Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hívja két házastárs...

Miért hívja két házastárs egymást "Anyának" és "Apának"? Engem annyira idegesít.

Figyelt kérdés

"Anya, gyere ide!" "Anya, mi lesz az ebéd!" "Apa, menj el boltba!"

A gyerek hívja a szüleit így, de egymást? Házasok, nem egymás szülei. Van saját nevük és a gyereket is összezavarják. Egy kisgyerek a házban azt hitte az apjára, hogy egyben az anyja apja is, mert mindig Apának szólította a nő.

2016. nov. 5. 08:08
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
76%

én elég sok fura szokás láttam a környezetemben lévő családoknál. pl olyat,ahol magázzák egymást a szülők és a gyerekek.stb.. nekem ez fura ,de az ő dolguk. ha nem tetszik,akkor én nem így fogom csinálni. ennyi.

ez az anya-apa dolog amúgy a gyerekek miatt szokott kialakulni. aztán van,hogy nem hagyják abba később sem. az ő dolguk. ha nekik így jó és nem fura,akkor miért ne?

2016. nov. 5. 09:07
 12/67 anonim ***** válasza:
37%
Én azt nem értem, hogy amikor van valakinek két gyereke, akkor azt mondják, hogy két családja van. De miért? A két gyereket két nő szülte neki?
2016. nov. 5. 09:08
 13/67 anonim ***** válasza:
46%
Ezt én sem értem!! Nálunk is így volt mindig , de a szüleim már elválltak. Vagy két éve, most vagyok 19 egyébként.. Nagyon szörnyű, még hallgatni is.. Volt a rokonságban olyan, hogy még a fia is a keresztnevén szólította az apját, én nagyon csíptem. :D Jó néha leapuzta , de sokszor a keresztnevén, és tök jó volt.
2016. nov. 5. 09:13
 14/67 anonim ***** válasza:
68%

"amikor van valakinek két gyereke, akkor azt mondják, hogy két családja van. De miért?

Mert a család szónak van egy olyan jelentése (amit te nem akarsz tudomásul venni), hogy gyerek. Magyar Értelmező Szótár.

"A két gyereket két nő szülte neki?"

Egyébként egyre jellemzőbben igen...

2016. nov. 5. 09:31
 15/67 A kérdező kommentje:

Ha nem tetszik a kérdés, akkor válaszolni sem muszáj rá.

A szüleim is ezt csinálták, meg most a környezetemben is páran, például az említett kisfiú szülei is. Miért baj, ha megkérdezem, mi a véleményetek erről. Miért van ez így.

A magázás elvileg régen bevett szokás volt a "paraszti családok" körében, Vas megyében legalábbis, magázták a gyerekek a szüleiket, anya is az édesanyját. Szerintem a tehetősebb csaldokban is így volt. Mára szerintem ez szerencsére kikopott, azt mutatta, hogy a szülő felsőbbrendű és véletlenül sem a barátod, akit tegezek. Meght a hagyomnyok...

2016. nov. 5. 09:38
 16/67 anonim ***** válasza:
23%
Mert nekik így tetszik. Semmi közöd hozzá.
2016. nov. 5. 09:38
 17/67 anonim ***** válasza:
85%

Akik így hívják egymást, családon kívül is gyakran így említik ismerősöknek beszélgetésben (én tapasztalatom): "mondtam anyának hogy gyere és akkor elmentünk a... és anya azt mondta, hogy apa,..."

Egyébként kérdezz rá náluk mikor alakult ki ha ennyire foglalkoztat a dolog.

Eleinte hogy a gyerekek "szokják meg" - biztos azért kezdték egymást így becézni aztán mivel ha bizonyos időtartamn alatt valami szokássá válik, akkor az beépül a mindennapokba észrevétlenül.

Ha pedig unokák lesznek akkor a "mama" és "papa" megszólításra cserélődik a becézés.

2016. nov. 5. 09:56
 18/67 anonim ***** válasza:
38%
Mert megmutatod a gyereknek hogyan kell hívni a másikat, haallandoan azt mondod anyának hogy marcsa gyere ide a gyerek azt tanulja meg hogy anyat nem anyának hanem marcsanak kell hívni! Annó keresztanyamat keresztanyakent hívtam és a kicsik elkezték úgy hívni , az én anyámat az ő keresztanyjumat pedig anyaztak , hát ezért! Engem kifejezetten idegesít hogy a párom nem anyának hiv a gyerek előtt, sose fogja mondani hogy anya....ráadásul sógornőn a bátyámat a mai napig a középiskolás becenevén hívja és a gyerek is elkezdte , alig mondja neki hogy apa.... Hát ezért !
2016. nov. 5. 10:08
 19/67 anonim ***** válasza:
38%

"Ha nem tetszik a kérdés, akkor válaszolni sem muszáj rá. "

Neked sem muszáj mások életében vájkálni. Ha nem tetszik, ahogy mások szólítják egymást, akkor ne halld meg.

"Mára szerintem ez szerencsére kikopott, azt mutatta, hogy a szülő felsőbbrendű és véletlenül sem a barátod, akit tegezek." Azt mutatta, hogy tiszteled a szüleidet. A szülő pedig valóban nem haver. A gyerek nem egyenrangú vele. Nem résztelezem, hogy értem. A hozzád hasonlók nem képesek úgysem felfogni.

2016. nov. 5. 10:14
 20/67 anonim ***** válasza:
35%

"Neked sem muszáj mások életében vájkálni."

A "mások életében vájkálni" kifejezésnek is érdemes lenne utánanézni, hogy mit is jelent. Mert baromira nem ezt.

2016. nov. 5. 10:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!