Miért hívja két házastárs egymást "Anyának" és "Apának"? Engem annyira idegesít.
"Anya, gyere ide!" "Anya, mi lesz az ebéd!" "Apa, menj el boltba!"
A gyerek hívja a szüleit így, de egymást? Házasok, nem egymás szülei. Van saját nevük és a gyereket is összezavarják. Egy kisgyerek a házban azt hitte az apjára, hogy egyben az anyja apja is, mert mindig Apának szólította a nő.
Mi poénból szoktuk saját magunkat így hívni, pl. megyek főzni, és mondom, hogy "Akkor most anya elmegy főzni", vagy vőlegényem azt mondja, hogy "Apa majd megoldja". Nincs gyerekünk még, és nem tulajdonítunk neki nagyobb jelentőséget.
Vannak dolgok, amik zavarják az embert, de magyarázatot nem talál rá, gondolom a kérdező és néhány itt hozzászólónál is ez van.
Régen nem azért magázták egymást a házaspárok mert paraszti család" voltak. Ez a tisztelet kifejezése volt abban az időben mind a vagyonos, mind a szegény családban.
Ismerek olyan családot ahol sok év várakozás után született gyermek. Itt az anya" apa" megszòlítás, egyben emlékeztetés is, hogy milyen boldogok lehetnek hiszen részük lehet a szülőnek válás élményeiböl. Ezt el tudom képzelni, hogy valahol kicsiny büszkeség is van ebben, hogy igen én már apa vagyok" máshogy kell döntenem mint Àronnak ha önmagárol van szò pl. Nyilván nem ez határozza meg, de afféle magánügynek tartom ezt .Valòszínűleg egy érzést hivatott átadni az ilyen megszòlìtás, ami két ember közös öröme.
Itt az anya" apa" megszòlítás, egyben emlékeztetés is, hogy milyen boldogok lehetnek hiszen részük lehet a szülőnek válás élményeiböl. Ezt el tudom képzelni, hogy valahol kicsiny büszkeség is van ebben, hogy igen én már apa vagyok" máshogy kell döntenem mint Àronnak ha önmagárol van sz
Jézusom :D Emlékeztetés, hogy boldog???
Aaapaa, el ne felejtsd, boldog vagy, mosolyogj, hadd lássa az a szomorú morcos Áron :DD
Mi a ferjemmel sosem hivjuk anyanak-apanak egymast...a gyerekeknek persze ugy emlitjuk a másikat...megse volt nekik teljesen tiszta,hogy ki kinek a kije...ez szerintem eletkori sajatossag,mivel szamukra csak egy anya letezik,a sajatjuk ezert egyertelmu nekik,hogy mindenkinek o az anyja...
A szuleim es anyosomek is anya-apazzak,papa-mamazzak egymast,ketlem,hogy a szeretet hianyara utalna,ok megcsokoljak,olelik szeretik egymast 30+ev hazassag utan is..szoval en semmi elhidegulest nem veszek eszre közöttük..rajtuk maradt szokás,ennyi..egyebkent a keresztnevukon is kb ugyanolyan gyakran szolitjak egymast...
"A kapcsolat vége az már ha AnyaApáznak..Az már csak egy gyerekfelvigyázó unalomba megszokásba fulladt gazdasági kapcsolat,aminek nemsokára válás lesz a vége."
Ezt mi alapján mondod. 42 éve házasok nagyszüleim. Anyának és apának szólítják egymást. Szüleim is pedig válás szóba sem került. Sokan irigykednek, hogy milyen szép pár. Ázsia jelentős részén is így hívják egymást a szülők. Szóval nem kellene általánosító hülyeségeket beszélni.
"A "mások életében vájkálni" kifejezésnek is érdemes lenne utánanézni, hogy mit is jelent. Mert baromira nem ezt."
Beleütni az orrodat más családok életébe. Nem ezt csinálja okoska ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!