Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez csak nekem természetes?

Ez csak nekem természetes?

Figyelt kérdés
Nagyon szerencsésnek érzem magam,mivel a szüleim amiben csak tudnak segítenek nekem. Viszont ez elég sok ismerősöm főleg régi osztály társam szemét szúrja. Amikor nyáron dolgoztam akkor apa segített bejutni egy helyi irodába ahol elég jó volt a fizetésem. Mikor összejött a pénzem egy kocsira apa körbetelefonált és talált is 2 óra alatt kb. egy teljesen jó állapotú használt kocsit ami pont belefért az anyagi keretembe. Mikor bejutottam az egyetemre akkor pedig anya szerzett nekem albérletet mert az egyik barátnője alkalmazottjának pont volt egy ár-érték arányosan jó. Ilyen és ehez hasonló történések után szoktam megkapni,(természetesen a hátam mögött) hogy mekkora egy életképtelen barom vagyok, mivel én semmit nem magam intézek el. Akkor a másik fájópont az szokott lenni, hogy milyen új telefonom vagy tabletem vagy laptopom van már megint. Meg ő azért a "szar" telefonért is mennyit dolgozott, erre nekem apuci megveszi amit kérek. A kedvencem viszont az szokott lenni mikor este fel megyünk haverokkal megiszunk 1-2 sört, éjfél körül megjelennek hullarészegen a régi ismerősök. Aztán mikor reggelente mi a haverokkal beülünk a kávézóba, ezek azon vergődnek állandóan, hogy milyen rohadt drága lenne minden reggel itt kávézni "MI ezt nem engedhetjük meg, nem úgy mint mások." ezt oda merik köpni mikor az előző este elvertek fejenként legalább egy 10.000-est

2017. jan. 13. 03:08
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
15%

Mi természetes? Az, hogy magadtol semmire nem vagy képes? Hát ho, de mi lesz, ha a szuleid nemis fognak (tudni) segiteni, akkor mot kezdesz? Felnott vagy, ideje, hogy megdolgozz azért, amit akarsz - és itt a másokkal valo megküzdést is beleértem -, menj oda, intézd el TE.

Ha nem tudod önmagadtól elérni, akkor nem vagy mélto rá, és ha majd nem leszek a mindent alád tolo anyuék, akkor nagy szrba kerulsz, és ott fogsz állni bambán, mert nem tudod, mit tegyél.

Más f.val könnyü verni a csalánt... én nem tenném ezt. Segitenék, persze, de egészséged mértékben, hogy megbecsüld a dolgok értékét.

2017. jan. 13. 09:44
 22/44 anonim ***** válasza:
11%
Utolso vagyok; nem irigykedek, és nekem is segitett apa, mikor kellett, de "elvárta", hogy én is fektessek bele energiát, legyen szo bármiröl.
2017. jan. 13. 09:47
 23/44 anonim ***** válasza:
7%
Na valakinek nagyon nem tetszett, hogy a kérdezo nenem csak a sggén üljön... nevetséges... jo az o dolga, de ha valamikor magára marad, és egy munkaügyet nem tud elintézni önálloan, az ciki lesz.
2017. jan. 13. 09:49
 24/44 anonim ***** válasza:
90%
Pedig rohadtul irigy vagy. Mégis hol olvastad azt, hogy a kérdező semmit sem csinál? Nekem is segítettek a szüleim ilyen szinten, mint a kérdezőnek és láss csodát egyedül élek, minden dolgomat egyedül el tudom intézni, ha venni kell valamit magam csinálom. Mindenben mindig segítettek és most mégis meg tudok állni a saját lábamon egyedül is.
2017. jan. 13. 09:51
 25/44 anonim ***** válasza:
76%
Ők az irigyek. Ezek nem barátok..
2017. jan. 13. 10:14
 26/44 anonim ***** válasza:
90%
És neked ki mondta, hogy a kérdező csak a seggén ül? Dolgozott, az autóját ő fizette. Csak éppen a szülők tudtak egy munkahelyet, ahová mehetett, meg az apa kereste az autót. Hű, már most akkor emiatt majd nem fog tudni megállni a saját lábán!
2017. jan. 13. 10:24
 27/44 anonim ***** válasza:
77%
Gazdag családban azt sem érzem túlzásnak, ha az egyetemista gyereküknek új sportautót vagy lakást vesznek, ha a gyerekük jól teljesít.
2017. jan. 13. 11:18
 28/44 anonim ***** válasza:
12%

utolsó, egyet értek. Legalább ad motivációt a gyereknek.

Mert valljuk be, keveseknek jelentett ez motivációt a tanulásra, hogy kap majd egy 5-öst, vagy egy dícséretet.

De egyéb iránt, ha megtehetik a szülők, akkor egy autó a gyereknek az nem feltétlen csak "jutalomnak" fogható fel. Negyban hozzásegíti az önállósodáshoz, illetve megkönnyíti az életét. Nincs buszhoz kötve, akkor jön megy amikor akar, de meg kell tanulnia pl a benzin beosztását. Ezen felül akár az önbizalmát is erősítheti (ahogy nálam is volt) ami megint csak nem hátrány ahhoz, hogy ne kerüljön a társadalmi tápláléklánc legaljára.

2017. jan. 13. 11:29
 29/44 anonim ***** válasza:
26%

Amúgy nem tudom,de én nem kérkednék! Ha anyád -apád nem lenne vajon akkor is megtudtad volna ezeket teremteni magadnak?! Mert nem hiszem...

Én jobban értékelem az olyan embert aki a saját pénzéből szerzett ilyen olyan műszaki gépeket,kocsit!

Saját maga által talált albérletet munkát!

Ne hogy azt hidd hogy irigyellek,mert nem!

Meg van mindenem a saját pénzemből,akaratomtól szorgalmamból.

És nem járok kávézni/kocsmázni sem :D

2017. jan. 13. 12:53
 30/44 anonim ***** válasza:
88%

Mindenkinek az a természetes, amibe bele született, élt, vagy "belenőtt".

Ha ez azt jelent, hogy fillérb@$zózni kell hó végén, akkor azt, ha meg azt, hogy papa-mama-gyerekek külön autókkal szaladgálnak, akkor azt. Ez mindenkinél más. Van, aki annyira smucig, illetve, a "ha én szenvedtem akkor a gyereknek se legyen könnyebb" felfogású, hogy zsír új bömössel járkál, de a gyerek nem hogy autót, de szinte semmit nem kap a feltétlen szükségleteken kívül. Ez is egy szemlélet, de nem tudok vele azonosulni. Ha nekem a lányom azt mondja majd, hogy "figyi már fater, kéne egy autó", és megtehetem, hogy veszek (és fenntartok) neki egyet, és érdemesnek látom rá (nem csak rajolni akar a barátnőknek vele, és látom, hogy van annyi esze, hogy nem öli meg vele magát), akkor gondolkozás nélkül megveszem neki (persze azt, amit a pénztárca enged). Nem azért, hogy én legyek a "szuper fater", hanem azért, hogy örömet szerezzek neki, illetve megkönnyítsem az életét. Ha szeretné, és nem csak fellángolásból, az úgyis látszik, akkor meg miért ne?

Anno amikor én vettem az első autómat, fater felajánlotta, hogy kipótolja a pénzemet, ne egy tizenéves autót vegyek, hanem valami max 2-3 éveset, de megmondtam neki, hogy kösz nem, addig nyújtózok amíg a takaróm ér, meg egyébként is, én ebbe a konkrét autóba szeretttem teljesen bele (nem a típusba, hanem abba a konkrét vasba), és hozzáteszem, azóta 12 év telt el lassan, és az autó még mindig megvan (bár már nem használom, csak néha "megjáratom" egy kicsit), jobban vigyázok rá, mint magamra.

2017. jan. 13. 13:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!