Hogyan lehet feldolgozni egy apa halálát?
Figyelt kérdés
Sziasztok, 24 éve halt meg édesapám. Most egy ideje magam alatt vagyok. egy pszichológus szerint ennyi idő után sem tudtam még feldolgozni a halálát. és ezt én is érzem. Csak nem tudom hogyan kell.Tudna valaki tanácsot adni?2015. ápr. 21. 14:20
1/18 anonim válasza:
Az enyém 4 éves koromban vetett véget önkezűleg az életének.Most 20 vagyok,ha tudok segíteni bármiben,írj.
2/18 anonim válasza:
hala Istennek, az en edesapam el, de mar tobbszor majdnem meghalt, es mar az is borzaszto volt. nem tudom, hogyan tennem tul magam rajta, ha bekovetkezne a legrosszabb. a pszichologus szamodra jo megoldas lehet, de szerintem azt fogadd el, hogy teljesen feldolgozni ezt nem lehet.
3/18 Gábor :D válasza:
Egy családtag elvesztését sehogy nem lehet feldolgozni nincs rá megoldás mer sajnos mindig velünk lessz az érzés és ez egyre jobban fogja az embert felörleni
4/18 A kérdező kommentje:
Igen ezt érzem én is, csak egyik veremből esek a másikba, pánikrohamok törnek rám mostanában. ráadásul édesanyám is elég beteg, most lenne legnagyobb szüksége rám, és én meg itt kinlódok. néha már hozzá sem tudok elmenni.
2015. ápr. 21. 14:37
5/18 anonim válasza:
Nekem 13 éve hunyt el édesapám. Nyilván az élet megy tovább és az ember az idővel beleszokik a helyzetbe, hogy ő már nincs, megtanul élni nélküle, de a fájdalom és a hiánya ettől még szerintem sosem fog elmúlni.
Attól még minden nap eszembe jut még most is és időnként telesírom a párnám, mert annyira fáj és hiányzik még mindig, mintha csak tegnap ment volna el.
De ez persze nem mindennapos. De én úgy gondolom, hogy ez sosem fog elmúlni.
6/18 anonim válasza:
Úgy tűnik most anyukád miatt pánikolsz és ez erősítette fel benned a hiány érzetét aminek 24 év után azért némileg halványulnia kellene normális esetben. Fogadd el, hogy megtörtént. Mást nem tehetsz, próbálj a saját életedre fókuszálni, ha van esetleg gyereked vele foglalkozni, a jövődre koncentrálni. Mást nem tehetsz. Az élet vége az elmúlás, sajnos el kell fogani, ahogy az öregedést és minden mást is. A szülők sajnos elmennek, nem lesz mindig védőháló felettünk. A lényeg, hogy a szép emlékeket őrizd meg magadban. Ha nem dolgozod fel, magadat fogod megbetegíteni.
7/18 anonim válasza:
Mennyi idős voltál, amikor apukád meghalt?
8/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, huszéves voltam, akkor voltam a lányommal félidős terhes. Igen van két felnőtt gyermekem, és eddig ugy tünt, valamilyen szinten beletörődtem. Ez csak mostanában kezdődött.
2015. ápr. 21. 14:55
9/18 anonim válasza:
Gondolom édesanyád egészségi állapota váltotta ki belőled ezt, egyszerűen félsz attól, hogy ő is meghal. Pszichológushoz kéne járnod rendszeresen.
10/18 anonim válasza:
A feldolgozatlan trauma, akár milyen melyre temetjük, utat fog törni magának.
Saját tapasztalat. Egy szörnyű emlék akkor tört fel, mikor a kishúgom annyi idős lett, mint én, amikor az a dolog történt velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!