Miért hívja két házastárs egymást "Anyának" és "Apának"? Engem annyira idegesít.
"Anya, gyere ide!" "Anya, mi lesz az ebéd!" "Apa, menj el boltba!"
A gyerek hívja a szüleit így, de egymást? Házasok, nem egymás szülei. Van saját nevük és a gyereket is összezavarják. Egy kisgyerek a házban azt hitte az apjára, hogy egyben az anyja apja is, mert mindig Apának szólította a nő.
Ha sok év házasság után hívják így egymást, az még oké. Én ismerek egy olyan nőt, aki az éppen aktuális partnerét "Apázza" le mindig.. De úgy, hogy kb 1 hét "járás" után ,már így mondja: Apa, kész az ebéd..
Na ez az ultragáz.
Tényleg a gyerek miatt szokták egymást így hívni, aztán megszokásból használják, amikor a gyerek már felnőtt.
Szerintem ultra gáz alapból, és hülyének van nézve a gyerek.
Az én szüleim nem így szólították egymást, mégis tudtam, hogy ki az apa és anya, és nem kezdtem pl. aranybogarazni anyámat. Én megmondtam a férjemnek, amikor elkezdte ezt, hogy eszébe ne jusson anyának szólítani, amikor hozzám szól, nem az anyja vagyok.
3, soha nem hívtam a apának a férjem, a gyerek mégse mondta neki, hogy Tomi...
Pont elég, ha akkor apa, amikor a gyerekkel emlegetjük (szólj apának, megyünk apához), de ha egymással beszélünk, akkor se apa, ha ott van a gyerek.
Nagyon hülye indok, hogy a gyerek ettől tanulja meg... akkor azt honnan tanulja meg, ha én is apázom, hogy nekem nem az apám?
Már megint egy ilyen kérdés? Ha a te szüleid csinálják, szól nekik hogy idegesít. Az meg ne zavarjon hogy más családban mi a szokás-ugyanis semmi közöd hozzá.
Engem meg az idegesít, ha valaki vadidegen emberek szokásain problémázik - de szerintem ez téged pont annyira érdekel mint engem a te nyűgöd.
Gyerekek miatt hívják egymást így, ez kialakul.
Unoka esetén meg "mama" meg "papa"- a megnevezés, akkor is így hívják egymást, ha csak ketten vannak, mert megszokták.
Én ezt tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!