Családon belüli erőszak áldozatainak könyv?
Tudnátok valami olyan könyvet ajánlani, ami hasznos lehet olyan nőnek, akit a férje bántalmazni szokott?
Valami olyanra gondolok, ami vígaszt nyújt. Amiben történetek is vannak, hogy ki hogyan oldotta meg, kinél milyen helyzetben fordul elő, hogyan hat a gyerekekre, meg ilyesmi. Történetekkel, amikből lehet levonni tanulságot, hasznos következtetéseket. Köszönöm előre is.
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, és nem akarok beleszólni a magánéletedbe, de..
Ha bántalmaz a férjed, ráadásul olyan gyakran, hogy egy könyv kell neked róla, akkor szerintem érdemes megfontolni az elválást.
Judith Hermann-Trauma és gyógyulás!
Nagyon "kemény" könyv,de érdemes elolvasni.
Bemutatja a trauma, traumák lelki,pszichológiai oldalát,a bántalmazott hogyan éli meg őket,aztán végigvezet lényegében a megoldáson is.
Még ezeket találtam, az első 3-at már olvastam is:
Szil Péter: Miért bántalmaz? Miért bántalmazhat? - I. A családon belüli erőszak: a férfiak felelőssége
NANE Egyesület: Miért marad??? Feleség- és gyerekbántalmazás a családban Hogyan segíthetünk?
Tóth Olga: Erőszak a családban
Lundy Bancroft: Lehet-e jó apa a bántalmazó? – A partnerbántalmazás hatása a szülő-gyermek kapcsolatra
Luis Bonino, Péter Szil: Hétköznapi hímsovinizmus: A párkapcsolati erőszak, amit még nem nevezünk annak
Patricia Evans: Szavakkal verve... – Szóbeli erőszak a párkapcsolatokban
Gerd Johnsson-Latham: Patriarchális erőszak - Támadás az emberi biztonság ellen
Gábor Kuszing, Péter Szil: Férfierőszak: Írások a nők és gyerekek elleni erőszakról
Franz Kafka: Levél apámhoz
Ez egy gyerek szemszögéből mutat be egy erőszakos apát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!