Jogos, hogy a párom ezért nem akarja ezt a házat megvenni velem? Többi lent.
21: Ne vegyetek közös házat :D
Szerintem te rá akarod erőltetni mindenképpen a ti házatokat. És mindenfélét kitalálsz, hogy igazold magad.
Milyen hülyeség ez, hogy szerinted azért nem veszi meg a ti házatok felét, mert nem veled tervez??? Szerinted, ha egy idegen házát vennétek meg felesben, akkor nem ugyanez lenne a felállás? Akkor is lenne gy db házatok kettőtök nevén.
Ha ennyire nem bízol a párodban, akkor nem házvételt kell tervezgetni, hanem a szakítást.
Nálatok az első kérdés nem a közös házvétel, hanem hogy tényleg közösen akartok-e élni.
Róla nem lehet nyilatkozni ennyiből, de nekem te sem tűnsz túl bizonyosnak.
Kérdező, a helyedben csak egy kérdést tennénk fel magamnak?
Ha lenne sok pénzem, és mind a kettő ugyanannyiba kerülne melyiket választanám?
- egy öreg, itt-ott felújított házat falun, vagy
- egy felújítandó házat kisvárosban?
No így gondolkodik m,ás is, emiatt nem fogják megvenni a falusi házat tőletek.
Beleöltök egy rakás pénzt a felújításba, ami kidobott pénz lesz vagy ott ragadtok benne falunk.
Vele együtt a távolság kényelmetlensége és költségei.
Hová fog járni a gyereket ovibe, iskolába, gimibe vagy majd bumliztok a hajnali busszal? Télen, sötétben, esőben, hóban?
A barátod meg gondolja át, hogy ha nincs pénzetek, bizony le kell mondania arról, hogy hétvégén halálra dolgozza magát a kertben. Mert munka mellett csak hétvégén lenne rá ideje azt is gondozni. A felújítás mellett? Háááát....
Én értem, hogy te ragaszkodsz ehhez a házhoz, mert a nagyszüleidé. És 10 km-t én sem tartok nagy távolságnak. Nyilván számít, hogy van-e autótok.
De fogadd el, hogy a párodnak nincs semmi érzelmi kötődése ehhez a házhoz, neki nem kapcsolódnak hozzá élmények. És ő mindenképpen a városban szeretne élni.
Azon kéne legelőször is elgondolkodni, hogy mennyire közösek céljaitok, összeilletek-e. Tényleg annyira biztos-e a kapcsolat, hogy közösen vegyetek házat, aztán kibírja-e a kapcsolat a felújításokkal járó stresszt.
Most hol éltek??? Nem biztos, hogy azonnal közös ingatlant kéne vásárolni, ha eddig még nem is éltetek huzamosabb ideig együtt. Mióta vagytok együtt?
Ebben az üzletben csak a testvéred járna jól. Sikerülne eladnia a részét.
Ha az a ház ennyire masszív és jó, hogy csak csinosítani kell, miért is nem találtok rá vevőt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!