Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hívja két házastárs...

Miért hívja két házastárs egymást "Anyának" és "Apának"? Engem annyira idegesít.

Figyelt kérdés

"Anya, gyere ide!" "Anya, mi lesz az ebéd!" "Apa, menj el boltba!"

A gyerek hívja a szüleit így, de egymást? Házasok, nem egymás szülei. Van saját nevük és a gyereket is összezavarják. Egy kisgyerek a házban azt hitte az apjára, hogy egyben az anyja apja is, mert mindig Apának szólította a nő.

2016. nov. 5. 08:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
34%

40., te tényleg ilyen sötét vagy?

Konkrétan volt a Comedy Centralon egy csaj, stand up comedy-t szeretett volna előadni (csapnivaló volt amúgy), és ő is Apaként hivatkozott a férjére.

És itt jön a csavar, mert elmesélte, hogya készült a sminkje és frizurája a fellépéshez:

"Mondtam a smikesnek, hogy valami szoliodat csináljon, szóval ne az legyen, hogy ha hazamegyek, Apa kicsapjon egy húsuezrest az asztalra, hogy na, ezért táncolj hajnalig!"

Na, erre utaltam, mior a szexet említettem.

Üdvözlettel: Szájbarágós Szilárd.

2016. nov. 5. 15:16
 42/67 anonim ***** válasza:
77%
Nekünk nincs gyerekünk, hanem a macskák miatt lettünk apa meg anya :D valahogy annyira az életünk részei és olyanok mint a gyerekek, hogy mindig így viccelődtünk aztán megszoktuk.
2016. nov. 5. 16:06
 43/67 anonim ***** válasza:
19%

"Ez egy teljesen ártalmatlan kérdés. Ennyi erővel ez az egész témakör, az összes kérdés "más családok életében való vájkálás". Nem kötelező választ írni, ha nem tetszik."

Nem az összes kérdés az, de ez pl. igen. A legtöbb kérdés a saját családról érkezik. De te más családokat kritizálsz. Semmi közöd hozzá ki hogy szólítja a párját. A tiédet úgy szólítod, ahogy jólesik. Nem kötelező velük foglalkozni, ha nem tetszik. Ha az anya- apa megszólítás idegesít más családnál, akkor keress egy jó hobbit vagy tanulj valamit. Az gyógyír a Magdi anyus szindrómádra.

2016. nov. 5. 16:24
 44/67 anonim ***** válasza:
27%

Nekem ez olyan mint mikor a gettoban odaszólnak hogy hé ni@@er, vagy bro, esetleg Mi van ombre?..Szóval ez az apázás anyázás pont elszemélytelenítő -lealázó és én egy percig nem tűrném el az ilyen megszólítást, kb válóok,ha erőltetnék. Gyerekem nekem is van ,lehet nem teljesen kreténnek van kezelve ...de érdekes kb 2 hónap alatt megszokta hogy neki apa- anya, de egymásnak meg idegeneknek néven vannak szólítva a szülei. Csak egyszerűen nem kell reagálni rá, ha úgy szól a gyerek hogy Kati vagy Józsi,és egyből rájön hogy mi a helyes elnevezés.

Azok apáznak anyáznak akiknek semmi más örömük, elért eredményük nincs és nem is lesz az életben ,csak a szaporodás sikeressége.

2016. nov. 5. 16:57
 45/67 anonim ***** válasza:
34%

"Ha az anya- apa megszólítás idegesít más családnál, akkor keress egy jó hobbit vagy tanulj valamit."

Talált egy jó hobbit, amit úgy hívnak, nyelvészet. Ezt tanulja épp. Még nem szervezett keretek között, de már határozottan érdeklődik iránta. Most épp feltűnt neki egy jelenség, amiről komoly nyelvészek többszáz oldalas tanulmányokat szoktak írni.

Miért olyan nagy baj ez neked? Szerintem te keress más hobbit, mint azt, hogy olyan kérdésekre írogatsz, ami csak felidegesít. Kivéve, ha terápiás céllal csinálod, mert pl. túl alacsony a vérnyomásod. :)

2016. nov. 5. 17:42
 46/67 anonim ***** válasza:
43%

"Miért olyan nagy baj ez neked? "

Neki miért baj, hogy szólítják egymást más emberek ? Nem kell másokat leszólni, csak mert nem neki megfelelő az ízlésük. Sok buta nő jár ide. Nem lep meg, ha védik az ilyen kérdezőt.

2016. nov. 5. 18:56
 47/67 anonim ***** válasza:
51%

"Azok apáznak anyáznak akiknek semmi más örömük, elért eredményük nincs és nem is lesz az életben ,csak a szaporodás sikeressége."

Nyílván semmit nem ért el pl. egy japán cégigazgató, mert mamának szólítja a feleségét. Mondtam, hogy pl. Ázsiában ez a szokás. Rendkívül primitív, tipikus magyar szokás leszólni másokat, ítélkezni a saját szokás alapján.

2016. nov. 5. 19:02
 48/67 anonim ***** válasza:
15%

"Neki miért baj, hogy szólítják egymást más emberek ?"

Azért, mert úgy érzi, ez összezavarja a gyerekeket (lásd a példát a nyitóban), meg azért, mert őt speciel idegesíti. (Nem hiszem, hogy minden idegesítő dologról meg lehet mondani, hogy miért idegesít minket: egyszerűen csak így hat ránk, és mivel nem jó érzés, nem szeretjük.)

És a te válaszod? Téged miért idegesít, hogy ő épp nyelvészetet tanul?

2016. nov. 5. 20:01
 49/67 anonim ***** válasza:
0%

"Ázsiában ez a szokás"

Ázsiában szürcsölni is szokás. Itt meg nem. Ez egy másik kultúrkör: itt a szürcsölés is, meg ugyanúgy az anyázás/apázás is negatív érzéseket vált ki többekből.

2016. nov. 5. 20:03
 50/67 anonim ***** válasza:
44%
Ázsiában taknyot köpködni is szokás mert az orrfújás undorító szerintük.
2016. nov. 5. 20:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!