A barátnőm azért nem akar bemutatni a szüleinek, mert dohányzom, szerintetek igaza van?
Már fél éve együtt vagyunk, én őt már kb egy hónap után bemutattam a szüleimnek és azóta már sokszor volt nálunk a barátnőm.
Azt mondja, hogy ő,is szívesen elhívna engem hozzájuk, de nem lehet, mert a szülei nem tudhatják meg, hogy dohányzom...
Erről mi a véleményetek? Meglehetősen sértve érzem magam emiatt, hogy nem hív el.
Azért azt nem mondanám, hogy nem dohányosként nem zavarják a mindennapjaimat a dohányosok. Pl. A munkahelyemen a kijelölt dohányzó mindig tele van az ajtó pedig tárva nyitva. Azon a részen olyan minden mintha egy kocsmába lépnél be (tudom ott már nem lehet szivni de régen lehetett). Engem ez baromira idegesít mert ha arra van dolgom nekem is töményen szivnom kell azt a sz*rt. Vagy ha egy dohányos kollega ideáll felém akkor is szagolnom kell a bűzét.. Ennyit a munkahelyről. Hazamegyek és nem lehet ablakot nyitni a dohányosoktól mert ömlik be a füst állandóan. (Nem túlzok, volt hogy egy órába 3x nyitottam és csuktam ablakot mert ahogy kinyitottam 10 perc után jött be a füst) és igen rohadtul zavaró..
Elmentünk nyaralni (buszos utazás) és a dohányosok 1-2 óra elteltével már nyígtak hogy álljunk meg mert nem bírják ki. Persze senki nem mondja hogy csak a dohányosokkal van baj mert pl ugyanezen a busz úton volt aki sört vedelt annak meg wc miatt kellett megállni...
Azt amúgy meg hadd döntsem már el én hogy kit nézek le és mi miatt. Számoma teljesen felfoghatatlan és logikátlan hogy valaki ennyire képes függni ettől a sz*rtól meg elkölteni rá havi 30 ezret. Akkor is szívja a legtöbb ha fejgörcse van és a cigi csak rátesz még egy lapáttal. És tényleg nem azokról beszélek akik esetleg 2-3 szálat elszívnak naponta hanem ezekről a függőkről. És nem kell másra mutogatni, mert ugyanúgy idiótának tartom azt aki el van hízva de ennek ellenére tömi magába a rengeteg szemetet. a különbség csak annyi h ők viszont tényleg nem befolyásolják az életemet így nem érdekelnek egyáltalán.
# 40/51: Na fuss neki még egyszer, mert nem értem mit szeretnél mondani..
# 44/51: Te se vagy normális. Szerinted csak azok betegek, akik dohányoznak? Mi van az alkoholistákkal? Vagy azokkal, akik nem is isznak, nem is dohányoznak, mégis rákosok lesznek? 40 éves, makk egészséges nő ismerősömet vitte el tüdőrák, úgy, hogy nem hogy Ő, de még a környezetében sem dohányoztak. Jó hogy nem a dohányosokra fogjátok, hogy növekszik az ózonlyuk. Nyilván miattuk pusztul az ózonréteg, nem?
# 51/51: Szíved joga kit tartasz idiótának, de kit érdekel? Kérdezte valaki? :D Egyéni szociális probléma, hogy nem nyitod ki a szádat és mondod azt, hogy menj már arrébb légyszíves, mert megfulladok. Erre írtam, hogy ha olyan társaságban vagyok, nyilván nem gyújtok rá és nem károsítom a másik icike-picike tüdejét.. annyi minden miatt lehetne nyafogni, ami negatív hatással van a másik emberre meg a környezetre, mégsem teszi senki. Csak ezzel a dohányzással jöttök állandóan.. 30 ezer havonta na és? Nyilván az dohányzik, aki megteheti. Nem értelek titeket.
38 voltam..
22L
"Másrészt a dohányzás függőség, azt nem lehet "csak úgy" abbahagyni valaki kedvéért"
Érdekes, a barátom azonnal leszokott, aznap mikor összejöttünk. Nem kellett kérnem se, tudta hogy zavarna kapcsolatban. Kifogásokat könnyebb találni persze.
Amúgy kérdező, nem mindegy hogy hány éves vagy. Ha a 16 éves pasim cigizne, nekem is égne miatta a képem itthon. Ha viszont huszonévesek vagytok, akkor fura hogy ennyire szégyell, ha már őt nem zavarja.
Mellesleg elég gáz vagy, hogy pár óráig se bírod ki, ha átmennél mondjuk ebédre, vagy ilyesmi....
52: téged sem kért meg senki, hogy gyere és kezdd el védeni a nikotinfüggő cimboráidat mégis ezt teszed. A gúnyolódásodra meg szerintem végképp senki nem kíváncsi (ici pici tüdő ugye). Ne haragudj már meg azért, hogy ha már én magam nem cigizek mástól mégjobban zavar ha a sz*rját kell szívnom.
Amúgy nem tudom tudsz-e olvasni, de mégis melyik esetre gondoltad, hogy szóljak hogy menjen arrébb ? A munkahelyen a dohányzó helynek? Vagy az alattam lakónak hogy ne cigizzen az erkélyen?
Az a baj, hogy ti már úgy megszoktátok ennem a sz*rnak a füstjét, hogy nem is emlékeztek rá milyen volt nemdohányosként beszívniszivni. Elmondom neked, h k**va kellemetlen és nem csak arról van szó hogy káros hanem idegesítő is. nekem pl egy egész kevéstől is fáj a fejem. Te szereted ha fáj a fejed ? És igen lehet mondani sok mindenre hogy káros meg zavaró. Például a festékszag is zavar a lépcsőházba de azt elviselem mert tisztába vagyok vele, hogy szükséges vagy a benzinszag a kutakon. A ciginek meg nincs semmi értelme szóval nehéz lenyelni hogy viseljem el a füstöt mert az illető hülye és fizet azért hogy tönkrevágja az egészségét. És amúgy azért piszkálnak mindig titeket dohányosokat, mert egyszerüen ott vagytok mindenhol és az embernek már a f**za kivan a rohadt füstötöktől. Most ami évente 1x zavar arról minek beszéljünk ? Ez az a probléma ami mindig mindenhol jelen van. Ja meg a késő este hangoskódó bunkó szomszédok, de ők is kapják a savat rendesen ne aggódj. Szóval ez hülyeség hogy mindig csak a dohányosokat piszkálják, mit vársz egy ilyen kérdésnél, hogy majd a drogosokat vagy alkeszokat kezdik el szidni?
Amúgy meg ha te olyan rendes vagy hogy mást nem zavarsz a füstöddel minek veszed magadra? Sajnos elég sok bunkó van akit hidegen hagy ha zavar vele valakit..
Miért nem lehet elismerni hogy ez egy rossz szokás? Miért kell ezt a sz*rt ennyire védeni?
Azt hiszitek, hogy mi csak hisztiből sírunk a cigifüst miatt de akkor áruld már el hogy az e cigi miért nem zavar engem pl? Ha valaki vendégségbe jön hozzám azt mondom h nyugodtan szivjad mert kb az illata még kellemes is és 10 másodperc alatt elillan. és ezzel szerintem rengetegen így vannak, szóval nem mi vagyunk az intoleránsak hanem a dohányosok akik kb elvárják hogy mi alkalmazkodjunk hozzájuk.
Márpedig ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön, ahhoz kell kompromisszumkészség. Mindkét fél részéről kellenek kisebb-nagyobb lemondások. Persze ez nem vonatkozik arra, ha két ember néha összejár kufircolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!