Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hová menekülhet egy férfi, ha...

Hová menekülhet egy férfi, ha bántalmazza és fenyegeti őt a barátnője/felesége?

Figyelt kérdés
Beírtam a Google-be, hogy "családon belüli erőszak menedékhely", és rákattintottam néhány találatra, de mindegyiknél írta, hogy "nők és gyermekek számára". Tudtok olyan helyeket, ahova férfi is mehet?

2017. jan. 28. 19:59
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/355 A kérdező kommentje:
130, abban igaza van, hogy a cigányokat idekevertem, de ennek oka van: a kettős mércére szeretném felhívni a figyelmet.
2017. jan. 28. 23:42
 132/355 anonim ***** válasza:
94%

"Válaszolj már: ha gójok hoznak létre maguknak gójsegítő szervezetet, zsidómat kizárják ebből, az is oké? Fel se merül a rasszizmus?"

Itt az eredeti felvetésed, ha ilyen rövid a memóriád. Válaszoltam rá, neked nem sikerült. Ennyi.

A bántalmazott férfiak kérdését pedig úgy hiszem, alaposan kiveséztük, és megnyugtató választ kaptál rá. Továbbra is azt gondolom, hogy ha akkora léptékű a probléma, akkor létre kell hozni a megfelelő civil szervezetet, ahogy pl. létezik az Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesülete, és történtek is változások a tevékenységük következtében. Undorító, amikor nekimész egy olyan szervezetnek, ami áldozatos és fontos munkát végez, csak azért, mert az esetek túlnyomó többségében azok, akiktől az áldozatokat védeni kell, a te nemedhez tartoznak. Elmész egészen a zsidózásig, cigányozásig is, ami egyszerűen undorító.

Viseld el szépen a tényeket, ha meg nem tetszik, hogy vannak kifejezetten nővédő szervezetek, nyújts be panaszt az ombudsmanhoz, hogy sértik a jogaidat.:D

2017. jan. 28. 23:55
 133/355 anonim ***** válasza:
97%

"A hajléktalanszálló meg nem otthon."

Az átmeneti anyaszállások sem. Mit gondoltál, ötcsillagos szállodák all inclusive ellátással?

2017. jan. 28. 23:57
 134/355 anonim ***** válasza:
17%
Albérletre nincs pénz? Válj el!
2017. jan. 28. 23:58
 135/355 A kérdező kommentje:

"Itt az eredeti felvetésed, ha ilyen rövid a memóriád. Válaszoltam rá, neked nem sikerült. Ennyi."

Most azon akadsz fenn, hogy nemzsidó és zsidó helyett nemcigány és cigány lett? Ha igen, az szomorú, mert annyi a lényeg, hogy van X csoport és Y bűncselekmény, amit 90%-ban X csoport követ el, akkor etikus-e egy Y bűncselekmény ellen harcoló szervezetet létrehozni, ami viszont X csoport tagjainak nem segít.

2017. jan. 29. 00:02
 136/355 anonim ***** válasza:
40%
Ja, csak az átmeneti anyaszállás anyáknak épült. Ha én pl ilyen helyzetbe kerülnék, elég rosszul éreznem magam egy hajléktalanszállón, mivel nem hajléktalan vagyok.
2017. jan. 29. 00:12
 137/355 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, tudod mit javaslok neked? Egy IGAZÁN JÓ pszichiátert!
2017. jan. 29. 00:14
 138/355 anonim ***** válasza:
95%
Istenem, annyira unalmas már...Jó, vegyünk x-et, y-t. Te, ugyebár, azt sérelmezed, hogy y csoport tagjának nem biztos, hogy adnak helyet egy olyan szálláson, ahol egyébként az x csoport tagjai - AKIK az y csoport által bántalmazottak - vannak, és ez szerinted etikátlan. Mindenfajta más segítség ugyanis elérhető bárki számára, ott vannak a honlapon a tájékoztató anyagok, minden olyan telefonszám, cím, egyéb, ahova lehet fordulni, szervezeteké és hivatalos szerveké egyaránt, megtalálhatók a jogszabályok, eljárásrend, egyéb segédanyagok a probléma feldolgozásához. Leírták már a másik kérdésedben is, hogy a bántalmazottak pszichésen nem biztos, hogy könnyen viselnék egy, a bántalmazójuk csoportjához tartozó embert, itt leírták, hogy általában sokkal kevesebb hely van ezeken a szállásokon, mint amennyire szükség lenne. Vajon helyes lenne-e azért elutasítani az x csoportot segítő szervezetnek azt, akinek az érdekében létrejöttek, azért, hogy másnak adjanak helyet, akinek a jelenéte ráadásul rosszul érintheti a saját védenceiket? Szerintem nem, épp ellenkezőleg, elsőbbséget élvez az, akinek az érdekében létrehozták a szervezetet. TEHÁT igen, etikus a szervezet, ha előresorolja azokat, akikért létrejött, és adott esetben nem nyújt TELJESKÖRŰ segítséget y csoport tagjának.
2017. jan. 29. 00:25
 139/355 anonim ***** válasza:
94%

"Ja, csak az átmeneti anyaszállás anyáknak épült. Ha én pl ilyen helyzetbe kerülnék, elég rosszul éreznem magam egy hajléktalanszállón, mivel nem hajléktalan vagyok."

És? Ettől jobbak lesznek a körülmények, hogy anyaszállásnak nevezik? Az ott lakók sem tömegszálláson tengődők eredetileg. Amúgy az anyaszálláson nem zavarna, hogy te nem anya vagy?:D

2017. jan. 29. 00:31
 140/355 A kérdező kommentje:

Ha még épp van hely a szálláson, akkor mi van? Akkor sem etikátlan, ha nem fogadják be a férfit? Mert akkor ugye nincs az, hogy előnyben részesítenek-e valakit, hanem az van, hogy beengednek-e vagy sem egy üres helyre.

Az meg hogy a nő fél egy ugyancsak bántalmazott férfitól, mert őt egy férfi bántalmazta... Ennyi erővel minden embertől félhetne, mert egy ember bántalmazta. Nem azzal van gond, akit egy nagyon-nagyon nagy csoport 1 tagja bántalmaz, és az összestől fél? Vagyis azzal nincs gond, ha fél, mert joga van hozzá, de ha azért nem segítenek egy férfin, mert egy nőnek ilyen irracionális félelme van (3,5 milliárdos csoport 1 tagja bántalmazta), miközben lenne üres hely, az nem baj?

Amúgy alapból nem etikátlan úgy létrehozni azt a szervezetet, hogy nem X csoporton segítsen? Nem lenne diszkriminatív már az, ha a lopásellenes csoport nemcigányokon segítene, és esetleg ha nincs mit csinálniuk, segítenek cigányokon is, de nem biztos, mert lehet, hogy akkor a nemcigányok megijednek.

2017. jan. 29. 00:35
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!