Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez csak nekem természetes?

Ez csak nekem természetes?

Figyelt kérdés
Nagyon szerencsésnek érzem magam,mivel a szüleim amiben csak tudnak segítenek nekem. Viszont ez elég sok ismerősöm főleg régi osztály társam szemét szúrja. Amikor nyáron dolgoztam akkor apa segített bejutni egy helyi irodába ahol elég jó volt a fizetésem. Mikor összejött a pénzem egy kocsira apa körbetelefonált és talált is 2 óra alatt kb. egy teljesen jó állapotú használt kocsit ami pont belefért az anyagi keretembe. Mikor bejutottam az egyetemre akkor pedig anya szerzett nekem albérletet mert az egyik barátnője alkalmazottjának pont volt egy ár-érték arányosan jó. Ilyen és ehez hasonló történések után szoktam megkapni,(természetesen a hátam mögött) hogy mekkora egy életképtelen barom vagyok, mivel én semmit nem magam intézek el. Akkor a másik fájópont az szokott lenni, hogy milyen új telefonom vagy tabletem vagy laptopom van már megint. Meg ő azért a "szar" telefonért is mennyit dolgozott, erre nekem apuci megveszi amit kérek. A kedvencem viszont az szokott lenni mikor este fel megyünk haverokkal megiszunk 1-2 sört, éjfél körül megjelennek hullarészegen a régi ismerősök. Aztán mikor reggelente mi a haverokkal beülünk a kávézóba, ezek azon vergődnek állandóan, hogy milyen rohadt drága lenne minden reggel itt kávézni "MI ezt nem engedhetjük meg, nem úgy mint mások." ezt oda merik köpni mikor az előző este elvertek fejenként legalább egy 10.000-est

2017. jan. 13. 03:08
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
83%

Ja, és ha már szóba került, néha járok azért kocsmázni (jártam pár évvel ezelőttig), de csak ésszel, mindg volt fontossági sorrend a kiadások terén.

Előző voltam

2017. jan. 13. 13:17
 32/44 anonim ***** válasza:
64%

Ne kérkedj.

A többség örül ha diákként mehet valamilyen gyárba, naná, hogy szúrja a szemüket, hogy ugyanolyan semmilyen végzettséggel irodában ücsörögtél a nyáron.

Az alkoholról meg annyit, hogy ha éjfélkor bukkan fel honnan tudod, hogy korábban mit és hol ivott? Jó csóró egyetemista szokás a szórakozóhely előtti alapozás, Dankó, Lafiesta nagy kedvencek és kemény 300-400ft egy üveg belőlük...

2017. jan. 13. 13:33
 33/44 anonim ***** válasza:
28%
Miért lennék irigy? 28 vagyok, elvégeztem öneröböl egy egyetemet, és Svájcban dolgozok mint ápolonö, semmi okom irogykedni egy kisfiura. :)
2017. jan. 13. 14:00
 34/44 anonim ***** válasza:
17%

"Nekem 21 évesen lett saját autóm (egy már akkor is öreg dudva, "

Mi az a dudva? :)

2017. jan. 14. 03:00
 35/44 anonim ***** válasza:
31%

"Elsőre nyilván szúrta sok ember szemét, hogy már a szakközép végén (22 évesen végeztem a technikusival) "

Te miről beszélsz?

Szakközép mire befejezed 18 éves vagy, és a technikusi az + 1 év!

Miről beszélsz??

22 évesen te már az egyetemhez is túlkoros vagy! :)

2017. jan. 14. 03:05
 36/44 anonim ***** válasza:
11%

"Én is megadok mindent a kislányomnak (még csak 2 éves múlt), amit csak tudok. "

2 évesnek aztán marha nagy igénye lehet.. Gyakorlatilag te szoktatod rá már pelenkában, hogy el legyen kényeztetve és halmozva, amit aztán majd egész életében követel rajtad, és azt hiszi mindenről, mert a szerencsétlen anyja minden szarral elhalmozta, hogy az neki JÁR...... alanyi jogon!

Ha meg nem kap meg valamit, akkor világgá szalad, mint az a büdös kölök, akinek nem vettek meg a szülei egy márkás cipőt, és azt mondta öngyilkos lesz és elszökik otthonról emiatt.

Gratulálhatsz magadnak! Igazán jó szülő vagy. 2 éves gyerekedbe ezt így belenevelni!

2017. jan. 14. 03:08
 37/44 anonim ***** válasza:
76%

35-ösnek

Gimibe jártam, szűk 19 évesen végeztem, érettségi. Aztán tanultam egy szakmát, 2 év, arra épült a technikusi, 1 év. Így onnan szűk 22 évesen jöttem ki. Amire kezdtem a fősulit, betöltöttem a 22-t. Ennyire egyszerű. Tedd sebességbe az agyad, mielőtt kommentelsz (ha csúszik a kuplungja, az más történet...)

2017. jan. 14. 03:43
 38/44 anonim ***** válasza:
78%

36-nak

Az apja vagyok a kislánynak, nem az anyja. És igen, megkap mindent, amit megengedhetünk, mert nekem ez így természetes. Ha már akartam gyereket, mert dönthettem volna úgy is, hogy nem. Nem ő akart lenni, innentől én kötelességemnek érzem, hogy a lehetőségeimhez mérten mindent megadjak neki. Ennyi

2017. jan. 14. 03:47
 39/44 anonim ***** válasza:
62%

hatalmas mázlista vagy. nekem semmi ilyen lehetőségem sincs, most is vagy kabátot veszek, vagy betömetem a fogam. De ez van.

De, hogy pozitív is legyek, meg elsőre olyannak tűnsz, aki nem kérkedős típus, ezt tanácsolom:

Első mondatomból kiderült, hogy irigy vagyok, és sajnos sokan azok. Mert csak neked természetes, ahogy élsz. Szerintem ne említsd meg hogy honnan, hogyan. Maximum annyit tudsz tenni, hogy két lábbal a földön maradsz, és nem foglalkozol másokkal. Az embereket mindig zavarni fogja az, ha másnak jobb. Akárhogyan lett neki jobb helyzete, csak a rosszra gondol. De a helyzeted meg is próbálhatod valami jobb, nemesebb cél érdekében felhasználni.

2017. jan. 16. 12:33
 40/44 anonim ***** válasza:
66%

39-nek

Nemesebb cél? Hagyjuk már... A mai világban? Örüljön, hogy neki van efy bizonyos szint, élvezze ki az életet, ne irigykedjen arra, akinek több van, de szarja le azt us akinek kevesebb. Van, akinek többet dobott a gép, van akinek kevesebbet, ilyen a világ. Nálam is a taxiban van aki húszezressel fizet, van, aki éppen hogy ki tudja fizetni a viteldíjat. Mindegyikkel kifizettetem, se többet, se kevesebbet.

Én sose irigykedtem haveromra,aki Maseratti-val járt suliba friss jogsival, és nem sajnáltam azt, akinek buszbérletre alig volt pénze. Miért nem? Mert ez nálam nem szempont barátkozás, haverkodás, vagy párválasztás terén. A volt csajom jóval rosszabb hátterű volt mint én, de ez sose érdekelt. Mostani párom jobb háttérrel rendelkezik, mint én (erről nem tudtam, amikor megismertem, nem is érdekelt, már vagy 1 éve együtt voltunk, amikor megtudtam), ez sose volt szempont, és nem erre épül a kapcsolat. Részben külön kasszán is vagyunk, éppen ezért. Vannak a közösen finanszírozott dolgok nyilván (gyerek cuccai, rezsi, háztartás finanszírozása) de a külön dolgaink finanszírozása egyéni (autó -autón és nőn senkivel se osztozok-, hobbi, stb). És így működik, elég régóta.

A lényeg: az anyagi helyzet soha, semilyen körülmények között nem szabad hogy mérvadó legyen. Akinél meg az, azt le kell szarni .

2017. jan. 16. 22:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!