Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a barátnőm...

Hogyan értessem meg a barátnőmmel hogy menjünk külföldre mert ott lenne lehetőségem munkát találni? Ti együtt mennétek vagy külön?

Figyelt kérdés
Már jó ideje nem találok itthon munkát,pár hónapja.Már régebben is beszéltük hogy menni kellene külföldre,ő azt mondja addig nem jön el itthonról a jól fízető helyéről,amíg én ott kint nem találok olyat,amire azt mondja hogy jöhet utánnam.Én őszintén szólva jobban örülnék ha együtt mennénk ki.Nem szívesen lennék külön tőle,abban igazat adok neki hogy legalább az egyik munka legyen biztos itthon egyikünknek.Félek viszont a munkanélküliségre rámegy a kapcsolatunk.Én is ő is beszélünk idegen nyelven,mindegyikünknek keresett szakmája van ott kint.Én vele szívesebben mennék ki,de azt mondja jobb lenne ha előre mennék,hogy legalább itthon maradjon egy biztos munka,és ha ne jön be ott kint és nem a számításaink szerint alakul,akkor legalább az ő munkája maradjon meg itthon.Van saját lakásunk,szóval bármikor visszajöhetünk ide.Nektek mi a véleményetek hogy lenne jobb megoldani?Menjek ki előre és pár hónap után,utánnam jön,ha már bedolgoztam magam?Vagy menjünk együtt?
2014. szept. 9. 11:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
6%
szerintem csak terel. nem menne utánad
2014. szept. 9. 11:44
 2/18 A kérdező kommentje:
*utánam
2014. szept. 9. 11:44
 3/18 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem a barátnődnek igaza van.Nincs értelme annak, hogy most felmondjon a munkahelyén, ha külföldön nem találtok más munkát.Nagyon hasonlítotok egy párra, akik azóta össze is házasodtak.A nő, aki mellesleg egy tanár volt, otthon maradt, amíg a barátja külföldön állást keresett.Mikor már rendeződtek a dolgok kinn, akkor együtt kiköltöztek, és már csak 2-3 hónapra jönnek haza egy évben.Kívánom hogy nálatok is így alakuljon, az, hogy tudod az ország idegen nyelvét, már egy plusz pont a munkakeresésnél.Külföldön mindenképp jobban jársz, főleg fizetés terén, de nem csak abban, hanem az emberek felfogásában is, teljesen más civilizációt ismerhetsz meg, és lehet hogy jobban meg fogjátok szeretni, és egy idő után oda is költöztök!

Hajrá! :)

2014. szept. 9. 11:48
 4/18 A kérdező kommentje:
Miért terelne?Ha látná hogy boldogulok ott,akkor biztos utánam jönne.Megértem valamilyen szinten,mert neki itthon jó munkája van,ami nem is fizet rosszul.Bár kicsit unja már.
2014. szept. 9. 11:49
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Sztem nagyon okosan gondolkodik.Nincs értelme kimenni mindkettőtöknek a semmire,a bizonytalanban,Te kimész,Ő meg lesz a hátország amíg biztos munkahelyed lesz.Én biztos így csinálnám.
2014. szept. 9. 11:50
 6/18 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem meg ha tényleg szeretik egymást, akkor utána menne, főleg akkor, amikor már rendelkezik a barátja megfelelő anyagi háttérrel ahoz, hogy el tudja tartani őt, abban az esetben is ha a barátnője már nem találna munkát.Ha meg még akkor sem menne ki, legalább megpróbálni, hogy milyen lesz úgy, akkor ott soha sem volt igazi szerelem, ha a munkáját többre tartja.
2014. szept. 9. 11:52
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

és ha kimentek feléltek minden pénzt és nem találtok?

neki van itthon jól fizető

te is keress valamit, és ha pár hónap múlva nem lesz, akkor menj

2014. szept. 9. 12:00
 8/18 A kérdező kommentje:
Igen részben igaza van,mert ha bármi van,tény vissza tudnék jönni ide,saját hitelmentes lakásunk van.Szerintetek nem alakulna át a kapcsolat?Szeretjük egymást,fontosak vagyunk egymásnak!Nem tudnám nélküle elképzelni az életem és ő sem.Nehezzen de biztos kibírnánk,de kicsit félek tőle hogy itt kell hagynom,nem azért mert megcsal vagy nem bíznék benne,inkább azért mert félek magányos lenne és én is.Nagyon nehéz eldönteni,de az sem jó hogy munka nélkül tengődöm.
2014. szept. 9. 12:01
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Azalatt a pár hónap alatt is tudnátok beszélni telefonon, facebookon.. kibírnátok.
2014. szept. 9. 12:03
 10/18 anonim ***** válasza:
77%

Hová akarsz kimenni dolgozni? Mert pl Ausztriából minden hétvégén a

haza tudnál járni.

2014. szept. 9. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!