Miért hívja két házastárs egymást "Anyának" és "Apának"? Engem annyira idegesít.
"Anya, gyere ide!" "Anya, mi lesz az ebéd!" "Apa, menj el boltba!"
A gyerek hívja a szüleit így, de egymást? Házasok, nem egymás szülei. Van saját nevük és a gyereket is összezavarják. Egy kisgyerek a házban azt hitte az apjára, hogy egyben az anyja apja is, mert mindig Apának szólította a nő.
A válaszom a kérdezőnek szòlt nem önöknek kedves válaszolò társak.
Az idősebb korosztály érti majd milyen értékekre pròbálok utalni. Remélem majd átgondolva önök is. A lepontozás csupán az éretlenségük jelképe. Ha ettöl érzik magukat valakinek, áldásom rá.
Az évfordulòk , a név ès születésnapok mind mind emlékeztetetők. Nem azért mert x nem tudja hány éves, vagy mert a szeretet ünnepe nélkül azt hinné nem szeretik, vagy mert nem tudnà hány éve házas, vagy édesanyja mikor hunyt el .Némely dolgok egy érzést: hozzád tartozom" mi együtt " nem felejtelek el" érzelmeket fejeznek ki. Kicsi aprò gesztusok, megszòlítások, emlékeztetők.
A párommal sohasem hívjuk egymást "apunak" meg "anyunak". Pedig van egy majdnem öt éves kisfiùnk. Ha vele beszélünk persze ezeket használjuk, de egymással sohasem.
Azért, mert gyermeket szultem még nem szüntem meg nönek és társnak lenni. Nem vagyok csak egy névtelen Anya.
Mi általában a keresztnevünket használjuk, valamikor becézzük egymást. Az "Édesem", a "Szerelmem" és a "Kedvesem" szokott a leggyakoribb lenni. Egyszer próbált meg "Nyuszikámnak" hívni, a reakcióm alapján sose probalta meg ùjból. 😅
26N
A gyereket szerintem jobban összezavarja az, ha apát egyszer apának szólítják, utána meg Pistának. Nem tudja eldönteni, hogy akkor most Pista vagy apa...
Én akkor szoktam mondani páromnak, hogy apa, ha azt akarom, hogy tudja a gyerek, hogy róla van szó. Pl csinált valamit, amit megakarok mutatni az apjának, akkor átkiabálok neki, hogy gyere csak apa...
Páromnak sok beceneve van. Szinte minden haver mást mond neki. Régebben a gyerek is elkezdte használni őket. Na attól rosszul voltam. De van, hogy annyira beszélget valakivel, hogy hiába mondom a nevét, nem hallja meg. De ha azt mondom neki, hogy apa, akkor egyböl felnéz.
Az meg mekkora hülyeség már, hogy attól szünik meg nőnek lenni valaki, mert a párja anyának szólitja. Vannak itt gondok.
Az egyik ismerősünknél van az, hogy a gyerek az apját a becenevén szólitja. Elöszőr azt hittem, talán nem is az ő gyermeke, de aztán kiderült, hogy az. Szerintem ez ultra gáz. Mondtam a kiscsajnak, hogy nem xy hanem apa, nem? Mondta a kislány, hogy nem hanem xy...
Az a ciki, amikor szóba jön a szex: jó volt éjjel a szex Apával.
És nem érti, mit mond.
Szerintem nem kéne ezt erőltetni.
"Szerintem ekkortól nem úgy tekintettek egymásra, mint férfi és nő, hanem Apa és Anya. Legalábbis soha egy puszi, ölelés, nem aludtak egy szobában sem, csak a gyerekek tartottk össze őket és a pénz."
Igen, van ilyen. Ez lehet az egyik ok, amiért egyesek anyának meg apának szólítják egymást.
Egy másik ok, amikor még gyerektelenül: valószínűleg azért, mert vágynak rá, hogy gyerekük legyen.
Egy harmadik ok, amikor meg azért, mert örülnek neki, büszkék rá, hogy apák/anyák.
Stb.
"Az a ciki, amikor szóba jön a szex: jó volt éjjel a szex Apával. "
Sose beszéltem meg a gyerekemmel, hogy jó volt-e a szex az éjjel. Érdekes családi életetek lehet...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!