Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hívja két házastárs...

Miért hívja két házastárs egymást "Anyának" és "Apának"? Engem annyira idegesít.

Figyelt kérdés

"Anya, gyere ide!" "Anya, mi lesz az ebéd!" "Apa, menj el boltba!"

A gyerek hívja a szüleit így, de egymást? Házasok, nem egymás szülei. Van saját nevük és a gyereket is összezavarják. Egy kisgyerek a házban azt hitte az apjára, hogy egyben az anyja apja is, mert mindig Apának szólította a nő.

2016. nov. 5. 08:08
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
46%

"Azok apáznak anyáznak akiknek semmi más örömük, elért eredményük nincs és nem is lesz az életben ,csak a szaporodás sikeressége."

Vigyázz, mert a nagy indulatban még félreütöd a pénztárgépet a teszkóban, és a fél fizetésed elmegy a hibára, te kis "élet császára"...:D

2016. nov. 5. 21:03
 52/67 anonim ***** válasza:
70%
Tévedsz, Anya mert az Auchanban vagyok pénztáros és fizetést se kapok érte :D
2016. nov. 6. 13:07
 53/67 anonim ***** válasza:
42%

2,5 éves a lányom, csak akkor használjuk az apa/anya megszólítást egymásra, ha hozzá beszélünk.

Egyébként a szüleimet hívom így.

Egyúttal arra is megtanítottuk, hogy keresztnevünk is van. Alapállásból apu/anyu vagyunk neki, de ha rákérdezünk, hogy mi apu/anyu/mama/papa keresztneve, akkor helyesen válaszol.

Egyszer volt egy vicces helyzet, amikor pár hete a szüleimmel együtt egy szállodában voltunk öten. A gyerek aludt, a bébiőr náluk volt. Mesélték, hogy hirtelen felkiáltott, hogy "Zsuzsa, bekakiltam!". Zsuzsa az anyukám. Mindig mamának hívja, de akkor valamiért Zsuzsa volt :)

A férjem egyszer próbálkozott - még gyerek előtt - az "anya" megszólítással. Mondtam, hogy rendben, de akkor ahogy az anyja, hízok ötven kilót és az apjával hálok. Többet nem hívott így.

2016. nov. 6. 23:05
 54/67 anonim ***** válasza:
25%
Gyerekek,nagyon jót nevettem pár kommenten,köszi! :D
2016. nov. 6. 23:07
 55/67 anonim ***** válasza:
64%
Ezt én sem értem. Sztem ciki. Mármint ha a gyerek ott van, és egymás között hívják így egymást, értem. De amikor felnőtt társaságban nem a keresztnevükön szólítják egymást, az már bizarr. Az már tényleg az a szint, amikor nem a megszeretett másikat látják a másikban, hanem a gyerek anyját/apját. Én meg idáig nem akarok eljutni egy kapcsolatban.
2016. nov. 7. 11:16
 56/67 A kérdező kommentje:

Ezt most osztotta meg egy ismerősöm:

[link]

2016. nov. 12. 23:18
 57/67 anonim ***** válasza:
38%

"Vigyázz, mert a nagy indulatban még félreütöd a pénztárgépet a teszkóban, és a fél fizetésed elmegy a hibára, te kis "élet császára"...:D"

"Élet császára... " potyog a könnyem a nevetéstől!

XD

2016. nov. 13. 06:08
 58/67 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, arról olvastál-e már valami jó kis cikket, hogy igen PRIMITÍV LÉLEKRE VALL, ha vadidegen emberek magánügyeivel van valaki elfoglalva.

Nem mindegy az neked, hogy mások hogyan szólítják egymás?

Mondd jól esik hogy mindig másokat kritizálsz? Eltereli a gondjaidról a figyelmet, vagy csak merő rosszindulatból jön?

2016. nov. 13. 06:15
 59/67 anonim ***** válasza:
63%
Párommal azóta hívjuk így egymást, mióta terhes vagyok :) Mondjuk ez akkor néz ki hülyén, mikor boltba szólok, hogy apa, mert én 22 vagyok, ő 34 és azt hiszik, az apám :D Olyankor inkább azt mondom, apácska :) Vagy édesem, szerelmem, kedvesem. Ha mérges vagyok rá, a nevén nevezem :D
2016. nov. 13. 06:44
 60/67 anonim ***** válasza:
28%

Teljesen igaza van az 56-os linkben szereplő írónak. Nem apám a férjem ,és én nem vagyok az anyja. És nem is kell egy szülői státuszt megnevezésként használni ,ha a gyerek előtti időkben ezt nem tették.

Vagy előtte úgy szólították egymást hogy hé te "fiú" avagy "lány", aztán meg gyere ide "férj", "feleség", vagy esetleg "asszony",hozd már a sört?(viccesen lehet ilyet de nem állandóra)

Ugyanezen a logikai vonalon, az apa -anya is nagyon visszás dolog,ha nem a gyerek mondja. Aztán, ha van egy családi összejövetel a saját apját is úgy hívja mint a férjét.

2016. nov. 13. 09:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!