Ez csak nekem természetes?
Nem hiszem hogy a sok irigy kommentelő nem csinálná meg ugyanezt a gyerekének, hogyha megengedhetné magának. Egyébként írta hogy munkát keresni segített neki az apja, abból a pénzből vett kocsit, amiért megdolgozott.
Csúnya dolog az irigység.
Szerintem arra kérdezte hogy csak neki természetes e, hogy segítenek a szülei abban amiben tudnak.
10
Undorító irigy ember vagy. Ugyan már miért lehetetlen amit a kérdező ír? Nem több millás új autót vett. Hanem jó állapotú használtat. Pl 3 hónap alatt akár még kereshetett is 3-500 ezer Forint közötti összeget is. Miért ne? Nem tudhatód hány órát és hány napot hány túlórát vállalt. A kérdezőnek lehetett előtte valamennyi megtakarítása is. Nálunk volt olyan diákmunkás aki 150 ezret keresett egy hónapban és ezt vidéken . Igaz hogy dolgozott is érte és sok órája volt.
Én csak azt nem értem, hogy miért mondod el mindenkinek, főleg azoknak akik utána életképtelennek, és mindennek elhordanak az életed minden percét? MIért kell bárkinek is elmondani, hogy apád protezsált be egy irodába, hogy jó fizetésed volt, hogy anyud intézte az albérletet stb. Ehhez senkinek semmi köze. Ha kérdezik, akkor is csak hümmögni kell, vagy ha nagyon akarsz nagyzolni, akkor annyit mondani, hogy
- szereztem a neten egy állást-
- nemrég találtam egy albérletet.. etc..
Nem kell mindenki orrára kötni, az igazságot.
Nekem a szüleim segítenek amiben csak tudnak (a többi testvéremnek is) és mi is segítünk amiben csak tudunk. Lehet, hogy egyeseknek itt nehéz elképzelni, de attól még, mert valakivel fogkalkoznak a szülei és nem az van, hogy "oldd meg egyedül hülye, nem az én gondom", attól még az nem elkényeztetett. Elkényeztett az az, mikor odatolják eléd az autót, a házat, a telefont, a laptopot stb. neked meg nem kell csinálni semmit csak ülnöd otthon és zabálnod meg gépezned. Én magam veszem meg azt amit szeretnék, ettől még a szüleim segítenek nekem nyárimunkát keresni, mikor egyetemre fogok menni segíteni fognak beköltözni a koleszba és ha szükségem lesz valamire akkor majd szólhatok nekik.
Látom itt gyk-n az emberek nagy részének borzasztóan sanyarú sorsuk volt és nekik ez már az elkényeztetettség felső határa. Sajnálom, de nem a mi hibànk, hogy a szüleitek nem foglalkoztak veletek. De ha te nem segítenél a gyerekednek szerintem ne is legyen, mert ő is egy gyk-n élő rosszakaró morci lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!