A barátnőm azért nem akar bemutatni a szüleinek, mert dohányzom, szerintetek igaza van?
Már fél éve együtt vagyunk, én őt már kb egy hónap után bemutattam a szüleimnek és azóta már sokszor volt nálunk a barátnőm.
Azt mondja, hogy ő,is szívesen elhívna engem hozzájuk, de nem lehet, mert a szülei nem tudhatják meg, hogy dohányzom...
Erről mi a véleményetek? Meglehetősen sértve érzem magam emiatt, hogy nem hív el.
Az mondjuk tény, hogy a dohányosok nélkül államcsőd lenne kb :D
De ennyi erővel a bünözők nélkül is, mert ha egyik naprol a másikra megszűnne a bűnözés el kéne küldeni több 1000 rendőrt ami megint csak óriási károkat okozna szóval kár ebbe belemenni.
Már tinédzserként is ilyen nyomi voltam, hogy nem cigizem, azóta tudom, hogy ha leülsz egy dohányos mellé, aki nem cigizik épp, de aznap már cigizett, akkor a te ruhádat, hajadat is beszívja a cigiszag. Meg jártam dohányos lakásban is. Magában a lakásban nem dohányzott az illető, de akkor is olyan dohos cigiszag volt.
Ha leülök egy kövér ember mellé, nem fogok meghízni, nem leszek büdös, zsíros.
"Az mondjuk tény, hogy a dohányosok nélkül államcsőd lenne kb :D"
Szerintem ez nem igaz. A dohányosok kezelésére elég sokat költ az egészségügy, többet, mint amennyit a jövedéki adó bevétele jelent. Ezt nyilvánvalóan nehéz számszerűsíteni, mármint a kiadás oldalt, hiszen nem lehet pontosan megállapítani, hogy önmagában a dohányzás mennyire járult hozzá egy adott betegség kialakulásához, de lehet azért párhuzamot vonni. Ha még azt is belevesszük, hogy sokan feketén veszik a cigit, nem fizetnek az államkasszába ezzel kapcsolatban adót, az egészségügyi ellátásokat mégis igénybe veszik, ha mondjuk tüdő- vagy gégerákot kapnak - illetve egyéb nyavalyákat - akkor máris negatívabb a mérleg.
Ebben is van igazság. És valahol az is idegesítő, hogy a nem dohányos is annyi TB t fizet mint a dohányos szal a nem dohányosok pénzéből (is) kezelik a lerongyolódott dohányosokat.
Természetesen az államcsődöt úgy értem, ha holnaptol nem gyújtana egyik sem rá nem úgy hogy alapjáraton nem lennének jelen a világon. Ha holnaptol nem venne senki cigit akkor óriási jövedéki adó kiesés lenne az államnak viszont a meglévő betegeket ugyanúgy kezelnék.
Meg azért az ÁFA bevételt se felejtsük el. A kettő együtt kb. 700 Ft /doboz.
Lényegében...igen a cigi káros..de ugyan úgy az alkohol is roncsol... nem értem miért fáj sok embernek, hogy valaki cigizik. talán ő veszi neki a dohányt/cigit?
Pénzbe nem kerül.. előrébb sem jut, ha valakit leszól miatta.. hülyeség az egész, dohányzom nem dohányzom.. mit számít? A mai világ már van azon a szinten, hogy mindenkit leszóljon...oké..de hülyeség az egész.. miért kell mindig lenézni a másikat?? mint már mondtam, mindenkinek vannak "hülyeségei" és téged még is szert a csaj állítólag??? AKkor??
1. én alalpból! nem jövök össze dohányossal, mert hányingert kapok a szaguktól
2. viszont, ha mégis, akkor nem leszek akkora praszt, hogy nem mutatom be a szüleimnek - hacsak nem dugópajti
3. a cigi miatt meg nem cs.sztethetem, ő választotta, előttem, ha annyira rombolni akarja az egészségét, meg dohányszagú akar lenni, hajrá
De nem értem a bnődet, mit rinyál, tudta, hogy cigizel, mégis összejött veled... akkor mi a problémája?!
"Már kérdezte, hogy elmennék-e hozzájuk, de azt mondta, hogy akkor ott nem gyújthatnék rá. Ez viszont lehetetlen... "
mondjuk én ezt nem értem, hogy miért lehetetlen? itt siránkozol,hogy nem mutat be a családnak. közben bemutatna,ha kibírnád azt az egy órát dohányzás nélkül. de nem, mert szerinted lehetetlen. hát akkor ne csodálkozz.
persze én is furának tartom,hogy miért hazudik a szüleinek arról,hogy te nem cigizel. én sem szeretem a cigiseket,de az a nagy helyzet,hogy a szüleinek semmi közük hozzá,hogy cigizel -e. nem az ő gyerekük vagy,hanem kvázi egy idegen.
de te is lehetnél kicsit együttműködőbb. mutasson be a családnak, te meg bírd ki addig. nem tudom mennyit cigizel,de pár órát csak kibírsz cigi nélkül.
de arra készülj fel amúgy,hogyha komolyabbra fordul a kapcsolat a barátnőddel,akkor ebből még sok vitátok lesz. annak aki nem dohányzik nagyon nehéz felfogni,hogy miért kell olyan sok pénzt elverni cigire, hogy miért jó neked büdösnek lenni,meg hogy egyáltalán miért cigizel? sosem fogja megérteni egy nem dohányos, mert tényleg logikátlan dolog cigizni. a te dolgod, de egy kapcsolatban,főleg ha közös kasszán vagytok vagy gyereket akartok,akkor van beleszólása a másik félnek is.
Van, aki fel is fogta a dolgot.
Már úgy jött össze vele hogy bagózott, nincs joga azzal nyaggatni hogy szokjon le. Ha nem tetszik benne ez, akkor nem szabad vele összejönni. Ennyire egyszerű.
Mindkettő elviselhetetlen: a büdös bagós aki majd' meghal egy szálért, és a nyafogó barátnő aki állandóan számonkéri és kritizálja az embert, hogy változzon már, mert szégyelli.
Ideje továbblépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!