Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hívja két házastárs...

Miért hívja két házastárs egymást "Anyának" és "Apának"? Engem annyira idegesít.

Figyelt kérdés

"Anya, gyere ide!" "Anya, mi lesz az ebéd!" "Apa, menj el boltba!"

A gyerek hívja a szüleit így, de egymást? Házasok, nem egymás szülei. Van saját nevük és a gyereket is összezavarják. Egy kisgyerek a házban azt hitte az apjára, hogy egyben az anyja apja is, mert mindig Apának szólította a nő.

2016. nov. 5. 08:08
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
85%
Engem meg a cuncimókus idegesít, de nem írok ki miatta kérdést. Van nagyobb bajom meg jobb elfoglaltságom is.
2016. nov. 13. 10:02
 62/67 anonim ***** válasza:
43%

Utolsó, ok, te így gondolod, beszéljétek meg a férjeddel.

De mi közöd van ahhoz, hogy másnak meg hogy tetszik? Jellemhiba?

Erre szeretném már, ha a nagy mindenlébenkanalak válaszolnának!

2016. nov. 13. 10:49
 63/67 A kérdező kommentje:

Miért kell még mindig azon filózni, hogy miért írtam ki a kérdést! Már írtam, hogy a szüleim is így hívják egymást, szóval a saját családomról van szó. Szerintem ennél "értelmetlenebb" kérdések is vannak. Szimplán érdekelt a miértje, hogy mások hogyan látják ezt. Kedves kötekedő válaszolók, ezért van ez az oldal!

Attól, hogy 70-szer leírod, hogy más életében kutakodok, még nem fogják törölni ezt a kérdést!

2016. nov. 13. 11:20
 64/67 anonim ***** válasza:
93%

Jaj, nekem erről kb. az ellentéte jutott eszembe, amikor barátnőm kislánya megállt az apja előtt: "Kicsiiim, mikor megyünk a játszóraaa?" xD Haláli volt, nem vagyok ez a gyerektől szétolvadós fajta, de ez nekem is betett... :D

Amúgy a gyerek természetesen tisztában van vele, hogy ő az apukája, mielőtt bárki belekötne. :P ;)

Jah, csak hogy a kérdésre is válaszoljak: általában tényleg akkor kezdik el apázni-anyázni (höhö) egymást, amikor gyerek születik.

2016. nov. 13. 15:18
 65/67 anonim ***** válasza:
52%

Miért,ha kicsimnek,édesem,angyalom,kedvesemnek, hívnák egymást az nem zavarna?

Vagy a nevükön szólítsák egymást? Pl: Béla kész az ebéd,megyek júlika, Petike hol van.

Így jobb lenne?

2016. nov. 13. 16:50
 66/67 anonim ***** válasza:
74%
Igen..Nagyságrendekkel jobb a rendes neve ,vagy egy becenév. Anya csak egy van ,ahogy a mondás tartja ,és az nem az ember házastársa.
2016. nov. 13. 17:55
 67/67 anonim ***** válasza:
34%

Mi is apának és anyának szólítjuk egymást.Hogy miért ? Egyszerű a válasz.Mivel mindkét gyerekünk a keresztnevünket kapta ez volt a legegyszerűbb megszólítás, hogy tudjuk kihez szólunk.

Ettől függetlenül nem érzem magam kevésbé nőnek és a férjemet kevésbé férfinak.

Az apa megszólítás nem a saját apámra utal (én őt apunak,mostmár papának szólítom),

hanem apa a gyerekem apja!

2016. dec. 4. 08:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!