörű, tévhitben él, és mindaz, amit erről a szerencsétlen fiúról feltételez, az nem igaz (mert nem, nagyon NEM egy rossz fiú ő attól még, hogy vannak káros szenvedélyei..)? Hogyan kezdhetnék ehhez hozzá, akár fokozatosan is? Volt már közületek bárki hasonló helyzetben..?
Köszönöm szépen, ha volt türelmed végigolvasni! És köszönök előre is minden választ, tanácsot...
Elképesztő, mennyire rosszul látod a helyzetedet, kérdező.
Valamint tipikus kodependens vagy.
Megtesz érted mindent? Ha pár beszélgetés nálad "minden", akkor elég kis igényű vagy. De inkább hívogasd a lelkisegély-szolgálatot, jobban jársz.
Azok is beszélgetnek veled.
Akkor tenne meg mindent érted, ha leszokott volna.
Egyébként nem is értem, honnan van pénze drogokra egy rossz körülmények között élő valakinek. És te még beviszed a házatokba? Honnan tudod, mit fog onnan ellopni, amikor épp nem nézel oda?
" biztonságérzetet teremt"
Egy drogos? Mégis hogy? Minden eszembe jut róla, de biztonság nem.
neked is csak ilyen jut :))
majd megnézném a kis arcodat,ha majd kisemmizi a családodat,mert kell a lóvé anyagra.
óriási....
azert furcsa, hogy mennyien elitelik a fuves, spuris stb drogosokat, pedig szerintem "betegseg ill fuggoseg" szempontjabol semmivel nem rosszabb mint az alkoholizmus. Alkesz faterral a nok nagy resze kepes 30-40 evet is lehuzni, kozben szulni neki 2-3 gyereket, es kitenni magukat es gyermekeiket az allando veszekedesnek, eroszaknak. Azert a csaladokban meg mindig tobb pias verekszik mint drogos, de ezt valahogy elfelejtuk, mert mar megszoktuk. Vannak orszagok ahol a fu pl legalis...
Mindenesetre a kerdezo 21 evesnek vallja magat, nem 16-nak, ha van egy csopp esze, majd rajon magatol hogy mit muvel.
Azt sem ertem hogy ha dul a love, meg a pasi annyi mindent megtesz, meg annyira rendes, akkor miert nem koltoznek ossze? Vagy 31 evesen nincs egy sajat lakasa? Vagy olyan munkaja amivel el tuda tartani legalabb magat? Elmegy a penz a szenvedelyere, vagy pont amiatt nem kap normalis munkat? Ha ez a szitu akkor megis mit akarsz tole?!
Te fogod eltartani, vagy hogy? Szulok majd vesznek nektek kacsalabon forgo palotat es boldogan eltek mig meg nem haltok?
Kerdezo, te dolgoztal mar eletedben valamit, vagy eddig voltal olyan szerencses, hogy a kedves szulok a s..ed ala toltak mindent? Ne csodalkozz ha ez utan hallani sem akarnak eg drogosrol.
Azt meg sem kerdezem, hogy miert nem szokik le a kedvedert, mert ez ostoba kerdes, egy fuggo senki kedveert nem szokik le semmirol (max ideig oraig), egy fuggo akkor fog leszokni, ha O maga akarja..
Mar ne haragudj sajat hulyeseged az egesz.
1. Spuri es az eki masneven speed es extasy baromira nem konnyu drogok. Nem fuves cigi kategoria. Kemenyen nyomja az biztos. Es ezeket nem a kedves boltos nenitol szerzim be. Igy teged is veszelynek tesz ki
Es ha rajtakapjak es lecsukjak? Akkor majd reszelot viszel neki a sittre?
Amugy szerintem meg egy sima lazadas ez reszedrol. Minel jobban tiltanak tole annal jobban akarod ot. Csakh a szuleid ellen legyel. Es a beszelgeteseket sem hivnam annak mert tiszta fejjel nrm tudhatod mit mondana ha a drog hatasa alatt "cselekszik" es all um melletted.
21 evesen hulyenek lenni es szerelmesnek lenni nem ua.
Mar nem 15 eves vagy.
A speed es extasy nem kinnyu drogok raadasul buncselekmenyt kovet el. 21 evesen egy bunozo macaja vagy, ez igy jo neked? Erre neveltek, ezert tanultal?
Ha a lanyom egy bunozo nocskeje lenne hihetetlen nagyot csalodnek benne. A minimum amugy az lenne hogy feljelentenem a pasit. A lanyka meg elvesztene a bizalmamat egy kis idore az tuti. Terj eszhez es tedd ki. Mar ha mered......ha egy drogos szaralak eleteben te vagy az egyetlen biztos pont azert van veled (mi masert lenne 21 eves lannyal egy 31 eves bunozo), akkor majd szakitas utan jol betep es lehet elindul hozzatok revansot venni.
48: Naponta többször? Annak a rezsije napi 4-5000 Ft, igaz? Azaz két minimálbér?
A szülei mit szólnak?
"azert furcsa, hogy mennyien elitelik a fuves, spuris stb drogosokat, pedig szerintem "betegseg ill fuggoseg" szempontjabol semmivel nem rosszabb mint az alkoholizmus. Alkesz faterral a nok nagy resze kepes 30-40 evet is lehuzni, kozben szulni neki 2-3 gyereket, es kitenni magukat es gyermekeiket az allando veszekedesnek, eroszaknak. Azert a csaladokban meg mindig tobb pias verekszik mint drogos, de ezt valahogy elfelejtuk, mert mar megszoktuk."
Hülyeség. Normális szülő alkoholistát sem akar a gyereke mellett, alkesz meg azért van több, mert egyrészt könnyebb és olcsóbb a piához hozzájutni, mint a droghoz, másrészt lassabban is öl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!