Jogos, hogy a párom ezért nem akarja ezt a házat megvenni velem? Többi lent.
"Albérletet abszolút pénzkidobásnak gondolom, mert lehet 3 évig sem találunk házat. Le fogunk így csúszni, feléljük a pénzt és nem marad házravaló"
Ne haragudj, de ez kozgazdasagi nonszensz.
Amugy meg a parodnak igaza van: az orokolt haz teljesen forgalomkeptelen, hiszen nem birjatok eladni. Akkor is az lesz, ha nyomtok bele penzt. Kenyszerbol ott fogtok ragadni.
Amugy a 10km nekem is furcsa, az nem tavolsag. Bar lehet nincs autotok es rossz a tomegkozlekedes, akkor tenyleg xopas.
A szívem azt mondaná, hogy a nagymamától örökölt házat válasszátok, de az eszem és tapasztalatom egyértelműen a kisvárosira szavaz.
Ugyanebben a helyzetben voltunk, három eshetőséggel: faluban, 15 km-re régi ház, a kisvárosban családi ház vagy lakás. A kisvárosi házra nem volt elég pénz, így a lakás mellett döntöttünk. Rokonomék belefektettek egy csomó pénzt egy régi ház lakhatóvá tételében, és azóta gyűjtöttek még annyit mellé, hogy a kettő összegével a kisváros zöldrészén vegyenek házat. Igenám, csak az ördög sem veszi meg tőlük a falusi házat, mert senki nem ad ki annyit egy falusi házért, amit felújítottak, ha azzal a pénzzel vehet kisvárosban felújítandót. 10 éve árulják a házak, ők időközben kimentek külföldre dolgozni, mert nem jutnak másként egyről a kettőre.
Gondolom a tesódnak kéne eladni. Legalabbis szerintem az egyik válaszoló arra gondolt. Viszont nem értem, miért élnétek fel albérlettel a pénzeteket? Gondolom ketten dolgoztok, és ha nem éltek nagy lábon, akkor nem kell a félretett pénzhez nyúlni.
Itt tényleg nincs senkinek igaza. Kompromisszumot kell kötni. Mi is családit akartunk, de be kellett làtni, hogy hiàba vennénk meg hitel nélkül, csak buknànk rajta. Nincs pénz a felújítàsra. Ha nagyobb felújítàs kellenne idõvel, akkor hitel és évekig nyögnénk.
Ha jól értem, az örökölt házzal csak az a baj, hogy "messze" van. Vagy más gond is van vele? 10 km nem vészes, akár biciklivel is megjárható. Ez szerintem inkább kifogás, mint igazi gond.
Ha viszont a megtakarításotok nagy részét rá kellene költeni, akkor megértem a párodat.
Ilyesmit mérjetek fel:
Pontosan milyen állapotban van az a ház, aminek fele részben tulajdonosa vagy?
Mikor épült?
Miből épült a ház? (Pl. tégla vagy vályog?)
Falak szigeteltek?
Összkomfortos a ház?
Vezetékek (villany) állapota?
Vízvezetékek állapota? (Nem lesz csőtörés?)
Hány cm-es a fal vastagsága?
Fűtés hogyan megoldott? (Konvektor?)
Ha nem szigeteltek a falak, a fűtés brutális költség lenne!
Tető milyen állapotú? Cserepek? Mind megvannak? Padláson jártál?
Beázás van?
Pince van?
Falak nem vizesek?
Ha nem akartok ott maradni a faluban, akkor felesleges megvenni testvéredtől az ő részét, aztán még költeni is rá. Írod, hogy nem kelt még el, nem nagyon kapkodnak érte. Akkor majd ti sem fogjátok tudni könnyen eladni, ha inkább a városba mennétek. Ráadásul sose tudod annyival többért eladni, mint amennyit ráköltötök.
Így kétszer kell majd felújítanotok egy-egy házat. Mert a faluban is fel kell újítani. Ott laktok x évig. Ha sikerül eladni, akkor meg a városban is gondolom, régit tudnátok venni és akkor azt is fel kéne újítani. Pénzben, munkában, időben, idegeskedésben is kétszer annyi meló.
Miért nem rögtön a városban vesztek házat???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!