Családon belül miért oké ingyen bébicsőszködni?
jó, nem azt mondom, a nagyszülőknek biztosan öröm vigyázni az unokákra alkalmanként.
de más távolabbi hozzátartozó esetén miért hiszik azt a szülők, hogy ingyen vigyázni fognak rendszeresen a gyerekükre? szerintem nagyon pofátlanság.
néha-néha oké. de ha heti rendszerességel le kell passzolni a gyerekeket, akkor illene a másik felet megkérdezni, hogy neki nem -e gond, meg nem kér -e érte juttatást?
ti mit gondoltok? esetleg hogy lehet ezt finoman felhozni a családtagoknak, hogy nem vagyok ingyen bébi csősz?
Ha nincs időm, nincs kedvem, akkor megmondom, hogy bocsi de nem, akkor is ha megsértődnek. Sértődjenek, majd kiheverik.
De ha vigyáznék rá időnként, akkor természetesen ingyen.
" Menj el es dolgoz napi 8-12oraban azzal biztosan jobb fizud lesz es normalis munka"
Nem tudom hogy veszed a bátorságot az ilyen fokú személyeskedésre? De ha tudni akarod, dolgoztam az egyetem alatt gyárban is 12 órában. Hát nem fizettek agyon, az aktuális minimálbért kaptam.. Cserébe hulla fáradtan dőltem be az ágyba.
Most havi szinten kb 250 ezret kapok kézhez, de ez változó a tanítványok számától függ. Volt már erős hónap amikor fél millió körül kerestem, de volt amikor csak 100 ezret.
De erősen spórolunk, szeretnék megvenni az albérletet, amiben élünk.
Remélem kielégítő volt a válaszom. Amúgy nem értem mivel lenne jobb neked, hogyha "rendes" munkahelyem lenne?
Én a helyedben be se engedném legközelebb. Ha kérdezi miért, elmondanám töviről hegyire, ahogyan itt elmondtad.
OFF: a 12-es válaszoló szerintem a legendás húsos-csontos kérdezőnő. Őszerinte a fordítás, és az otthoni munka nem is munka
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri-..
14es te sem panaszkodhatsz foleg a,stílusodrol aki eleg primitiv a hozzászólásod!!!
Az ember kire számoljon ha,nem a családjára???
Kerdezo is lehet ilyen helyzetbe hogy majd jol jonne a testvére segítsége mert mondjuk nem tud masbak,fizetni a gyerek vigyázzasra.
Nekem nincs gyerekem de sokszor vigyazztam a tesóm gyerekeire 2re is es teljesen ingyen.
Eszembe nem,volt penzt kerni tőle,biztosan,nem,hobbikent paszolja le,hanem azert mert dolgozik . Mostmar ovisak iskolások,szivesegbol onszantambol néha néha Elmegyek értük.
Ha betegek akkor,nyugodtan hozza hozzam.
Ugyanezz lesz ha,nekem is lesz gyerekem tudom akkor o ra is számíthatok bármibe!!!
Kez kezet mos.
Igen az ember valoban,maganak szül,de vannak,pillanatnyi állapot amikor pl 1-2-hobqpig ez van gondolom a kerdezo nem,szakadna meg ha,segiteni kell a,tesójának de lenne pofája mint neked is 14es hogy,pénzért vállalnád el.
Ilyen testverem lenne mint te meszire elkerulnelek,es amikor segítségre lenne szükséges akkor tartanam a kezem pénzért,neked se esne jol!!
(bar el tudom képzelni 14,hogy,egy kis hulye tini lehetsz aki a zsebpenzert egy kecskét is.....)
Egyébként kémia szakon végeztem, tanítani azt tanítom. A fordítás is általában ebben a témában történik. Angolul beszélek anyanyelvi szinten.
Érettségi előtti 5-6 hónapban van a csúcs , amikor sok tanítvány van. Nyáron viszont pangás, az őszi érettségik miatt kevesen keresnek.
Szóval szerintem nem annyira lebecsülendő. De ha megunom, el tudok helyezkedni "rendes" munkahelyen is.
17es nem én vagyok!!!
De ha az is lennek az a kerdes sehogy sem illik ide be remelen torolni fogják vagy a kérdezo megtalálja ezt a linket!!!!
Kb ezert élünk ilyen világba mert az ember mar a családjára sem számíthat. Mindenért lasan egy,jo szóért is penzt varnak cserébe.
Ti legyetek olyanok anulyenek...,én mas vagyok ezert had,ne,keljen,mar változtatnom.
Tetszik,tetszik nem,nem leirtam,a velemenyem lehet értékelni !!
Szerintem a válaszolóknak semmi köze hozzá, hogy a kérdező miért dolgozik otthon, mennyit keres vele. Már megint átestek a pofátlanság kategóriába néhánya.
Mindenképp beszélj a testvéreddel. Kérd meg, hogy szóljon oda telefonon, hogy egyáltalán tudod e vállalni a kicsit. Azt is megemlítheted, hogy nyugodtan hozhat neki nasit. Mellé pedig adj pár bébiszitter telefonszámát. Ha nem sikerül normálisan kezelni, ne nyisd ki az ajtót, mond hogy bocs, elugrottam a boltba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!