Mit csináljak, ha a szüleim vízpazarlásnak tartják a mindennapi zuhanyzást?
#8-as, el sem képzelem azt a szagot amit nyilván kondenzcsíkként húzol magad után.
Nekem a párom sokszor lezuhanyzik melóba indulás előtt, munka után bent a munkahelyen, este lefekvés előtt megint itthon.Annyira filléreskedò már senki nem lehet, hogy a tisztálkodáson spóroljon.
Tojok rá, hogy szerinted mi a napi zuhanyzás. A párom fizikai melót dolgozik, guszta lenne, ha csak pár naponta zuhanyozna. Én suliba járok, nyáron ugye nem kell magyaráznom, hogy ömlik rólam a víz, télen meg kabátban felszállok a zsúfolt villamosra, mire leszállok, szintén folyik a hátamon az izzadtság. És estére érzem is magamon, pedig napi kétszer zuhanyzok (na, ezen most lesokkolsz?) és használok dezodort is. Menjek emberek közé görényszagúan, vagy mi?
Jól írták, csütörtök este vagy péntek reggel szoktam hazajárni, azért írtam 2-3 napot.
Amúgy nem szoktam sokáig állni a zuhany alatt. Tényleg csak arról van szó, hogy szerintük nem ez a normális. Régebben a suliban szívattak is, amiért néha büdös voltam (akkor még nem voltam kolis, szóval csak olyankor zuhanyoztam, mikor ők is), de ez szerencsére megváltozott, mióta kollégista vagyok, azóta alap nekem, hogy minden este zuhanyzom, stb.
kedves Kérdező, tök jó, hogy változtattál ezen a szokásodon egészségügyileg és szociálisan is csak az előnyöd származott belőle:)
A szüleidre meg hagyd rá.
Én a szüleimnél ogénytelenebb embereket nem ismerek, ezt komolyan mondom. Nekünk is lenne pénz rá, de mindig beszólnak a fürdés miatt. Anya hetente 1-szer fürdik, pedig dolgozni jár. Apa otthon van nyugdíjas, csak akkor fürdik, ha megy valahova (két hetente körülbelül), hajat három hetente, ha eszébe jut megmosni. Dezodort nem használnak, olyan büdös szokott lenni apa, hogy egy házban nem bírod ki vele. Ha szólk azt mondja, nem megy sehova minek.
Amikor gyerekek voltunk minket se fürösztöttek heti egynél többször, sőt volt, hogy a tesóm után, ugyanabban kellett fürödni vagy fordítva. Egy gyereknél meg fontosabb a fürdés.
Én is azért szeretem a kolkégiumot, ha meg lefekszenek, akkor itthon is lefürdök. Anya néha beszól, de kezdenek beletörődni.
Egyébként megtallta a zsák a foltját. Ugyanolyan igénytelenek, én szgyenlem magam mattuk.
Pont előtte láttam. Megoldás a problémára. :D
Bocs, nem olvastam végig minden kommentet!! De én is meglepődve hallottam,, hogy a nyugati országokban, ahol pedig jómódban élnek az emberek, nem szokás a minden napos tusolás vagy fürdés. Pl. Anglia, Hollandia, Svédország,,,,stb. A gyerekeket sem tartják szükségesnek, minden nap megfürdetni. A húgom kint élt 3 évet Angliában és ami itthon már 20 éve nem fordult elő a családban, tetves lett a kislányai haja!
Szóval a civilizáltság úgy tűnik, nincs összefüggésben a tisztasággal. A szüleid is lehet, hogy így gondolkodnak és igazán nem is értik a lényeget, hogy miért kell neked minden nap tusolnod!! Nem hiszem, hogy változnak, úgyhogy én is azt tanácsolom, hogy úgy tusolj, ahogy itt már az előttem szólók írták: Kis víz a testre. Csapot elzár, utána mindenhol tetőtől talpig tusfürdővel átmosakodás, utána gyorsan, de rendesen leöblítés. Így sztem lehet kompromisszumot kötni velük !!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!