Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti otthonba mennétek vagy...

Ti otthonba mennétek vagy családtagtól várnátok el az ápolást?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, 70 felett lennétek, szellemileg és testileg leromlott állapotban, mindennapos gondozást igényelve.
2016. jún. 25. 23:39
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
85%

Itt sokan irjak, hogy milyen szemetek a gyerekek, kik otthonba adjak a beteg szülöt. A kerdes nem erröl szolt. A kerdes az volt, ha te lennel a beteg szülö mit valasztanal. En nem akarnek soha ekkora terhet roni a gyerekemre ( ha lenne). Inkabb gondolnek a jövöre, es lenne felretett penzem maganotthonra, vagy hazi apolora.

Engem ugy neveltek, hogy minden dologra amiert halas voltam es valahogy viszonozni akartam ( pl. lakasbasarlasban segitseg) a valasz annyi volt, mi is kaptunk a szuleinktöl, majd te is adsz a gyerekednek. Ettöl függetlenül en nem dugnam otthonba a szüleimet, ha szeretnek apolnam is öket. Ha otthonba akarnanak inkabb menni, finansziroznek egy rendes helyet nekik. De ha en lennek beteg a sajat gyerekemtöl nem kernek olyat, hogy aldozza fel magat ertem, azert mert en felneveltem. Remelem erthetö a különbseg.

2016. jún. 26. 14:27
 42/51 anonim ***** válasza:
24%

A legtöbb esetben ez nem választás kérdése!

Egy alzheimeres beteget nem tudsz otthon ápolni,mert kiszökik,rombol,veszélyes magára meg rád nézve is.A kórház sem adja ki diagnosztizálás után már,hanem otthont kell nézni neki.Egy agyvérzés során félig lebénult pelenkás embert,lehet otthon ápolni,ápolót fogadni mellé konkrétan,hiszen naponta x alkalommal pelenkázni kell,etetni,ha kell szondán táplálni,mosdatni stb.Ezt sem tudja az elvégezni aki napi 8 órában dolgozik.De az otthoni ápoló az elfogja kárni a 8 órás munkáért a nettó 120-at.És akkor e mellett a hétvégét,éjszakát neked kell megoldani.

Az otthon nem egy vidám hely,persze helye is válogatja,sok esetben az az idős ember a gondozó jóindulatára van bízva.Ha egy paraszt lesz az nap beosztva akkor az úgy is fog bánni az emberrel,ami gáz.

Szóval aki otthonba kerül,az általában tényleg azért kerül oda,mert már nincs más út...

2016. jún. 26. 16:55
 43/51 anonim ***** válasza:
66%
Ez mondjuk nettó baromság, amit írtál,utolso: a kórház simán kiadja az Alzheimerest.
2016. jún. 26. 18:04
 44/51 anonim ***** válasza:
74%
Tokjo, hogy le lettem pontozva, mert azt mondam en nem varnam el a gyerekemtol, hogy felaldozza magat ertem. Csak gratulalni tudok a lepontozoknak, akik valoszinuleg nem ismerik a feltetel nelkuli szeretet fogalmat.
2016. jún. 26. 18:51
 45/51 A kérdező kommentje:
#44 én felpontoztalak ha ez megnyugtat ;)
2016. jún. 26. 21:57
 46/51 anonim ***** válasza:
34%

"Inkabb gondolnek a jövöre, es lenne felretett penzem maganotthonra, vagy hazi apolora.

Engem ugy neveltek, hogy minden dologra amiert halas voltam es valahogy viszonozni akartam ( pl. lakasbasarlasban segitseg) a valasz annyi volt, mi is kaptunk a szuleinktöl, majd te is adsz a gyerekednek. Ettöl függetlenül en nem dugnam otthonba a szüleimet, ha szeretnek apolnam is öket. Ha otthonba akarnanak inkabb menni, finansziroznek egy rendes helyet nekik. De ha en lennek beteg a sajat gyerekemtöl nem kernek olyat, hogy aldozza fel magat ertem, azert mert en felneveltem. Remelem erthetö a különbseg."

Ezzel teljesen egyetértek. A 29-es kommentem nagy része válasz volt a 21-esre, ami számomra felháborító (és ostoba) "megállapításokat" tartalmazott.

2016. jún. 26. 22:06
 47/51 anonim ***** válasza:
21%

Semmiképpen nem mennék öregotthonba!

Mivel megfelelő egzisztenciával rendelkezem, ezért könnyedén találok majd egy vállalkozó kedvű ifjú ápolónőt, aki "kizárólag önzetlen szerelemből" hozzám jön majd feleslegül.

Üzlet, az üzlet.

(Sehol sincsen megírva, hogy a gyerekekre kell hagyni a vagyont.)

2016. jún. 26. 23:42
 48/51 anonim ***** válasza:
51%

De, utolsó!

Úgy hívják Polgári törvénykönyv.

Köss inkább eltartási szerződést.

2016. jún. 26. 23:55
 49/51 anonim ***** válasza:

volt itt szó mindenről, csak az anyagi részről nem.

egy ápoló (aki ért is hozzá) 1500-2000/óra és napi 1 órávl nem vagy kisegítve.

egy otthon havi 200e és nem egy hiltonra kell gondolni ennyiért

2016. jún. 27. 15:17
 50/51 A kérdező kommentje:
Nálunk Németben hallottam ún. nyugdíjas lakóközösségekről, hozzájuk is megy vmi szociális dolgozó meg egymást is segítik. Én ezt pl nem tartom annyira rossznak.
2016. jún. 27. 16:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!