Apám felesége ingyen babysitternek néz, apám meg neki ad igazat. Mit csináljak, hogy végre megváltozzon a hozzáállásuk?
Sajnos egy házban lakunk és a költözés egyik fél részéről sem megoldható, mi nem tudunk miből, apámék meg nem akakrnak menni.
Fél éve apám feleségül vette a barátnőjét, aki annak rendje és módja szerint beköltözött a 4 gyermekével. Az egy dolog, hogy azóta csupa mocsok minden, mert a takarítást még hírből sem ismerik, de most még a gyerekek felügyeletét is rám akarják bízni, mert én "úgyis itthon vagyok" a 8 hónapos fiammal. Az elején még nem volt ez zavaró, de már ott tartunk, hogy a nyaralásukat tervezgetik kettesben, mert én "úgyis itthon vagyok" és tudok vigyázni a gyerekekre. Már mondtam nekik szépen, mondtam nekik csúnyán, hogy ez így nem jó, de nem foglalkoznak vele, sőt apám egyenesen engem tart hisztis p***ának, amiért még ennyit sem tudok nekik segíteni.
pedig erre nincs más megoldás csak egy másik város :)
picit számoltam
négy gyerek meg a tied az öt, és négy felnőtt
az rengeteg egy házba, teljes káosz, menekülj
nem értem kié a ház
ha apádé és oda alapítottál családot, akkor ennek bele kellene férnie
Veluk laksz, akkor nem ingyen, hanem lakber fejeben.
A megoldast meg irtad magad is, el kell koltozni es a sajat labatokra allni. Ha volt mire gyereket vallalni, akkor legyen mire koltozni is. Nem igaz hogy egy kis garzon berleti dija annyira oriasi osszeg.
"Magácskának mégis mi köze, hogy apu kivel köt házasságot, és kit költöztet a saját házába?"
Mivel nem ismerjük a család történetét, ne feltételezzük, hogy a ház egyedül apukáé.
Bennem az merült fel, hol van a kérdező anyukája. Ha elváltak, és a házat apukája vette, akkor tényleg az ő háza.
Ha viszont szomorúbb esetben meghalt az anyuka, akkor az anyukája részét, tehát a felét a kérdező örökölte, feltéve, hogy egy szem gyerek. Ebben az esetben éppúgy joga van ott lakni, vagy azt mondani, hogy ha a család nyaralni meg, vigyék a gyerekeket is.
"az anyukája részét, tehát a felét a kérdező örökölte, feltéve, hogy egy szem gyerek"
Ez esetben apuka kizárólagos(!) özvegyi haszonélvezete hun van?
1. Ne temessük el a kérdező anyukáját, lehet, hogy elváltak a szülei
2. Tessenek utána nézni az új PTk-nak, a Maguk élete lesz könnyebb, nekem mindegy, mit hisznek, vagy nem hisznek
3. Amennyiben a kérdezőnek nincs jogalapja a házban lakni, én nem kardoskodnék, mert nem jó kisgyerekkel az utcára kerülni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!