Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belül miért oké...

Családon belül miért oké ingyen bébicsőszködni?

Figyelt kérdés

jó, nem azt mondom, a nagyszülőknek biztosan öröm vigyázni az unokákra alkalmanként.

de más távolabbi hozzátartozó esetén miért hiszik azt a szülők, hogy ingyen vigyázni fognak rendszeresen a gyerekükre? szerintem nagyon pofátlanság.

néha-néha oké. de ha heti rendszerességel le kell passzolni a gyerekeket, akkor illene a másik felet megkérdezni, hogy neki nem -e gond, meg nem kér -e érte juttatást?

ti mit gondoltok? esetleg hogy lehet ezt finoman felhozni a családtagoknak, hogy nem vagyok ingyen bébi csősz?

2016. jan. 15. 12:21
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
98%

# 12

"Amit te csinálsz valoban nem munka his szerintem nen kapsz havi minimum fizetést sem."

"Menj el es dolgoz napi 8-12oraban azzal biztosan jobb fizud lesz es normalis munka.h."

Őszintén szólva nem tudom, hogy milyen logika mentén sikerült eljutnod arra a következtetésre, hogy a nyelvtanítás vagy a fordítás nem munka.

De ha már az anyagiakat emlegeted, ha van kedved, számold ki, hogy napi hány óra munkával keresi meg egy 2.500-3.000 Ft óradíjjal nyelvet oktató magántanár vagy egy fordító a nettó minimálbért, vagy azt a pénzt, amiért más napi 8-12 órát dolgozik mondjuk egy gyárban.

2016. jan. 15. 13:56
 22/35 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem se korrekt, egy kicsit sokat képzel magáról a tesód.
2016. jan. 15. 14:07
 23/35 anonim ***** válasza:
98%

Én pénzért se vállalnám.

Amúgy meg mond el neki hogy nem vállalod és keressen mást. Ha ezen megsértődik akkor az ő baja. Neked legalább annyi jogod van megsértődni az ő viselkedésén.

2016. jan. 15. 14:09
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell mondani kerek perec, hogy neked is van munkád, előre megbeszélt időpontokban, amikért te pénzt kapsz, és ha bébicsőszködnöd kell, ugrik a meló, nem jár érte pénz. Tehát azalatt az idő alatt, míg a csemetére vigyázol,nemhogy pénzt nem keresel, hanem még költöd is a gyerekre. Ezt tisztázni kell. Azt is, hogy nem számíthat rád mindig, hisz ugyanúgy neked is vannak kötelezettségeid, és ha a szolgálataidat akarja igénybe venni, sziveskedjen előre értesíteni erről, ha pedig nem érsz rá, keressen mást. Sajnos itt már tényleg nem fog hatni a finom célozgatás, őszintén meg kell mondani a frankót és a sarkadra állni az igazadért.
2016. jan. 15. 14:17
 25/35 anonim ***** válasza:
97%
Miert engeded egyaltalan be?
2016. jan. 15. 14:39
 26/35 anonim ***** válasza:
90%
nálunk a sógor és felesége minden hétvégén (péntektől vasárnapig vagy ünnepekkor) eljönnek az anyósékhoz és ott dekkolnak, elvileg ők nevelik a gyereküket aki mostanában lesz 2 éves,de ilyenkor csak a kanapén terpesztenek és a nagyszülők nevelik a gyereket. Erre benyögi nekem a feleség, hogy mi mikor tudnánk egyszer vigyázni a kicsire, mire közöltem van annak a gyereknek apja, anyja majd ők vigyáznak XD
2016. jan. 15. 15:11
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván senki nem passzolhatja le a gyereket a másiknak, ezt még normális házastársak is megbeszélik, az nem oké, hogy mondjuk a feleség lepattintja a gyereket a férjnek, s megy vásárolni vagy motorozni, míg a férj épp otthon dolgozik határidős munkán.

Más gyerekére pedig főleg nem köteles vigyázni senki. Akárki akármilyen családi összetartás dumát is vág le, van, aki nem ér rá, nem bírja a gyerekeket, pihenésre van szüksége, akármi. Normális emberek megbeszélik, OK-e és milyen keretek között.

Nem kell finomkodni, én eddig is kizártam volna, ha nem érek rá. Minimum, hogy előre szól és engedélyt kér s ha nemet mondasz, nem jön.

2016. jan. 15. 18:59
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

nem nem ok. Szerintem még nagymamára is csak akkor ok rábízni a gyereket, ha a nagymama ajánlja fel. Tesóra, bárkire.

Amúgy meg próbálj határozottabb lenni, és a sarkadra állni. És mond hogy dolgozol. Én is itthon dolgozom, nekem si van pár rokon, főleg férjem ágán akik az istennek nem fogják fel, hogy attól mert enm megyek el máshova, attól még ugyanúgy el kell végezni a munkát. csak utaznom nem kell hozzá. De amióta ismernek kérdezgetik, mikor megyek már el dolgozni. Mondjuk nálunk nagyon nagyon felszines kapcsolat maradt velük.

Amúgy tesódnak mond meg, hogy munkaidőben, és rendszeresen nem érsz rá. az ő gyereke, fogadjon bébisittet. Nekem nagyon bírja a tesóm a gyerekeket, de eszembe nem jutna rásózni őket. Van bébisitt és jónapot.

2016. jan. 15. 18:59
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

nem olvastam végig az összes választ, szóval lehet írták már ezt a lehetőséget.

ha olyan helyen laksz, amit ő nem lát kintről, tehát pl. ég-e a villany, füstöl-e a fatüzelésű kémény, stb, és te látod, hogy ő érkezik, akkor ilyen esetben ne nyiss ajtót.

én egy idő után ezt tenném, akkor is, ha nem szép dolog.

még ha nem is vagy határozott, azért már szóltál neki nem egyszer, és ha nem ért a szóból, akkor szintet kell lépni.

és ha órát tartasz skype-on, akkor simán hihető, hogy találtál néhány olyan diákot, akiket háznál tanítasz. elmész a lakásukra, még az utazást is állják, vagy egy kávéházban tartasz meg egy órát. egyáltalán nem elképzelhetetlen.

gusztustalanul pofátlan a testvéred, ez tény.

volt itt egyszer egy olyan kérdés, hogy ki miért nem akar gyereket. az egyik válaszolónak nagy korkülönbséggel született testvére, ő már majdnem felnőtt volt, mikor jött egy újszülött. az idősödő anyukának meg teljesen természetes volt, hogy majd a nagylány vigyáz a gyerekre. Neki pedig ezzel tönkretette a teljes fiatalkorát, tinikorát, sosem tudott menni sehova, nem tudott a barátokkal lógni, és mivel sosem ment, egy idő után nem hívták sehova, stb. Azóta már idősebb kicsit, de egy életre elege lett a gyerekre vigyázásból. Ezt akarod te is? Megutálni a gyerekeket, más kölyke miatt?

A szüleitek mit szólnak ehhez?

Egyébként ha szeretnéd ezt az egészet közölni a testvéreddel, de szemtől szemben nem megy, küldd át neki e-mailben ezt a kérdést, tuti, hogy már a kérdésből rájön, hogy ez bizony róla szól, és el fogja olvasni a válaszokat.

2016. jan. 15. 19:36
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem oké.

Nálunk is a tesóm a bébiszitter, de mindig megkérdezzük, hogy ráér-e egyáltalán és előre lefixáljuk az időpontokat. Ő nem fogad el pénzt, úgyhogy általában ennivalót viszünk nekik cserébe. Ingyen nem várnám el tőle, pláne úgy nem, hogy az neki jövedelemkiesést jelent.

Tesód pofátlan, nem is kicsit. Te teszel neki szívességet, te szabd meg a feltételeket. Ha nem tud alkalmazkodni, akkor keressen mást. Nyilván ezt nem lehet finoman közölni, valószínűleg sértődés lenne belőle, de ha te nem lépsz, nem fog megoldódni az ügy.

2016. jan. 15. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!