Családon belül miért oké ingyen bébicsőszködni?
jó, nem azt mondom, a nagyszülőknek biztosan öröm vigyázni az unokákra alkalmanként.
de más távolabbi hozzátartozó esetén miért hiszik azt a szülők, hogy ingyen vigyázni fognak rendszeresen a gyerekükre? szerintem nagyon pofátlanság.
néha-néha oké. de ha heti rendszerességel le kell passzolni a gyerekeket, akkor illene a másik felet megkérdezni, hogy neki nem -e gond, meg nem kér -e érte juttatást?
ti mit gondoltok? esetleg hogy lehet ezt finoman felhozni a családtagoknak, hogy nem vagyok ingyen bébi csősz?
a kerdes az hogy milyen szintu rokonsagrol van itt szo.
ha a testveredre kellene vigyaznod, akkor az teljesen normalis, nyilvan egy csaladon belul felosztjak a feladatokat a csaladtagok kozott.
Ha mondjuk a masodunokatestvered gyerekere kellene vigyaznod rendszeresen, az mar mas tema.
Kije vagy a szülőknek vagy a gyereknek? Ez azért lényeges infó lenne.
Ha nem tudod vagy nem akarod vállalni, akkor utasítsd vissza.
Itthon dolgozok. Az ő szemükben olyan, mintha munkanélküli lennék.. Sokszor kérdezés nélkül beállít a gyerekkel és órákra ott hagyja... És ha mondom, hogy dolgozok akkor csak nevet, hogy majd megcsinálod, úgyis itthon vagy....
De nekem az a pár óra amíg itt van a gyerek, kiesik. Magam osztom be a munka időm, de szeretek napköziben mindent letudni, hogy este a párommal legyek. De ha itt van napközben a gyerek akkor nem tudok haladni, aznap késő estig dolgozhatok.. De ismétlem a családom szerint ez nem munka.
Amúgy fordítok és skypon tartok órákat. Volt már, hogy idehozta a gyereket(kérdezés nélkül). Nekem órát kellett tartanom fél óra múlva. Mondtam hogy nem fog menni, nem mondok le 3 embert, akik fizetnek nekem az oraert... És megsértődött és elment.. Ja és a hátam mögött elhordott mindennek.. Szerintetek ez korrekt?
De ha megkerdezi se sok kedvem van már állandóan a gyerekre vigyázni. Még ha fizetne érte oké, de amúgy már tele a hócipőm. Testveremrol van szó.
Ti mit tennétek?
Határozottan közölném a testvéremmel, hogy nem nekem szülte a gyereket, hanem magának, és lehet keresni mást, akinek lepasszolja. Túl ment azon a határon, ahol még elvárható az, hogy szívességből vigyázol rá.
Neked ez anyagi kiesés, ellehetetleníti a munkádat, felforgatja az egész életedet.
Nem vagy köteles vigyázni a gyerekre, és kész.
Mi az, hogy megmondod, hogy most nem alkalmas, és röhögve ott hagyja??? Ha iskolában tanítanál, oda is bevinné a tanórára? Elvégre plusz egy gyerek elfér a többi közt.
Cserélj zárat, hogy ne tudjon bemenni, és akkor engedd be, ha épp ráérsz.
Külön laktok gondolom, bár se a korotok, se más nem derül ki ebből.
Nekem is van lánytesóm, illetve van nagymama is, de soha nem vinném át úgy a gyereket, hogy nem kérdezem meg őket előtte. Ha ráérnek, akkor örülök, és megköszönöm, ha nem, akkor így jártam. Megoldom másképp. Egyébként a legtöbb dolog akkor is remekül elintézhető, ha viszem őket magammal.
A finom célzás nálatok már nem fog menni, már rég túl vagytok ezen a szinten. Az is finom célzás, hogy fél óra múlva órát kell tartanod. Az viszont a hab a tortán, ha nem vigyázol a kicsire, még el is mond mindennek.
Én biztos gondoskodnék róla, hogy legyen oka panaszkodni. Elég temperamentumos típus vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!