Az normális, ha egy anya nem látja szépnek a gyermekeit?
Azért kérdezem, mert az édesanyám szerint én (15) és a húgom (3)csúnyák vagyunk. Szerinte még a szomszéd kislánya is szebb.
Én nem tartom ezt normálisnak, mivel olyan csúnya babák vannak és az anya oda meg vissza van értük. Azt mondjuk belátom, hogy én nem vagyok a legszebb, de a testvérem szerintem egy kis tündér.
Szerintem ez nem normális.
Rajtam van egy kis fölösleg [komolyan van] anyum meg azt mondja, h tökéletes alakom van :)
meg szerinte én vagyok a legszebb.
Meg akárhogy is néz ki egy szülőnek a gyereke, az mindig [legalábbis normális esetben] azt gondolja róla, hogy az a legszebb, mint ahogy a gyereknek is a saját anyja a legjobb, legszebb, legokosabb, stb.....
Sztem meg abszolút lehet,de nem baj.
Az meg hogy mit mond a gyerekének más dolog...Lehet h.nem azt gondolja.
Büszke attól még lehet rá,mert pl.elhízott, vagy csúnyák a fogai vagy épp ragyás a bőre.(bocs ha durva voltam).A külsőség csak egy dolog.Nincs jelentősége egy gyerek-szülő kapcsolatban
Amúgy én a környezetemben kapásból 3 anyát simerek akik rendkívül kritizálják a gyereküket,pedig szeretik!
Elfogult lehet a szülő,de ettől még nem vak.
Szóval sztem teljesen elképzelhető.
" a gyereknek is a saját anyja a legjobb, legszebb, legokosabb, stb....."
Háááááááááááát talán amig a ygerek pici addig tényleg így van, de utána már tuti nem
Nagyon érdekes a kérdésed. Nagyon tudatosnak kell lenned, hogy felfogd, megértsd, és megbocsásd neki.Felsorolok néhány lehetséges megközelítést:
- Van úgy, hogy valaki nagyon alacsonyra értékeli magát, és csúnyának tartja magát. Mivel a gyerekét azonosítja magával, a gyerekét is csúnyának tartja. Úgy éli meg, hogy vele mindig rossz dolgok történnek, lám, lám,még a gyereke is csúnya.
- Van olyan is, hogy valaki nagyon szépnek tartja a gyerekét, de bizonyos erkölcsi, vagy csak öröklött felfogás miatt a szépség egyenlő a hivalkodással, aki szép az beképzelt is egyben, aki szép, az minden bizonnyal a züllés, a szexuális fertő útjára lép, stb. Lehet, hogy anyukád ilyesmitől akar megóvni. Kétség kívül, van bene igazság, azok a lányok, akik nem foglalkoznak a szépséggel, mint valami élet-központi kértdéssel, azok szebben, valahogy ártatlanabbul kivirulnak.
- Az is lehet, hogy valaki az esetleg nem szeretett, vagy egyszerűen csak szépnek nem tartott apuka vonásait fedezi fel a gyerekében, és nem szívesen látja ezt. Ugyanez lehet egy nagyapának, bárkinek a jellegzetessége, akit nem szeret az anyuka.
- Olyan is van, akinek minden jó és szép és kiváló, ami a másé, és minden rossz, és csúnya ami a sajátja. Az ilyen emberek depressziósak, vagy legalábbis hajlamuk van rá.
Bármelyik eset is illik rád, vagy egyik se ezek közül, tünődj el rajta, keresd az okot, de egy fontos dolog van: ne hibáztasd anyukádat. Ő is csak áldozat, egy felfogás, szokás, vagy bármilyen tanult viselkedés áldozata. Ha megtalálod az okot, próbálj vele beszélgetni. Esetleg dícsérd az ő szépségét, vonásait, (homlokát, szemét) bíztasd, hogy öltözzön szebben, stb, és ha magát felfedezi, akkor valószínüleg majd rácsodálkozik, hogy a gyermeke is milyen szép.
Még itt is szétnézhetsz. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!