Meddig tartanátok el a gyerekeket úgy hogy tanul és nem csak otthon ül? Pl. érettségi után Okj-ra megy, vagy egyetemre tovább tanulni, vagy ha már a második egyetemet/ diplomáját végezné akkor is eltartanátok?
Az érettségi után az elsö szak (Okj vagy egyetem, mindegy) elvégzéséig, feltéve, hogy rendesen tanul és nem minden szemesztert ismételget.
Az, hogy a tanulás mellett dogozik-e, nagyon függ a szaktól nem mindenhol van rá lehetöség.
Pl a fiaméknak az minden nap reggel 8-tól vannak órái, este fél 10-ig. Közben van 2-4 üres óra, de ahhoz kevés, hogy valahol tudjon dolgozni közben, és a hétvégéken meg az otthoni feladatokat kell megcsinálni a követjezö heti elöadásokra.
Így elvárni, hoyg folgozzon, irreális lenne.
De az unokahúga reggel 9-re megy, délután 2-3 körül végez, péntek szabad - töle feltétlen elvárnám, hogy emelett pénzt is keressen
Én ösztönözném arra, hogy menjen el diákmunkára. Nekem a szüleim ezt nem támogatták, hogy iskola mellett dolgozzak, és nem volt így jó. Rengeteg vitám volt velük emiatt, és sokkal jobb lett volna, ha támogatnak ebben, és nem próbálnak gátolni.
Nem várnám el a gyerekemtől, hogy beadjon a közösbe, ha addig is meg tudtam oldani, nyilván ne is verje el az összeset (bár erre már kicsi kortól érdemes elkezdeni nevelni a gyereket), de azt, amit megkeres, magának tegye félre, hogy képes legyen a saját lábára állni önállóan.
A hármas vagyok: a fiam egy zenei egyetemen van külföldön, ahol speciális képzést kapnak. (Nekik még a téli/nyári szünetre is vannak "önkéntes" kötelezö projektek, amikröl nem igazán maradhat le.)
Az unokahúgom meg valamilyen gyógyszeripari szakra - a pontos nevét nem tudom - jár, ahol kevesebbet kell bejárni és többet önállóan otthon tanulni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!