Már családon belül is ennyire számít, hogy ki a gazdag és ki 'pénzel'?
7 éves (elsős) unokatestvérem -véleményem szerint-nagyon csúnyán viselkedik. Egy családi ebédet sem lehet nyugodtan 'lezavarni'. Nem lehet beszélgetni (!!), mert leáll kiabálni, hogy 'így nem lehet enni, megfájdul a fejem, fejezzétek már be'. Nagymamám meg adja alá a lovat, csendre int mindenkit, hogy 'szegény kisfiút hagyjátok már enni'. És egy csomó ilyen helyzetet tudnék még mesélni. Káromkodik, nem viselkedik szépen a felnőttekkel, megjegyzéseket is tesz még az apjára is, amin rajtam kívül mindenki nevet. 7 éves létére még etetik, nem áll fel sehonnan az üvegéért, valakinek utána kell vinni mindig.
'Mániája' a tortákról leszedni a díszítést és megenni, valamint összefogdosni a sütiket. Legutóbb szóltam neki, hogy eszébe ne jusson leszedni róla. Majdnem elsírta magát és ment az anyjához 'árulkodni', hogy én folyton duzzogok (!!).
Sok-sok ilyen és ehhez hasonló dolgot tudnék még mesélni, de szerintem a lényeg érthető ebből.
Viszont engem masszívan piszkáltak kisebb koromban -is. 15 évesen leszóltak azért, mert ki volt lakkozva a körmöm. Kisebb koromban volt olyanra is példa, amikor mamáéknál aludtam és unokatesóm anyja is ott volt és kértem ételt, leb__zott, hogy melegítsek magamnak, ne élősködjek rajtuk. Nagyszüleimmel együtt káromkodtak rám és sorolhatnám... Egy b@$$__s miatt kisebb koromban megkaptam tőlük, hogy 'ha meghallom még egyszer, a szádba lépek'
Mellékes, hogy úgy érzem, hogy nem szeretnek a nagyszüleim, csak 'megtűrnek'. Keveset vigyáztak rám, nem nagyon szerettem náluk lenni, mert sosem éreztem azt, hogy szerető légkör van náluk. Ridegnek érzem a mai napig a légkört, ha megyek hozzájuk. Úgy érzem, hogy csak 'muszájból' kérdezik meg, mi van velem, hogy vagyok.
Létezne, hogy azért tűrik meg ennyire, mert az unokatesóm anyja -kitudja mennyi- pénzt ad nagyszüleimnek? Nem mellesleg korábban mi is adtunk nekik pénzt, bevásároltunk nagyszüleimnek, stb, de úgy látszik, mégsem felelt meg nekik...
Igaza van az elsőnek, szerintem sem a pénzről van itt szó, hanem a tipikus "kedvenc, nem kedvenc" történet...
Erre sajnos én is tudok egy példát mondani: a barátomnak van egy húga, aki pár éve dobbantott külföldre. Azóta jól megszedte magát. A barátomék családja sajnos elég rossz anyagi körülmények közt van, nagy nehezen tudják csak kinyögni a devizahitelt meg az egyéb tartozásokat minimálbérből. Persze a lányzót abszolút nem érdekli, mi van otthon. Valamikor hetekig nem jelentkezik, aztán meg mikor beszélnek, csak magáról tud beszélni, meg sem kérdezi mi van otthon. Amikor meg az anyjáék mondják h megint elmaradtak a csekkekkel, meg alig van kaja, akkor csak vonogatja a vállát. Egyetlen egyszer kérdezték meg tőle, hogy nem-e segítene nekik is valami munkát találni ott ahol ő van, de a lány kerek perec megmondta, hogy a kisujját sem mozdítja értük. Ha nagy ritkán hazajön, csak azért jön mert kell neki valami, és akkoris mindent csak leszól, itthon minden szar stb. Sokszor elég flegmán beszél a szüleivel.
Ezzel szemben a bátyja (vagyis a barátom): ő még mindig otthon lakik, segíti a szüleit, amiben tudja, a fizetése nagy részét hazaadja, plusz műszakokat is bevállal, hogy minél hamarabb tudják rendezni az adósságot. Meg a pénzen kívül is bármiben számíthatnak rá a szülei.
A szülők viszont mégis egyértelműen a lányuk felé húznak. Nem számít, milyen ocsmányul viselkedik velük, vagy éppen leszarja őket, azonnal ugranak, ha a kisasszony füttyent. Mindent megtesznek, amit csak akar, és ő vissza is él vele. Mindenben neki adnak igazat, a bátyjával szemben. Volt, hogy az anyjáékkal összebeszélve kidobatta a bátyját a saját szobájából egész hétvégére, hogy odavigye a barátait. De ami még durvább, hogy lett volna egy jól kereső állása a barátomnak, ami azért nem jött össze, mert a hugika megfúrta a kapcsolatai által....
De persze ezek fölött az anyjáék szemet hunynak, nekik még mindig ő csak az ártatlan kicsi lányuk. Hiába a barátom segíti őket, mégis ő szorul hátra, és ajnározzák azt, aki leszarja őket, ha épp úgy kívánja az érdeke. Egyértelműen a lányuk a kedvenc, mellete a fiuk labdába sem rúghat.
Sajnos látom a barátomon is, hogy bántja ez a dolog, akárhogy is próbálkozik, ő mindig csak második lehet. Elég szomorú, hogy vannak ilyen szülők, akik ekkora különbséget tesznek a gyerekeik között.
egy 7 éves kisgyerek aki megeszi a torta díszt.... hát felháboritó...
ha a családodra vagy dühös azt ne a család leggyengébb tagján akard már levezetni
nem csodálom hogy nem kedvelnek
gyerekes gyenge, és számitó vagy
Aki szerint a gyerek viselkedese normalis, azzal nem tudok egyeterteni. Az en unokaocsem teljesen mas, kb. mintagyerek volt 7 evesen, ami szerintem kisse tulzas volt, de elvileg ilyen a termeszete, es persze nevelik a szulei.
Sajnalom a kerdezot, aterzem a helyzetet, amiert azt kell latnia, hogy a masikat jobban szereti a csaladja, mint ot. Engem anyukam mindig is gyulolt, mert nem fiunak szulettem. Szoval nem kell mindig racionalis ervet keresni a gyulolkodes mogott. :/
Probald kibirni, ha pedig lehet, tartsd a tavolsagot. Majd egy ido utan le fogod sz...ni, hogy ilyenek
:)
23N
mégis mi kirivó ebben a viselkedésben itt egyedül a kérdező viselkedik ugy mint egy féltékeny hisztis kiskölyök
nem a 7 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!