A csaladon beluli eroszakot es lelki terrort hogyan lehet feldolgozni?
Nagyon sajnálom! :( Együtt tudok érezni, én is nagyon rossz családi körülmények közt nőttem fel. Nekem az segített, hogy negpróbáltam átállítani a gondolataimat pozitívra, akárhányszor elkezdtem szorongani, pozitív megerősítéseket hallgattam, vagy kis állatos videókat nézegettem. Ami még nagyon el tudja terelni az ember figyelmét a rossz dolgokról, az a sport. Ha viszont az ehhez hasonló öngyógyító módszerek nem segítenek, akkor érdemes lenne felkeresni egy pszichológust.
Jobbulást kívánok!
Az ilyen súlyos gyerekkori bántalmazást, csak szakember segítségével lehet feldolgozni,és egy "gyógyító kapcsolat " sem árt,egy szerető, törődő társ.
Mivel a személyiségünk gyerekkorban fejlődik ki,az ismétlődő traumák torzítják,maguk alakítják azt.
Intimitás, autonómia, kezdeményezőkészség, bizalom,stabil emberi kapcsolatok,emlékezet,gondolkodás, komoly hiányosságaid lehetnek ezek terén.
Ezek gyerekkorban az emberi kapcsolatokon belül fejlődnek ki,ezért felnőttkorban is csak emberi kapcsolatokon belül jöhetnek helyre.
Ezért kellene egy "gyógyító kapcsolat ",sok mindent felnőttkorban kellene újra tanulnod.
Az ilyen bántalmazó környezetben felnőtt gyerekek, a sok negatív inger, bántalmazás miatt elkezdik magukat hibáztatni,saját rosszaságukban találják meg a választ.
NE TEDD,NE HIBÁZTASD MAGAD A GYEREKKOROD MIATT!
Miről tehet egy gyerek?
Elárulom, semmiről.
A korábbi traumák újraélését emblékbetörésnek hívják,ezt kiválthatja bármi, nagyon részletesen és azonos érzelmi töltettel jöhetnek vissza,mint ahogy gyerekkorodban átélted, ami a legnagyobb baj,hogy súlyosan gátolnak a normális fejlődésben.
Szinte biztos, poszttraumás stressz zavarban szenvedsz,nézz utána ennek.
Fiatal felnőtt vagy,nincs semmi veszve,az életed helyrehozható,ez biztos!
Egy jó szakember,a megfelelő pszichoterápia,nyugodt környezet,normális emberek körülötted, egy szerető társ, ennyi lenne a recept.
Ajánlanék 2 önsegítő könyvet :Susan Forward -Mérgező szülők és Judith Hermann-Trauma és gyógyulás!
Nem lesznek könnyű olvasmányok, de sok mindent megérthetsz belőlük az életeddel kapcsolatban.
Hangsúlyoznám,nem helyettesítik a szakember nyújtotta szakszerű segítséget.
Fel a fejjel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!