Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hova menjek lakni? (nem...

Hova menjek lakni? (nem megoldást várok, csak ötleteket)

Figyelt kérdés

Apámnak tegnap megígértem, hogy ma elmegyek. De ezt jól megcsináltam... 90 ft-om van (amúgy a többit mind neki adtam akármennyi pénzem volt...na mind1). Nagyszülőknél, rokonoknál nincs hely, meg nem is zavarnám meg az életüket azzal, hogy befészkelődök. Barátaim nincsenek.

Hajléktalanszállóra elmenni túlságosan "félek".

19 leszek, szóval nincs jogom itt lenni.

Szerintem ... egy kicsit sz*rban vagyok :/

2016. febr. 16. 07:35
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
lány vagyok
2016. febr. 16. 09:41
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Kérd vissza a pénzt nővéredtől, hogy most te vagy bajban.
2016. febr. 16. 09:44
 23/40 A kérdező kommentje:
De ő még mindig bajban van
2016. febr. 16. 09:48
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, honnan volt neked 100 ezer Ft-od, ha nem is dolgozol? Mert akkor ezek szerint lenne pénzed, ha nem támogatnád tesódat. Ha tényleg így van, akkor vedd le róla a kezed, és akkor máris el tudsz menni albiba.Igaz ennyi pénzből nem fogsz nagy lábon élni, de nem lehetetlen!
2016. febr. 16. 09:58
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Nővéredhez nem tudsz menni legalább pár hétre, amíg munkát találsz? Oké, hogy bajban van anyagilag, de csak van egy kanapéja, ahol meghúzhatod magad, ha már ennyit segítettél neki.

19 éves lánynak nem ajánlanám a hajléktalanszállót... Nagyszülőkkel mi a helyzet? Erről eddig nem írtál.

Amit megpróbálnék még: a városban felkeresni lelkészt, papot, nem tud-e olyan családsegítő szervezetről, ami neked most jól jönne. Ha csak egy heti szállást tud neked intézni, már jól jön. Az egyházaknak sok kapcsolatuk van szociális intézményekkel, érdemes lenne megpróbálni.

2016. febr. 16. 10:05
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Ami még eszembe jutott a 25. válaszomhoz: ha egyházhoz, szeretetszolgálathoz mész, próbáld meg felajánlani a munkádat szállásért cserébe. Lehet, hogy nekik is jól jön egy dolgos kéz takarítani, ételt osztani, konyhán segíteni, és akkor mégse ingyen kell segíteniük neked. Fiatal vagy, bírod a fizikai munkát is szükség esetén. :)
2016. febr. 16. 10:08
 27/40 anonim ***** válasza:
59%

nővéredékhez nem tudsz menni?

attól, mert odaadtad nekik minden pénzed, még nagy butaságot csináltál, mert így neked SEMMI nem maradt, sőt még most azt is elveszted amid volt, mert költöznöd kell, persze részben a következő butaságod miatt...

és azért, mert 19 vagy, még lehet jogod ott lenni...épp tanulsz? vagy érettségi után vége lett a sulinak számodra???

én nem látom át teljesen a helyzeted, de ha innen még mélyebbre akarsz süllyedni akkor menj hajléktalan szállóra...

nővéredék, vagy valami rokon ideiglenesen csak befogad, de lehet apáddal is tudsz még beszélni...

19 éves lány az utcán...szerintem elég veszélyes helyzetbe kerülnél...és onnan nem könnyű felállni!

22F

2016. febr. 16. 10:08
 28/40 A kérdező kommentje:

#24 - Tavaly fizetős tanfolyamra jártam és semmit nem költöttem belőle csak a rezsibe adtam + félretettem, hogy később amikor már kijártam a tanfolyamot tudjak ugyanúgy a rezsibe adni, de nővéremnek adtam mert lelkiismeret furdalást keltett bennem, hogy neki van gyereke + most még egyet vár (hihetetlen felelőtlen) , nekem nincs gyerekem és van (volt) több mint 100 ezrem. A gyerek a lényeg, NEKI sosem adtam volna.

Nagyszülőknél nincs hely, anyám anyja az anyját ápolja és ő mondta még régebben azt, hogy "nincs hely". Apám anyja pedig azt mondta felakasztja magát, mert hamarosan nem lesz pénze magát eltartani.

Nővérem eléggé messze lakik és kisgyerekes családot egyébként sem szeretném megzavarni.

Köszönöm az érdeklődést és azt, hogy segíteni próbáltok. Úgy döntöttem, hogy maradok (természetesen xd) és munkát keresek, már fel is ajánlották, hogy segítenek önéletrajzot írni meg ilyesmi. Félreteszem a "büszkeségem" (az már eleve nincs) és pofátlanul ott maradok ahol vagyok

2016. febr. 16. 10:30
 29/40 PicúrHógolyó válasza:
100%

Bocs, ha tolakodó vagyok, de nem hagy a kíváncsiság: hol van az anyukád?

Ez nem lényeg, csak vígasztalni akarlak. Hasonló helyzetben vagyok, mint te. Én anyukámmal élek, de ő is elég nehéz eset. 2 hónapja nincs munkám (de hamarosan lesz, mert úgy akarom), és írtó nagy tehernek érzem magam. Bár az elmúlt 2 évben rengeteget segítettem neki anyagilag, de persze az el van nála felejtve...

Az év végére mindenképpen el fogok költözni tőle.

Szóval csak annyit, hogy kitartás, akarat és optimizmus kell, és képes vagy mindent kibírni. ;)

És ez a helyzet is (a tied is) csak ideiglenes, semmi nm tart örökké. Előbb-utóbb minden elmúlik, a jó is, a rossz is.

Ami nem öl meg, az megerősít. És jobb emberré válsz... vagy legalábbis tudod, hogy milyen ember nem akarsz lenni. :)

Minden okkal történik.

2016. febr. 16. 10:44
 30/40 PicúrHógolyó válasza:
100%

18/L

2016. febr. 16. 10:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!