Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belül miért oké...

Családon belül miért oké ingyen bébicsőszködni?

Figyelt kérdés

jó, nem azt mondom, a nagyszülőknek biztosan öröm vigyázni az unokákra alkalmanként.

de más távolabbi hozzátartozó esetén miért hiszik azt a szülők, hogy ingyen vigyázni fognak rendszeresen a gyerekükre? szerintem nagyon pofátlanság.

néha-néha oké. de ha heti rendszerességel le kell passzolni a gyerekeket, akkor illene a másik felet megkérdezni, hogy neki nem -e gond, meg nem kér -e érte juttatást?

ti mit gondoltok? esetleg hogy lehet ezt finoman felhozni a családtagoknak, hogy nem vagyok ingyen bébi csősz?

2016. jan. 15. 12:21
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
Szintén fordító vagyok és otthon dolgozom, szóval megértelek. Nem lehet úgy dolgozni, hogy ott csacsog mellettem egy kisgyerek, bármilyen aranyos is. Nálam is időbe telt, hogy a család elfogadja, hogy ez munka, egy idő után, remélem, a tiéd is megérti. Addig meg "ne legyél otthon", amikor jön a tesó :)
2016. jan. 15. 23:13
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Bunkónak kell lenni ilyenkor, nincs mit tenni. Mondd meg hogy ha 250 ezer - fél millás fizetés munkanélküliség, akkor ezek szerint nekik nagyon jól mehet.
2016. jan. 16. 02:16
 33/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nekem nagyon bevált ez az életmód, reggel dolgozok pár órát,utána főzök,utána megint dolgozok, utána pihenésképpen takarítok,megint dolgozok.Tetszik,hogy magam osztom be az időm. De ugye volt már,hogy akkor toppant be a tesóm amikor épp főztem vagy mást csináltam.akkor talán joggal mondhatta,hogy nem is dolgozol.. de előtte órákig csináltam a munkához kapcsolatos teendőimet..

Be fogom most már zárni az ajtót belülről. Szerencsére kívülről nem látszik,hogy itthon van -e valaki, gázzal fűtünk és nagy villany se kell napközben.Mert amúgy simán bejön az ajtón csengetés nélkül.

(kaptam egy privátot, miszerint nem lesz nyugdíjam így.de én be vagyok jelentve, adózok rendesen. szerintem így sincs garancia a nyugdíjra manapság, de nem feketén dolgozok)

2016. jan. 16. 13:43
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Jaaaj, ez a "nem lesz nyugdíjad", ezt én is mindig megkapom... egyrészt vállalkozónak lenni is jogviszony, másrészt addigra másnak se lesz, át kell állni a tartalékolásra :)
2016. jan. 16. 21:55
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Egy dolog félévente egyszer nagy gázban lenni és kényszerből lepasszolni a gyereket, mint naponta. Ha a testvéred is, akkor sem vagy ingyen magánovi, hogy oda hordja a gyerekét folyamatosan. Ez olyan, mintha te bevinnéd az ő munkahelyére a te gyereked, h nem is dolgozik igazán, vigyázzon rá.

Az otthon dolgozás átka ez, hogy a munka és a szabadidő helye nem különül el. Ha nem tudod rendesen beosztani az idődet, akkor ez elég nagy probléma tud lenni, de ha neked ez bejött, akkor szuper.

Jól teszed, hogy nem engeded be.

2017. jún. 29. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!