Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez csak nekem természetes?

Ez csak nekem természetes?

Figyelt kérdés
Nagyon szerencsésnek érzem magam,mivel a szüleim amiben csak tudnak segítenek nekem. Viszont ez elég sok ismerősöm főleg régi osztály társam szemét szúrja. Amikor nyáron dolgoztam akkor apa segített bejutni egy helyi irodába ahol elég jó volt a fizetésem. Mikor összejött a pénzem egy kocsira apa körbetelefonált és talált is 2 óra alatt kb. egy teljesen jó állapotú használt kocsit ami pont belefért az anyagi keretembe. Mikor bejutottam az egyetemre akkor pedig anya szerzett nekem albérletet mert az egyik barátnője alkalmazottjának pont volt egy ár-érték arányosan jó. Ilyen és ehez hasonló történések után szoktam megkapni,(természetesen a hátam mögött) hogy mekkora egy életképtelen barom vagyok, mivel én semmit nem magam intézek el. Akkor a másik fájópont az szokott lenni, hogy milyen új telefonom vagy tabletem vagy laptopom van már megint. Meg ő azért a "szar" telefonért is mennyit dolgozott, erre nekem apuci megveszi amit kérek. A kedvencem viszont az szokott lenni mikor este fel megyünk haverokkal megiszunk 1-2 sört, éjfél körül megjelennek hullarészegen a régi ismerősök. Aztán mikor reggelente mi a haverokkal beülünk a kávézóba, ezek azon vergődnek állandóan, hogy milyen rohadt drága lenne minden reggel itt kávézni "MI ezt nem engedhetjük meg, nem úgy mint mások." ezt oda merik köpni mikor az előző este elvertek fejenként legalább egy 10.000-est

2017. jan. 13. 03:08
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
80%

Nem hiszem hogy a sok irigy kommentelő nem csinálná meg ugyanezt a gyerekének, hogyha megengedhetné magának. Egyébként írta hogy munkát keresni segített neki az apja, abból a pénzből vett kocsit, amiért megdolgozott.

Csúnya dolog az irigység.

Szerintem arra kérdezte hogy csak neki természetes e, hogy segítenek a szülei abban amiben tudnak.

2017. jan. 13. 08:01
 12/44 anonim ***** válasza:
76%

10

Undorító irigy ember vagy. Ugyan már miért lehetetlen amit a kérdező ír? Nem több millás új autót vett. Hanem jó állapotú használtat. Pl 3 hónap alatt akár még kereshetett is 3-500 ezer Forint közötti összeget is. Miért ne? Nem tudhatód hány órát és hány napot hány túlórát vállalt. A kérdezőnek lehetett előtte valamennyi megtakarítása is. Nálunk volt olyan diákmunkás aki 150 ezret keresett egy hónapban és ezt vidéken . Igaz hogy dolgozott is érte és sok órája volt.

2017. jan. 13. 08:05
 13/44 anonim ***** válasza:
93%

Én csak azt nem értem, hogy miért mondod el mindenkinek, főleg azoknak akik utána életképtelennek, és mindennek elhordanak az életed minden percét? MIért kell bárkinek is elmondani, hogy apád protezsált be egy irodába, hogy jó fizetésed volt, hogy anyud intézte az albérletet stb. Ehhez senkinek semmi köze. Ha kérdezik, akkor is csak hümmögni kell, vagy ha nagyon akarsz nagyzolni, akkor annyit mondani, hogy

- szereztem a neten egy állást-

- nemrég találtam egy albérletet.. etc..

Nem kell mindenki orrára kötni, az igazságot.

2017. jan. 13. 08:28
 14/44 anonim ***** válasza:
24%
És tényleg: még a végén belenéz a tükörbe, és elhiszi tényleg, hogy az ő érdeme volt! :D
2017. jan. 13. 08:31
 15/44 anonim ***** válasza:
91%

Nekem a szüleim segítenek amiben csak tudnak (a többi testvéremnek is) és mi is segítünk amiben csak tudunk. Lehet, hogy egyeseknek itt nehéz elképzelni, de attól még, mert valakivel fogkalkoznak a szülei és nem az van, hogy "oldd meg egyedül hülye, nem az én gondom", attól még az nem elkényeztetett. Elkényeztett az az, mikor odatolják eléd az autót, a házat, a telefont, a laptopot stb. neked meg nem kell csinálni semmit csak ülnöd otthon és zabálnod meg gépezned. Én magam veszem meg azt amit szeretnék, ettől még a szüleim segítenek nekem nyárimunkát keresni, mikor egyetemre fogok menni segíteni fognak beköltözni a koleszba és ha szükségem lesz valamire akkor majd szólhatok nekik.

Látom itt gyk-n az emberek nagy részének borzasztóan sanyarú sorsuk volt és nekik ez már az elkényeztetettség felső határa. Sajnálom, de nem a mi hibànk, hogy a szüleitek nem foglalkoztak veletek. De ha te nem segítenél a gyerekednek szerintem ne is legyen, mert ő is egy gyk-n élő rosszakaró morci lesz.

2017. jan. 13. 08:45
 16/44 anonim ***** válasza:
86%
Nem nevelnek életképtelennek. Dolgozni mentél segitettek.A barátnőm a jog elvégzése után mesélte, hogy csak azoknak sikerült munkát találni, akiknek protekciojuk volt. Ez lenne normális, amit a szüleid tesznek, a sok irigyre meg ne hallgass.
2017. jan. 13. 09:02
 17/44 anonim ***** válasza:
43%
A normális, jól álló család nagy versenyelőny az életben, akinek nem jutott, az tökre érthetően irigyli tőled.
2017. jan. 13. 09:12
 18/44 anonim válasza:
8%
Néha
2017. jan. 13. 09:27
 19/44 anonim ***** válasza:
69%
Ne foglalkozz vele. Én sose az anyagi és egyéb háttér alapján válogattam magam köré az embereket. Hanem féreg vagy ember alapon. Nekem 21 évesen lett saját autóm (egy már akkor is öreg dudva, de megdolgoztam érte), azzal jártam aztán fősulira. Nem indultam rossz háttérrel, de erre sose vágtam fel, nem voltam soha egy nagyképű majom. Elsőre nyilván szúrta sok ember szemét, hogy már a szakközép végén (22 évesen végeztem a technikusival) saját autóval jártam suliba, de ők csak ezt látták. Azt, hogy ezért suli mellett melóztam, az senkinek nem tűnt fel. Nem kell vele foglalkozni. Ha a szüleid megtehetik, hogy támogatnak, és megadnak mindent, amit csak lehet, az nekik biztos öröm. Én is megadok mindent a kislányomnak (még csak 2 éves múlt), amit csak tudok. Van haverom, akik alig tudtak kijönni a pénzből, nem éltek jól, de voltunk olyan viszonyban, hogy őt meg nem érdekelte, hogy mi jobban élünk. És a másik véglet is, másik havernak meg alárakták a seggének a szinte új Maseratti-t, friss jogsival, én meg a tizenéves Opellal mászkáltam. Oszt akkor mi van? Ők megtehetik. Ettől ő nem lesz más ember. A ficsúr újgazdag az más kategória, de nem kell általánosítani. Ez a Maseratti-s gyerek is teljesen normális, nem szállt el az agya, csak mert jól élnek. Neked ez jutott, másnak az. Nem kell lenézni mást, mert kevesebb van neki, és nem kell irígkedni másra, mert neki több van. Hadd ne ragozzam. Lényeg: sz@rjál rá tesókám!
2017. jan. 13. 09:37
 20/44 anonim ***** válasza:
54%
Mondjuk az új telefon, laptop, tablet MÁR MEGINT enyhe túlzás lehet, főleg ha már te is így írod magadról. De ezen kívül, amíg azt tudod, hogy a szüleid nem feltétlenül fognak mindig, mindenben tudni segíteni, és van annyi eszed, hogy megoldd azokat a dolgokat egyedül, addig nincs ezzel probléma. Sőt ez lenne a normális, hogy a szülő segíti a gyerekét, amilyen mértékben tudja. Nyilván, ha a te szüleid jómódúak, valószínűleg könnyebben tudnak segíteni és jobb dolgokat találnak neked. Erről nem te tehetsz.
2017. jan. 13. 09:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!