Miert nem szabad veressel buntetni a gyerekeket?
10-es! A 6-os,7-es NEM hazudik! Azért van annyi kezelhetetlen gyerek/tini, mert csak "imádkozott" neki a szülő! Generációk nőttek fel úgy, hogy a szülő és a tanár alkalmanként adott neki egy pofont, vagy fenékverést. Mégsem lettek lelki betegek, vagy agresszívek.
Csak ma a gyereknek jogai vannak, kötelessége csak a szülőnek.
De igen, hazudik.
Engem sem utottek meg soha, en sem utom meg soha a gyerekem, es a rokonsag is ertelmes emberekbol all akik nem utik a gyereket.
Nekem ne hazudozzatok errol, oke?
Pont az elozo generaciokban van egy csomo frusztralt, lelkibeteg, alkoholista, irigy, boldogtalan ember, akiknek szerinted jot tett hogy utottek oket.
De, hazudik. Rosszat csinál -tudatosan, vagy véletlenül - megverik, ezután nagyon ritkán "megjavul", nagyon gyakran hazudni fog. Az agresszív szülő mindenképp ütni fog, mindegy, hogy a gyerek tesz e valami olyat, amivel "kierdemli ". Pláne, hogy nem sok olyan bűn van, amiért el tudom képzelni, hogy en megutnem a gyerekemet. ..
A rokonsagban van agresszív apuka. A gyereke otthon, mint a kisangyal, otthonos kívül viszont Lucifer külön órára jarhatana hozzá. .. Kis terrorista 10 évesen, az osztály réme, üti a gyerekeket, visszabeszel a tanárnak. .. Ha apuci a közelben van, rá se lehet ismerni.
Nevelni kell, ne ütni.
Csak hogy a pofozkodok is tisztaban legyenek vele, Magyarorszagon TILOS a testi fenyites minden formaja.
"A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásáról szóló 1997. évi XXXI. törvény 2004-es módosítása tartalmazza az Európa Tanács ajánlásával összhangban megfogalmazott jogszabályt:
„A gyermeknek joga van emberi méltósága tiszteletben tartásához, a bántalmazással - fizikai, szexuális vagy lelki erőszakkal -, az elhanyagolással és az információs ártalommal szembeni védelemhez. A gyermek nem vethető alá kínzásnak, testi fenyítésnek és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó büntetésnek, illetve bánásmódnak. (1997. évi XXXI. Törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról, 6. § (5) bek.)"
Én azért éles határvonalat húznék ott, hogy valaki ész nélkül üti-veri a gyereket minden apróságért, rendszeresen, vagy ha a megfelelő időben és helyzetben elröppen egy nevelési célzatú pofon, egy életben kétszer.
A fegyelmezésről annyit, hogy apám még a kezét se emelte meg soha, de mégis úgy féltem tőle, mint a tűztől, volt otthon csend-rend-fegyelem, ha felállt a fotelből. Még csak ordítania se kellett.
Íme a liberális nevelés egyik mintapéldánya http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
De neem, nem szabad rácsapni a gyerek kezére ha rosszat csinál, mert sérül a kis lelke. Aztán mikor már tini lesz próbáld meg nevelni. Igenis vannak olyan gyerekek akiket a szép szó nem tesz helyre csak a nevelő célzatú seggrecsapás. De ez még mindig nem jelenti azt hogy agyba főbe vered a gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!